Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Satirická komedie režiséra a scenáristy Petra Schulhoffa Příště budeme chytřejší, staroušku! líčí osudy dvou podvodníků, kteří neustále narážejí na protřelejší a zkušenější soupeře. Ve svém úsilí dosáhnout snadného zisku často vystřídají několik zaměstnání a vymyslí celou řadu originálních podvůdků a zlodějin. Pokaždé však na jejich nápadech vydělá někdo jiný. A když se chtějí pomstít svým vykutáleným sokům, skončí nakonec tam, odkud na začátku vyšli – za mřížemi... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Kelinej 

všechny recenze uživatele

Chápu všechny výhrady k tomuto filmu, navíc opravdu nemám rád komunální satiru ("pozitivní konstruktivní kritiku", jak se jí smějí cimrmani), ale nemůžu si pomoct, už z nostalgie. Mě prostě odmalička ty příběhy smolných podvodníčků, Dannyho parťáků po česku, baví. A jsem rád, že Petr Schulhoff se tentokrát obešel bez superhvězd první velikosti a spolehnul se na komiky, kteří si natáčení zjevně užili na maximum. Zejména ústřední dvojice Augusta-Peterka je dokonale sehraná v každém okamžiku. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vcelku nezáživný, socialistický počin. Děj, sledující trampoty dvou napravených recidivistů v prohnilé a zkorumpované socialistické společnosti, kde ruka ruku myje, příliš nezaujme. Dva zlodějíčci, právě propuštění z basy, se rozhodnou živit se slušnou prací. S tím však nikde nepochodí, neb všude narážejí na kšeftování a podvody jiných. A když se sami rozhodnou přidat se k této chásce, nedopadne to o mnoho lépe... Zajímavé pouze jako "dokument" o poměrech, které jsem já osobně nezažil. Jinak je to zcela o ničem... 50% ()

Reklama

Turiec 

všechny recenze uživatele

Dvaja smoliari vo svete paradoxov a hyen. Film možno považovať za komunistami povolenú satiru, keď síce triafala do čierneho, ale zaoberala sa témami, ktoré boli bezpečné. Veď jedným z najväčších kriminálnych činov proti socializmu bolo manko alebo inak "maňas". Zaujímavé je, že kritika je v podstate nadčasová, pretože aj dnes 14 rokov po "zmene" zriadenia sa môžeme čudovať nad tými istými vecami. ()

Jaromír 

všechny recenze uživatele

Mě na této komedii baví, ty úhly pohledu :). On opravdu ten největší "Jánošík" je stát, který bere více než polovinu všem, pak jsou to podniky, kde si novodobí otroci vydělávají na své hypotéky, penze a pojištění a kde jsou pak tito dva malí zlodějíčky :)? Vžy, když čtu oznámení v novinách, že někdo nakradl 350 tisíc, a jde pro to do basy, si říkám, že stejnou energii by měl věnovat raději do normálního podnikání, a tito dva trumberové jsou přesně takoví milí malí zloději :D. Mě tato komedie prostě baví, a navíc nemá nudná místa, což už je co říct, a že se vrací do komunismu, no co, aspoň si člověk o to více člověk oddechne, že už je komunismus pryč :). Navíc ti dva hlavní herci Augusta a Peterka, ti tam opravdu sedli. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Nijak špatná, ale oproti jiným čeksým komediím spíše průměrná komedie o dvou zlodějíčcích, který zkouší různé švidly, ale vždy je někdo jiný převeze, ústřední dvojice Augusta-Peterka, byla vybrána s citem a funguje velmi dobře, ale komediální složka celkem zaostává, naštěstí pár světlejších momentů se najde. Ale i přes nedostatek humoru a slabší scénář se jedná o snesitelný film, o jehož kvalitách by si některé komedie točené po roce 1989 mohly nechat jen zdát. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (19)

  • „Když jsme točili na Kampě, kde jsme měli s mým kumpánem ukrást auto, tak já měl běžet, nasednout za volant a ujet s ním. Jenže já neuměl řídit! Tak jsme se při tom běhu prohodili a křížili jsme se jak baletky,“ uvedl z natáčení František Peterka. (SONY_)
  • Hospodské (Helena Růžičková) přátelé říkají Twiggy. Lesley Lawson, známá pod přezdívkou Twiggy, byla britská modelka, herečka a zpěvačka. V polovině šedesátých let patřila k prominentním dospívajícím modelkám, která povýšila vyhublost na kult krásy. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno