Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (323)

Sign 

všechny recenze uživatele

Nevím ale asi nikdy nepochopím lidi z Česka co nemají rádi České filmy ale hlavně a to především komedie a co chvila je sráží k zemi, nechápu vždyť je tohle doslova výstavní kousek naší České komedie, herecké výkony na jedničku a to do jednoho!!! Pro mne osobně pochopitelně nejvíce září Ivana janžurová, má oblíbenkyně :-) a vtipy velice povedené. POSTAV TU AUTOMATICKOU PRAČKU NA ZEM!!! STAVÍM TU AUTOMATICKOU PRAČKU NA ZEM!!! ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

"Tak ty mu říkáš Macku?!?" Peterka tady válí jako o život a jeho Kája je boží. Parádní je i Kopecký v roli dalšího výtečníka Nováka, stejně jako obě hlavní ženské představitelky. Baví i vykutálený novákovic synáček v podání Luďka Soboty - hlavně jeho návrat z báru je super. Film sice trochu zavání komunální satirou, ale je natolik vtipný, že to mírné soudružské moralizování přebije. A ono to možná bude tím, že maloměšťák maloměšťákem zůstane nehledě na vládnoucí režim. ()

Sammy.Boy 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie o životě dvou svérázných rodin, které jako munici svých sousedský rozbrojů používají kanadské žertíky. :-D ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Některé scény se tváří jako skeče, ale nemají žádnou pointu. Jedna z nejopakovanějších komedií, rád se podívám kdykoliv na pár minut, ale celé se to vydržet nedá. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Taková satiristická komedie s crazy sousedy. Celé je to takové crazy až to ztrácí trochu kouzlo. Ale i tak se jedná o kvalitní podívanou. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie je výborná. Bartáčkovi vs. Novákovi a jejich naschvály nemaj chybu. Opět skvělé obsazení hlavně Peterka s Janžurkou.. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Trapná podívaná, kde tvůrci tahají křečovité vtipy až z paty. Proč to tedy neputuje do jasného odpadu, kam jsem to v první chvíli chtěl dát? Pár vtipných momentů tam přecejenom bylo (i když typicky schulhoffovsky hnané do absurdní křečovitosti). Takže celé tohle divadlo drží nad vodou herecké výkony, ale ty jsou u mistrů Peterky a Kopeckého samozřejmostí, ani dámy příliš nezaostávají. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jak ti řikaj?“ ,,Boženka.“ ,,Fajn, Božka!“ Tahle komedie prostě nestárne. Vzájemné hašteření dvou sousedských rodin je vynikající i dnes. Lví podíl na tom mají herci, které se podařilo obsadit perfektně. Nejen oba hlavní páry, ale i Sobota a Veškrnová jsou skutečně k popukání. Občas sice některé scény balancují na hranici trapnosti, ale přišlo mi, že se humor vždy držel na inteligentní úrovni. Závěrem se musím zmínit ještě o vynikajícím Václavu Šteklovi, který si svou malou roli nervního nakupujícího skutečně užil. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený díl celé režisérovy serie. snad díky Kopeckému? Možná až moc upřímný film, spoustu lidí se v hlavních postavách vidělo, a to je sralo, si myslím já, proto se netěší moc veliké oblibě. Dá se na něj dívat opakovaně, takový chytlavý filmek vyvyšující svou kvalitou nad ostatní. Finta s prázdnou bednou - fakt skvělé:-) Neteše voda/nejde plyn, taky dobré. 83% ()

Marrianna 

všechny recenze uživatele

Dvojice Janžurová+Peterka a jejich ztvárnění manželského páru mne vždycky dostanou. No a když se k tomu ještě jako sousedé přidají výborní Kopecký se Zázvorkovou, je jasné, že půjde o komediální skvost, který Vás bude bavit stále, stále a stále..... ()

merva 

všechny recenze uživatele

Žádné super dílko to není, ale oproti tomu co se točí dnes to má úroveň a vtip. Jedna hvězda navíc za herecké výkony hlavních protagonistů. ()

Reklama

Reklama