Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Jedna z kultovních komedií, která je taky dokonalou sondou do mysli spousty Čechů a Slováků. Těch, co jedou podle rýmu "Hamty, hamty, chci mít víc než tamty." Závidí si nos mezi očima, chtějí mít všechno hned (a víc než ti druzí), ažít si jako prasata v žitě. Že to byli právě ti, kterým se tu v té době nelíbilo a kteří vymýšleli různé šmeliny a podvody, to snad není třeba dodávat. Ani to, že svoje zvyky nezměnili ani po devětaosmdesátém. ()

McIron 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu velmi dobré, to uznejme...Skvělý Kopecký, přesná Zázvorková, o dvojici Janžurová-Peterka není třeba psát, dobrý Sobota i Havlová. Neuráží to ani po letech. A ještě drobnost - budovu Československé televize si ve filmu zahrála nejslavnější a nejlepší realizace architekta Karla Pragera - Ústav makromolekulární chemie akademie věd u konečné tramvaje na Petřinách. ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Komedie je to dobrá, to bez debat. O socialismu vypovídá jen bonzáctví a taková ta klasická závist. Nicméně u česko-slovenské kinematografie jsou mnohem výše jiné kousky, takže tak 70% maximálně Janžurová, Veškrnová, Kopecký, Sobota, Zázvorková, miništěky Růžičkové se Skopečkem - nemohu se ubránit pocitu, že z daného potenciálu šlo vytěžit daleko víc. ()

saruskap 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších českých komedií. Diváka si získá svým obyčejným námětem (vzájemná nesnášenlivost sousedů), který je ale v podání našich špičkových herců naprosto dokonale naservírovaný. Hlášky, jako: „Postav tu americkou automatickou pračku na zem!“ se v naší rodině zabydlely. ()

cachanell 

všechny recenze uživatele

Vtipné, vtipné, vtipné ... do dnes mě občas napadá tlouci paličkou na maso do prkýnka, aby sousedi věděli, že mám řízky :-)) ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Tendle film můžu vidět kdykoliv a vždycky mě pobaví. Evžen Novák v podání Miloše Kopeckého vyprovokuje své sousedy Bartáčkovi (naznačí paní Bartáčkové, že je jí muž nevěrný), ti na to ale přijdou a oplatí jim to. A tak to jde pořád dokola. ()

Abigail 

všechny recenze uživatele

Výborný, vtipný, čecháčkovský, pomohl mi (aniž jsem si to tenkrát uvědomovala) překonat jedno dost těžký období . Tehdy jsem se na něj dívala denně - a od tý doby ho umím zpaměti a některý hlášky z něj používám dodnes. Automatická pračka (jak tu někdo trefně poznamenal) bohužel mezi Čechy funguje dosud, komunismus nekomunismus. ()

mondo 

všechny recenze uživatele

Parádní komedie, jedna z těch které neztratí kouzlo ani po tolika letech: " Jezdím na kastroul (Castrol) " ,to je hláška, která mě vždycky dostane do kolen. ()

Ruffus83 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že pořád dobrá zábava s určitě nadprůměrným hereckým obsazením. To je asi vůbec nejsilnější stránka této komedie. Ani po 37 letech to není nuda, ale přece jen, pátou hvězdičku si zub času vyžádal. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Komedie Petra Shulhoffa líčí věčné spory a nelítostné žerty dvou rozhádaných manželských párů. Ve starém pavlačovém domě jsou již léta sousedy Bartáčkovi a Novákovi, mezi nimiž vládne urputný boj. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Nepomůže ani rozhodnutí o jeho domolici. Manželské dvojice jsou přestěhovány na sídliště, ale o5 jsou jim přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč naschválů, zlomyslností a pot´ouchlostí se rozjíždí nanovo. To jen ke krátkému obsahu této báječné české komedie, která se stala kultem české kinematogrtafie. ()

Alenuch 

všechny recenze uživatele

Dneska nepoteče voda aneb jak účinně přivést sousedy do blázince. Podle mě opravdu vtipná komedie, při které si můžete vybrat "tým" a držet mu palce, aby to co nejlépe natřel těm za zdí. Moje sympatie se v čase trochu přelévaly z jedné rodiny na druhou, ale v součtu jsem delší dobu byla na straně Bartáčkových, protože co Iva Janžurová dokáže vyjádřit jen obličejem a tónem hlasu, to jsem snad ještě neviděla. Všichni zúčastnění jsou ale perfektní, hlavně v tom, jak skvěle dokázali zahrát navenek nóbl lidi, kteří jsou ve své podstatě malicherní a přízemní. Kouzelné. ()

Wolf28 

všechny recenze uživatele

Tohle už nikdo nenatočí tento styl filmu super vtipy a děj super herci ......už čekám zas remake na všechno jak je ted v modě a to dostane odpad......................................TO char_t všechny komentáře uživatele Klasika. Tady nejen že nepoteče voda, tady poteče krev! Jinak bych tenhle film povinně pustil všem, co opakují, že za komančů bylo líp. Doma nemají vodu, nákup pračky je událost desetiletí, prádlo se suší hned u společného WC na pavlači...(27.10.2013) Lidi co chtějí běloši tak mají problém sehnat práci zemědělci už tu sotva fungují vše rozkradeno důchody v x letech nájem jako prase v paneláku od komančů ještě že tu jsou ----tahle sebranka tu vládnout né po 89 ale po válce tak jsme ko a máme přídělové lístky do ted Itálie snad do roku 65 je měla naše zem je rozkradena ()

Udet 

všechny recenze uživatele

..velmi příjemná záležitost.. ..sousedská válka- Peterka/Janžurová versus Kopecký/ Zázvorková.. ..jejich podání nemá chybu. Rozhodně zde není nedostatek komických situací a žádná hluchá místa a o hereckých výkonech není třeba psát, oba manželské páry prostě excelují. i když film postrádá jakousi hlubší myšlenku tak své poslání- pobavit- splní beze zbytku.. ()

Reklama

Reklama