Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve starém pavlačovém domě jsou léta sousedy Novákovi a Bartáčkovi. Novákovi se rádi vytahují před ostatními nájemníky a nevynechají jedinou příležitost, jak si vystřelit z Bartáčkových. Starý činžák jim k jejich záludnostem poskytuje příležitostí víc než dost. Oba páry si před sebou neustále na něco hrají. Nováková tvrdí, že jde do kosmetického salónu, ale ve skutečnosti se jde ucházet o práci uklízečky. Bartáček se zase vydává za ředitele podniku, ale ve skutečnosti je v něm pouze skladníkem. Jejich vzájemné naschvály nakonec přerostou v otevřený boj. Pokus o příměří, vyhlášený poté, co je jejich starý dům zbourán a obě rodiny dostanou byt v paneláku, má jen krátkého trvání. Manželským dvojicím jsou přiděleny byty vedle sebe. A letitý kolotoč zlomyslností se rozjíždí nanovo. (TV Nova)

(více)

Recenze (322)

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Komedie, u které se člověk směje skoro neustále, bohužel kvůli tomu, že dnes v TV dávají kulové a mladí neumějí pořádně nic natočit, tak se tohle dílo pouští stále dokola a tím ztrácí na své výjimečnosti...nazval bych to Mrazíkovským syndromem, kterým trpí starší tuzemské filmy... :-((( Je mi z většiny mladých a hloupých lemplů na blití :-((( Jinak všechny "díly z této série" mám moc rád... Kopecký/Zázvorková a Peterka/Janžurová to zahráli skvěle, Sobotka je taky slušný řízek :-) ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Další pokračování Nekonečného příběhu by klidně mohlo nést podtitul „Novákovi vs. Bartáčkovi“ a mohlo by se odehrávat na jedné české pavlači. Duel o tisíci kolech a s bezpočtem podpásovek, v němž se utkají čtyři tvrdé hlavy, které považují pojem „dobré sousedské vztahy“ za definicí ironie a razí motto, že pomsta je sladká i zatepla. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Čtyřka Kopecký, Janžurová, Peterka a Zázvorková nemá chybu stejně jako jejich sousedské žertíky ve starém pavlačovém domě, které jsou občas na hranici škodolibé dokonalosti. Bohužel selhala zpočátku slušně našlapnutá gradace, kterou zboural zásadní dějový zvrat. Přes veškerou snahu jmenované čtyřiky už se ji nepodařilo znovu nastartovat a stejně tak ani můj zájem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy nadčasové a takové, na kterých v průběhu let zapracuje zub času. V druhé polovině 70. let poznamenaných normalizací a tabuizovanými tématy šlo o výrazný nadprůměr daný jednak spolehlivě fungujícím tématem kritiky "maloměšťáckých přežitků socialistického člověka", jednak dobře zvoleným hereckým obsazením. Ústřední čtveřice hašteřících se sousedů má určité kouzlo i v současnosi, stejně jako některé fórky a zlomyslnosti, kterými se manželské dvojice obšťastňují. I takový Luděk Sobota má jeden z mála hereckých partů, kde nepřehrává a jeho herectví je funkční. Jenže co naplat, z hlediska dnešních měřítek jde už o přežitou záležitost. Celkový dojem: 55 %. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Zvedám ze 4* na 5. Proč? Protože mě asi nikdy neomrzí se na tuto komedii s chutí podívat. To co předvádí čtveřice Zázvorková, Kopecký - Janžurová, Peterka, to se v současných inscenacích už tolik nevidí. Schulhoffovi se podařilo natočit takovou velmi dobrou satiru-karikaturu na téma maloměšťáctví zasazené do tehdejších dobových reálií, ale myslím, že nadčasovost tu zůstává. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Na začátku filmu je vidět svatební fotografie Miloše Kopeckého (pan Novák) a Stelly Zázvorkové (paní Nováková), která je z jejich skutečné svatby - i když jejich manželství netrvalo dlouho. Stejně tak i většina jejich fotografií ve filmu je z pravého manželství. (Hromino)

Reklama

Reklama