Reklama

Reklama

Příběh dvou mužů, které nehoda jednoho dne svede dohromady. Walt Koontz (Robert De Niro) je konzervativní newyorský policista a hrdina ověnčený medailí za statečnost. Rusty (Philip Seymour Hoffman) je nápadný transvestita, která se připravuje na operaci změny pohlaví. Oba dva žijí ve stejném domě a oba dva na sebe chrlí jen nadávky. Pak ale Walta raní mrtvice a v rámci rehabilitační terapie musí navštěvovat hodiny zpěvu u Rustyho... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

To se jednou takhle na pivu sešli Dustin Hoffman, Al Pacino a Robert De Niro. Dustin říká, jak je moc fajn hrát role postižených lidí, role autisty v Rain Manovi a hned z toho byl Oscar. Al přitakává a přihazuje k dobru svou postavu slepého plukovníka z Vůně ženy, který mu po sedmi neproměněných nominacích konečně zajistil zlatou sošku. A v tom si Robert uvědomí, že až na pár extravagantních jedinců nemá tu správně vyšinutou roli na kontě. Jde domů, najde tam scénář Joela Schumachera a v momentě, kdy zjišťuje, že dostane postavu ochrnulého policisty, přijímá bez zevrubného zkoumání děje. Že to tak bylo, Bobby? Nebo mi chceš snad říct, že jsi tuhle vysoce dramatickou a komediální (nevím, co mám považovat za větší vtip) postavu pohybující se ve filmu o přátelství poldy a transvestity myslel vážně?! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro výtečně zahrál policistu v penzi, který je stižen mozkovou příhodou a ochrne na půl těla. V té chvíli mu zůstane pár přátel, ale největším přítelem se mu postupem času stává dříve nenáviděný transvestita, ke kterému chodí na hodiny zpěvu a později si k sobě vzájemně najdou cestu. A když se do toho zamotá gang hledající jemu ukradené peníze, přijde čas ukázat i dramatičtější část filmu. Průměrné drama s prvky komedie či akce. Hudba: Bruce Roberts ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dobrý De Niro a geniální Hoffman ve snímku, který příliš tlačí na pilu. Je tady všechno - kriminální zápletka, drama, love story i chlapi na podpatcích, ale jako celek to nedrží pohromadě a nedokáže zahrát na správných strunách, i tak slabý dojem dodatečně kazí příšerná devadesátková hudba. Schumacher je prostě hrozný patlal a asi si už na něj budu dávat pozor. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Tak Niro se musí zavděčit úplně všem? To mu ta banda transvestitská za to stojí? Ale jinak Niro zahrál postiženého člověka dokonale! Kam se na něj hrabe Levá noha apod.! To, co ale tvoří zbylou omáčku, je něco neuvěřitelně nechutného. Svěží, ztřeštěná komedie stálo na obalu videokazety. Fuj! Kdo má chuť se dívat na večírky přerostlých buzerantů, hrajících si na extra-přitažlivé kočky a hlavně koho rozesmějí vtipy jako: Á, trefila jsem svou největší kamarádku do kozy,Á! Kdybych měl zůstat na této úrovni, mohl bych se ještě pozastavit na výraznou historickou nepřesností! Philip Seymour Hoffman Hitlerovi koule kouřit prostě nemůže! Alespoň ten plurál je tu podle většiny vědeckých autorit nepatřičný! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

To si totiž Joel Schumacher, muž, který zabil Batmana (neskutečnej frajer, protože zabít Batmana se nepovedlo ani nejsmradlavějšímu zmutovanému tučňákovi z Gothamské stoky), jedou vyšel do kina na nějakej epesní biják s Nicholsonem a při návratu domů ho rázem napadl geniální námět na komedii o lásce a toleranci. Inu tak už to chodí. Políbí vás múza a najednou si nemůžete pomoct. Počkat, počkat, už přímo vidím tu zhmotnělou záplavu nápaditosti, která zasáhla skromného a nezištného režiséra... Takže prostě musel sednout a napsat si scénář. Ledva ve svém skromném příbytku pověsil kabát na skobu a rozsvítil na dvou drátech ze stropu visící žárovku, už si sedá, a už se to z něj sype: Starý dům. Nerudný, nespolečenský hendikepovaný staroch má homosexuálního, umělecky založeného souseda. Nejprve se bytostně nesnáší, uráží se na potkání, ale hra náhody tomu chce, že postupně odhazují vzájemné předsudky a nakonec k sobě najdou cestu. Staroch za pomoci hudby, tance a milé ženy překonává potíže a nakonec všichni najdou svou identitu a naučí se mít se navzájem rádi takoví, jací jsou. Wow! Cítíte tu neskutečnou sílu „lidství“, která z příběhu sálá? Mě to tedy dostalo úplně do kolen. Takže to máme story. Ale moment! Takový krásný a veskrze originální příběh potřebuje pořádné herce do hlavních rolí. Co třeba takový Nichols… Ne, vlastně De Niro. Ano, De Niro! A na teplouše…Hoffaman. Takže to máme hlavní role. Ale musí to být především komedie, aby se pobavily i lidové vrstvy. Bude tam spousta teploušů! Ne! Spousta afektovaných teploušů v nejrůznějších praštěných kostýmech. A všichni budou mít vyvěšené ručičky, budou se svými fistulkami věčně překřikovat a budou přehnaně gestikulovat…protože to je přeci „tak vtipné“. Takže to máme humor. Teď už si byl Joel Schumacher jistý, že jeho film bude mít úspěch. Nezbývalo než celé poselství o toleranci natočit a předat světu. A Strejda dodává: Takže to máme jednu hvězdičku za Hoffmana, který brilantně zahrál nezahratelné: Zmalovanýho afektovanýho tranďáka s lidským rozměrem. A dokázal to s takovou nonšalancí, že se jeho postava nadevšechna očekávání nestala vulgární karikaturou. Bravo, Philipe Seymoure Hoffmane! Schumacher by ovšem za tuhle duševní rozkrádačku měl jít na sedm let do chládku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Philip Seymour Hoffman vyhrál v roce 1999 v San Diegu cenu filmových kritiků v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama