Reklama

Reklama

Kripozoidi

  • Česko Pomsta vetřelce (více)

Po třetí světové apokalyptické válce vojenští dezertěři najdou opuštěnou vědeckou laboratoř, ve které neznámý výzkumník vytvořil obrovskou příšeru, která se přeměňuje do různých forem života. Je sadistická a krvelačná. Napětí i erotika... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (69)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Linnea ve sprše. Plyšová krysa. Dítě vetřelce! Co dodat. Trash jak prase DeCoteau a jeho neuvěřitelný debut a jeden z fakt mála pokladů co vytáhla řitka video. A ten krásnej podvodnej obal...MLASK!!!80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To nebola žiadna laboratórna krysa.“ Ľutujem každého neskúseného diváka, ktorý si toto DVD kúpi, lebo vinou zavádzajúcej reklamnej kampane českého distribútora, bude čakať niektorý diel kultovej ságy VOTRELEC. Nielenže originálny názov CREEPOZOIDS je podrazácky preložený ako POMSTA VOTRELCA (!), ale na obálke je dokonca Votrelec (nie je to už na žalobu zo strany 20th Century Fox?). Faktom je, že Ridleyho vykrádajú už samotní páni filmári (miestami doslova kopírujú - „večera“). A aký je samotný film? Po rečiach o C-kvalite som bol pozitívne zaskočený uchádzajúcou atmosférou (absencia vyššieho rozpočtu neprekáža, veď samotná votrelecká sága sa odohrávala v uzavretých priestoroch). Tvorcovia sa vzdali parodických vsuviek a vytvorili tvrdý sci-fi horor. Samozrejme, akčné scény sú smiešne (maximálne niekto niekoho hodí o dva metre do kopy papierových škatúľ), masky úsmevné (gumená obluda, gigantická krysa, batoľa), ale každý, kto videl NAOZAJ zlé horory (napríklad tento, tento či nedajbože tento), uzná, že výsledkom je milé a fajn krátke béčko. Ale nijako zvlášť ma nebavilo (a to som fanúšik DEEP STAR SIXU a podobných nenáročných kravín). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/vrazdiaca-zver/348-pomsta-votrelca-40- ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Laciná béčková vykradačka Vetřelce, s pěti herci a plyšovou krysou, celá se odehrávající v polorozpadlém skladišti. Vím, zní to pekelně, ale i přesto to celkem funguje, tedy - překousneme li úvodní pekelně nudnou čtvrthodinku. Co se na obrazovce objeví titulní monstrum a ke slovu se dostanou trikaři, začně být film docela zábavný. A když se do toho ještě začne sprchovat Linnea Quigley, má béčkař jasno. Přihlouplý, levný, ale zábavný kousek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ultralaciné vetřelcoidní videocéčko šmrncnuté postapem. Jedno simandlovské skladiště, jedna plyšová krysa, pár hereckých polen, to celé zákeřně zabalené do cool malovaného obalu. Pro zajímavost - snímek společně produkovala trojka pravidelně kooperujících béčkovo-céčkových společností, Beyond Infinity, Titan Productions a Urban Classics (dohromady např. OTROKYNĚ Z KONCE VESMÍRU, ÚTOK ZABIJÁCKÝCH SEXBOMB, NARUŠITEL) a béčková společnost Empire Pictures (GHOULIES, TRANCEŘI, RE-ANIMATOR, ZE ZÁHROBÍ, VĚZNICE, MISTR LOUTKÁŘ, ARÉNA, ROBOT JOX). Jak poznamenal Rob Roy u nesrovnatelně lepšího CYBORGA s van Dammem - tak tohle bylo na usnutí i ve čtrnácti. A to to má jen 72 minut. 1 hvězda za Linneu. Boobie count 1 (Linnea). ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po zničujúcej jadrovej vojne sa svet zmenil na veľkú postapokalyptickú pustinu. Ľudstvo je zdecimované. Malá skupina preživších sa ukryje v starom vojenskom laboratóriu. Jedného po druhom ich tam začne likvidovať obrovské krvilačné monštrum. Tento americký sci-fi horror je totálna nízkorozpočtová, béčková sračka. Hlúpy scenár, mizerní herci, fušerská réžia a smiešna gumová príšera. "Kripozoidi"? Viac by tomu pristal názov "Kriplozoidi". * ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím, že jsem si téměř nic nepamatoval. Děsivé céčko s televizní kamerou a gumovou parodií na vetřelce. Jak mám mechanické efekty rád, tak zde se nepovedly. Nemluvě o přerostlé plyšové kryse... Otřesná hudba, děsivé herecké výkony, hovadské chování postav. Mám rád i amaterský trash, jenže tohle je nuda. Alespoň díky za pár mutací a černých smrtí, ovšem erotika projela kolem v rychlíku. Chvílemi komedie, hlavně při závěrečném souboji ve skladu, celkově však mizerie. Ubírám jednu hvězdu a sám sobě se i za ty dvě divím. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tak tento film považuji za pomstu na fanoušcích sci-fi a hororu. Možná jako studentský film by to byla pecka, ale studentský film to asi nebude. Jedná hvězdička je díky sex-appealu Linney Quigley a jejímu kralovskému hororovému křiku. ()

Ketri odpad!

všechny recenze uživatele

A pak, že chlap nemůže dostat laktační psychózu! ... Prý napětí a erotika, no, každý si pod tím holt představuje něco jiného. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: Ach ta nostalgie, děvka jedna proradná. Je to blbost a je to tak mizerný, že nemá smysl komentovat a spíš tím na to vábit. ------ Věděl jsem že Creepozoids mají být vykrádačkou vetřelčích sci-fi a podle traileru co jsme zahlédl jsme se těšil na fajn béčko. Fe filmu je všechno co má v takovém správnem béčku být - pitomý scénář, vojandy co zásadně pod bílým nátělníkem nenosí podprsenku, gumový vetřelec i zmutované gumové krysy. Bohužel ten trotl co to točil totalně zabil atmosféru a i na ploše pouhopouhých 70ti minut se najde spousta hluchých míst. Škoda. 50% za nechtěnou zábavnost, hororovost veškerá nulová. Milovníci filmů Eda Wooda můžou jít až na 4 hvězdičky. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Modelové céčko vezúce sa na úspechu filmov o votrelcoch. Primitívny dej, neherecké výkony, hudba pokradnutá z kade sa dá, sex a plyšové zvieratká, Linnea... Kriplozoidi - Guilty pleasure opačnej strany kvalitatívneho spektra. Ed Wood by závidel ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dávám za pět,protože mám rád takovej velkej odpad,že by se nevlezl ani do koše. Možná,že hororům vůbec nerozumím,ale bavil mě daleko více,než nějakej stupidní Vetřelec,kterej mě ani coby mrně vůbec neviděsil. Cropozoids na mě dýchly strachem a velkou atmosférou. Samotnému by se mi nelíbilo zůstat s nějakou nestvůrou v osamotné základně a ještě se poprat s nějakým zamrdaným děckem. Navíc film má otevřený konec a to se mi líbí a to mě na tom více děsí. To na filmech moc miluju a ta krátká stopáž. Film má 69 minut,tedy co mám já verzi i s titulkamy. Vykrádačka a gumová příšera,která jde poznat,že je z gumy a gumová krysa,která se při útoku nehýbe,já byl štasten. Vetřelec nemá šanci. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Hnus fialovej! Pochopitelně jsem čekal, že obal od Řitky je fake, ale myslel jsem si, že půjde alespoň o levnou napodobeninu. Bohužel tohle extra sračka, která se nijak nevymyká řiťovské hororové produkci. Už to sakra zabalte! Vydávejte méně filmů ve větší kvalitě a původním českým dabingem. Tento systém "rychle, levně, nekvalitně" mě už začíná štvát. Pak ty filmy akorát stopnete těm firmám, které by to vydaly v lepší kvalitě. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je síce amatérska sračka na entú, ale dá sa pri nej celkom zabaviť a nie je dlhá. Výnimočne masky boli celkom v pohode, ani gore efekty neboli zlé, ale útočiace krysy a na konci novorodenec to bola katastrofa. Btw, film s votrelcom nemá fakt nič spoločné... 50%. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Klasické béčko osmdesátých let, vycházející z vetřelčího modelu. Krom úvodní krátké sekvence se celý film odehrává v uzavřených prostorách a má velmi komorní charakter. První část filmu, kdy postavy postupně objevují prostory podzemního krytu dýchá poměrně slušnou (s ohledem na béčkový charakter filmu) stísněnou atmosférou, zajímavá a zneklidňující je scéna četby deníku na počítači. S postupem času, objevením mutanta a zejména trikově ne moc povedené plyšové krysy se atmosféra začíná vytrácet a film se mění ve standardní honičku po chodbách, což špatně kontrastuje s úvodním budováním napětí a komorním charakterem příběhu. Závěr je poměrně očekávaný, včetně finálního znovuprobuzení mutantova potomka. Po zhlédnutí na VHS v cca 11-12 letech jsem tvůrcům měl za zlé právě ono velmi laciné trikové provedení zmutované krysy, hlavní mutant je zvládnutý poměrně slušně. Jinak mne v dětství snímek bavil, při současném zhlédnutí v něm oceňuji zejména první polovinu, která sympaticky buduje atmosféru sklíčenosti a klaustrofobie, včetně podbarvení decentním ambientním hudebním doprovodem. Díky tomu přidávám o jednu hvězdičku navíc a dohromady to dělá slušnou trojku. POSTŘEHY: Když dezertér Jesse hledá v datech na pracovním počítači informace o předešlém dění v krytu, nalezne seznam členů zmizelé posádky a v seznamu těchto jmen figurují známá jména filmových tvůrců, spisovatelů sci-fi atd. - Roger Corman, producent tohoto snímku John Schouweiler, Chuck Band, Forest Ackerman atd. Vtipné a sympatické. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

VEC+VOTRLEC Roztomilý horor. Napriek svojej nechcenej úsmevnosti nenudí, má kopec mordov, ešte viac striekajúcich tekutín a takmer legendárne finále :-) A to som ešte nespomenul sex v sprche, prerastené plyšové krysy a povinné niekoľko krát zopakované "chcípni"... Z Votrelcom ako takým síce film nemá nič spoločné, ale obal DVD s Winstonovu kreatúrov má rozhodne svoje slizké čaro... ()

jonyyy odpad!

všechny recenze uživatele

Miluju osmdesátkový béčka, ale tohle! Zase sem se nechal nachytat slibným obalem a nápisem kombinace Vetřelce a Věci:D Pět % za to mutant-děcko a dalších pět za vojandy nenosící podprdu a scénu s blondýnkou ve sprše. Celkem 10% Jo a ty nehýbající se krysy taky stály za to! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo dost mimo mísu. Začátek filmu se nesl v duchu: hej parto, pojďme natočit nějaký shot do té polorozpadlé budovy.... Amatérské herecké výkony na hranici ochotnického divadla, nulová atmosféra, vykrádání jiných filmů a gumové příšerky: to byla ta správná kombinace utrpení, které jsem prožíval při sledování tohohle paskvilu. Jediné co mě udrželo při životě, byly ty komické scény, kdy se postavy naháněli po chodbě s gumovým alienem a odráželi útoky rádoby drsné krysy, která vás změní v zombie či co to bylo ( po kousnutí). Za erotickou vložku a pár směšných záběrů dám... ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jednoznačně nejlepší nejhorší film, který jsem kdy viděla. Poprvé mi ho pustila teta, jen aby byl ode mě klid. Ale to ještě netušila, že nakonec budu otravovat ještě víc; abych ho mohla vidět znovu a znovu pokaždé, když jsme se viděli. Dneska, je tento film opravdu k pousmání, ale o to podle mého právě jde. Děj, ten je... také pěkně usměvavý. Pětice přátel dezertují od armády a utíkají před kyselým deštěm. Proto se usadí ve výzkumné budově a celou dobu nemají ponětí, kde to vlastně jsou. To víte, když jsou někde laboratoře, utajené zprávy a mnoho pokusných zvířat, tak co to asi může být? Nesmím také zapomenout na to, že všechny postavy mají zbraně, z kterých ovšem pomalu nikdo z nich nevystřelí a místo toho prostě jen stojí a ječí. A tak to je pořád dokola, dokud nezbyde jeden přeživší, který něco konečně podnikne a tvůrci si myslí, že to vše zachránili. No, prostě to hlavně nebrat vážně, jinak by to byl opravdu smutný zážitek. Co se ale musí nechat, je že dítě kripozoida se docela povedlo a trochu mě i vyděsilo. "Kripozoidi" (aneb jak si název pamatuji z dětství) jsou jednoduše akčnější béčko, které má sice něco málo z "vetřelce", ale rozhodně ani v jednom ohledu nedosahuje jeho kvalit. Prostě je to odlehčená podívaná, kde nechybí nahota, ale překvapivě se dostaví i napětí a sem tam možná i nějaká lehce děsivá scéna, která bude dána především hrou světla a stínu, respektive hlavně stínu, kdy toho moc neuvidíte, ale stejně to trochu zapůsobí. Prostě nejlepší blbost filmového průmyslu. - "I think we're in a containment vessel, designed to keep something in, not out." ()

Reklama

Reklama