Reklama

Reklama

Ztracení chlapci

  • Česko Ztracení hoši (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sam a jeho starší bratr Michael jsou ryze američtí mladíci s ryze americkými zájmy. Poté, co se společně s matkou přestěhují do poklidného městečka Santa Carla v Kalifornii, se však věci začínají překvapivě měnit. Michael poslední dobou přestává být sám sebou. A jeho matce se nebude líbit, v co se mění. Film Ztracení chlapci obléká do nového kabátu tradici upírských hororů. Je zručně namíchanou směsicí hrůzy, která rozbuší srdce diváků, smíchu, při kterém praskají jejich bránice, a rockové hudby, která nenechá jediný sval na těle v klidu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Osmdesátky jako vyšité. Lost Boys jsou plní těch příšerných barevných a pytlovitých triček a nagelovaných vlasů zastřižených podle vzoru "deka". A to tu nerozebírám hudbu. Může se vám to zdát úchylně zábavné, může se vám to líbit, můžete být zhnuseni. A taky je to o upírech. Tentokrát tu ale nemáme rozdrásaná individua bojující s traumatem nesmrtelnosti. Tenhle film upíry řeší až příliš povrchně a lehkonoze (trochu mi to tom připomíná Buffy), ale místy dokáže být i vtipný: "Ty seš upír! Počkej, až se to dozví máma!". Ale celé je to až příliš nejednotné a Schumacher jako by ani nevěděl, co chce vlastně točit. Love story od kolotočů? Teenagerské dobrodružství? Horor? Videoklip? 50 % ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Banda big beatových upírů si užívá svou nesmrtelnost. V tomhle filmu nečekejte žádného Drákulu. Upíří horor v novém kabátu se skvělým soundtrackem. Zaplivaná Santa Carla, z tlampačů hrají The Doors, a gang řádících upírů se velkolepě baví dle svého gusta. Tenhle film je pro mě naprostý kult plný ikonických postav a hlášek. Milovníci tesáků musí vidět! ()

Reklama

Klay 

všechny recenze uživatele

Je to mnohem víc komedie než horor. Jediná vyvražďovačka, která není off-screen přijde asi po hodině filmu a je to taky první a poslední vážná scéna. S tím bych neměl problém, kdyby se v úvodní hodině něco pořádného dělo, ale odehraje se v ní jen to co nám prozradí už distributorský výcuc děje a ani o chlup víc; hlavní hrdina Michael přidá ke gangu upírů, napíje se upíří krve a začne se měnit. Musí se s tím nějak vypořádat a zároveň přesvědčit svého mladšího bratra Sama, že není krvelačná bestie. Rozjede se tak sled převážně situačních vtipů dost kolísavé kvality. Žádná pořádná akce, atmosféra, ani jediná pamětihodná scéna, ale dívat se na to dá. V poslední půlhodině se film konečně rozjede a vyhladovělý, na pořádnou jízdu nadržený, divák dostane dostatek všech výš zmiňovaných hororově komediálních ingrediencí v luxusním eightiesáckém balení. Přesto jsem trochu na rozpacích, od režiséra jako Schumacher jsem čekal víc a přitom právě jeho uspěchaná režie zabíjí většinu hororového potenciálu. Závěrem ještě musím pochválit tradičně skvělého Kiefera Sutherlanda, který si dostatek charismatu udržel i jako bizarní upír motorkář:-) ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dost zvláštni, první půl hodina se vleče, že minuty ubíhají jako hodiny a místy to má klišé, které je tak moc ohrané, až to neni hezké. Pak se konečně film rozjede a směřuje do závěrečné třetiny, která je luxusní akční žrádlo, kde krev teče po celém baráku, ale zároveň to má parádní napínavou atmosféru. Bráchové Sam a Michael sou dobře sehraní a chemie mezi nimi funguje, za to Frogové sou zase na pěst. Kiefer Sutherland zde ani tolik nehraje upíra, jako samotného ďábla a hraje ho na jedničku. A je to takové rodiné drama, školní drama, romantika, pak je to zase horor, uff no je tady hodně žánrů a ze začátku se to fakt dost těžko sleduje, ale ty tři budou, protože Jason Patric. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. Ale tak jo, pobaví to, rychle to uteče, na nic velkého si to nehraje a tak z toho je příjemná podívaná, kde sice všichni chodí šíleně oblečení a s ještě šílenějšími účesy, ale taková asi holt byla doba. Některé scény jsou hodně zajímavé, ale že by z toho pro mě byl kult, to ne. Lepší 3* ()

Galerie (37)

Zajímavosti (29)

  • Scény na kolotočích byly točeny v přímořském zábavním parku Beach Boardwalk v Santa Cruz. Tento stejný zábavní park se objevil i ve filmu Bratrstvo spravedlivých (1986), ve kterém hrál rovněž Kiefer Sutherland. (Lucbric)
  • Kelly Jo Minter se ve filmu mihne jako pracovnice videopůjčovny. Zbytek jejích scén byl z filmu vystřižen. (Fenk)
  • Film bol natočený za 3 týždne. (beso74)

Související novinky

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

Remake Ztracených chlapců nabírá obsazení

19.09.2021

Filmový remake upíří klasiky Ztracení chlapci z roku 1987 nabírá obsazení. V novém snímku od studia Warner Bros. si tak v hlavních rolích zahrají Noah Jupe (Tiché místo) a Jaeden Martell (Na nože). V… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno