Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Znuděný úředník (Griiffin Dunne) se pozdě v noci vydává na barové dobrodružství nočním New Yorkem. Během noci se mu stane řada příhod, které mu s vtipem připravil škodolibý osud. Protože když je po zavíracích hodinách, platí jiná pravidla. Newyorský filmař Martin Scorsese oceněný za tento film cenami Independent Spirit Awards a soškou v Cannes za nejlepší režii natočil ve svém oblíbeném městě černou komedii, ve které se může stát cokoliv. V příběhu o tom, co vše se může zvrtnout uvidíte také Rosannu Arquette, Lindu Fiorentino, Teri Garr, Catherine O'Hara, Cheeche & Chonga a další, se kterými se nešťastný hrdina setká. Scorsese prohlásil, že scénář Josepha Miniona byl sestavený jako puzzle, vše do sebe nakonec krásně zapadlo. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese je další z režisérů, které mám rád, ale u kterých mám docela resty. Setkal jsem se s ním poprvé u snímku "Gangy New Yorku", poté jsem viděl filmy "Letec" a "Prokletý ostrov", které mě přesvědčily o tom, že Leo je skvělý herec, nechal jsem si zatím ujít "Skrytou identitu", ale nikoli "Huga a jeho velký příběh". Ale jeho dřívější tvorba? V tomhle směru už skutečně nemohu mluvit o ničem, a tak jsem se rozhodl, že tuhle svou scorsesovskou negramotnost musím napravit. Snímek "Po zavírací době" se stal mou první učebnicí. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/po-zaviraci-dobe-1985-80.html ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Vôbec by som netipoval, že to natočil Scorsese. Má to super tempo a stále sa tam niečo deje. Ale Griffin Dunne nie je natoľko dobrý herec, aby to pre mňa utiahol na tú hodinku a pol bez toho, aby sa trochu snažil. To že uteká z bodu A do bodu B je značne účelové. On by to mal obohatiť. Od momentu, kedy je ale unavený, začína robiť jednu hlúposť za druhou a čo je škoda, od toho momentu to prestáva mať logiku. Je to len skupina epizodiek a postáv, ktoré sa neustále stretávajú, hoci je neskorá noc a každý normálne človek spí doma v posteli. Ako zábava na jedno zhliadnutie je to okej. Ale režisér má na konte iné filmové medzníky. Pre mňa zábavný priemer. A Rosanna Arquette bola ako mladá fakt kosť. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Scorseseho dosť atypické, trochu jednohubkové, ale stále veľmi zaujímavé a chytľavé. Som rád, že tento film kedysi zaradila STV 2 do filmového klubu, keď prezentovala Scorseseho tvorbu a nestavila iba na istoty typu Taxikár, alebo Zúriaci býk. Ja som im zato celkom vďačný, tvorbu velikánov treba poznať predsa obšírnejšie. VIDENÉ ZNOVA 8/23. Skutočne ide v Scorseseho tvorbe o vedľajšák, ktorý nie je ani zďaleka tak ambiciózny ako väčšina jeho diel. Na škodu to ale samozrejme nie je, film má vzhľadom na zápletku a daný krátky filmový čas doslova zbesilé tempo a k tomu, ako vidno, netreba vôbec točiť akčné scény. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Realisticko-surrealistická a ťažko uchopiteľná magorina zobrazujúca peklo a vykúpenie jednej noci. Mix všetkých možných aj nemožných postáv a ingrediencií, spod ktorých niekedy vytŕča prílišná umelosť a silenosť, no Scorsese má dostatok talentu a schopností aby to ukočíroval. Úchylné, ujeté, vtipné aj mrazivé s perfektnou tajomnou atmosférou. Výborná pomätenosť s nádherne triviálnou pointou (aj z monotónnej a stereotypnej práce sa dá tešiť!:)))...Btw- tá krátka dynamická kamerová jazda na konci filmu pri titukoch je skvelou čerešničkou na torte. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Náhodné seznámení se s krásnou dívkou, spontánní večerní schůzka, pohoda nočního New Yorku a přesto se z této noci vyklube hotová noční můra. Souhra nešťastných náhod dává vzniknout perfektnímu spletenci navzájem propojených událostí, které do hlavního hrdiny zatnou drápy a už ho nepustí. Všudypřítomné absurdity připomínají to nejlepší z tvorby bratrů Coenů, nicméně Scorsese preferuje větší lehkost a nadsázku. Výsledkem je vskutku vynikající, origiální a tedy velice zábavný film, který si ještě někdy rád užiju znova a dost možná zvýším hodnocení... 8/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (9)

  • Scorsese povedal Griffinovi Dunnovi, aby počas nakrúcania obmedzil sex a spánok za účelom reálnejšieho zobrazenia pocitu paranoje. (Georgei)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Reklama

Reklama