Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (622)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mys hrůzy, jako jeden z remaků v kariéře velikána Martina Scorseseho je velmi dobře odvedenou prací. Jeho dvorní herec Robert De Niro si zde zkusil roli velmi nepříjemného zločince, který "terorizuje" rodinu svého bývalého obhájce. Je jako vždy fantastický, trochu slizký a vždy zajímavý. V každém okamžiku je vidět jak si De Niro svou postavu žívá a soukromé vystoupení s dcerou bývalého obhájce je malá třešnička na celém filmu. Další kvalitní výkon odvádí samozřejmě i Nick Nolte a Jessica Lange. Pro mě je obzvlášť zajímavá, svým způsobem okouzlující, Julliette lewis, která je v roli dcery obhájce velmi roztomilá a mužské fantazie s ní získávají úplně jiný náboj. Možná to trochu ubírá snímků, ale ne příliš. V době natáčení jí bylo 18náct, ale ve filmu vypadá na méně než 15náct a pochybuji, že si pánské publikum za stěžuje:). Spíše bych film hodnotil jako thriller, protože hororový moc není. S příjemnou délkou a mnoha velmi zajímavými okamžiky, nejen dějovými, ale i několika skvělými nápady kameramana nebo režiséra, jde o "povinnou četbu" každého fanouška. Ně vždy musí být remake špatný, jak je tomu v poslední době... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Spoznáš, čo je to strata.“ Pre mňa určite jeden z najdrsnejších, najmrazivejších a najnepríjemnejších stalkerovských trilerov. Ukážkovo vystupňovaný scenár. S pribúdajúcimi minútami je to skutočne PLNOKRVNÝ HOROR, o ktorom radšej ani nechcete vedieť, ako skončí, lebo viete, že happyend to asi nebude a ak aj áno, budú postavy postriekané krvou a traumatizované až do konca svojich životov, takže je otázne, či je to happyend. Scenár neobsahuje snáď ani jeden zbytočný dialóg, desivá atmosféra od prvých sekúnd. Obludne gigantická hudba, znejúca skoro vždy, keď je geniálny De Niro v zábere. Výborná výprava, strhujúce finále na rieke, nezabudnuteľné scény (kino, bitka na ulici, ucho, pokec so skúseným súkromným detektívom, ktorý oproti Cadymu vyzerá ako neškodné Macko Uško) a prekrásne zahrané úlohy Nicka Nolteho, strašidelne potetovaného De Nira, Juliette Lewis a Joea Don Bakera. Tohto filmu som sa bál už ako chlapec. Bojím sa ho dodnes. A v kinách po celom svete si to zjavne užili i diváci (rozpočet 35 miliónov, tržba 1O3). Akože jasné, na prvý pohľad je snímka plná nelogických hovadín, ale väčšina z nich je v skutočnosti uveriteľná, napr. mnohé nešťastné pokusy o zastrašenie/likvidáciu Maxa Cadyho pramenia z jeho ustavičného podceňovania, jeho ženská obeť sa bojí svedčiť atď. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivý thriller s hviezdnym obsadením, ktorému kraľuje démonický Robert De Niro v roli desivého Maxa Cadyho, predvádzajúci v priebehu filmu takmer všetky svoje herecké polohy. Výnimočný film, aký sa vidí len raz za čas, a na Scorseseho pomerne nezvyčajná voľba, i keď v jeho režijnej kariére vôbec nie ojedinelá. Na tento atmosférický zážitok dlho nezabudnem. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní film sem sice neviděl, ale i remake je fakt slušný psycho. Robert De Niro v jedný ze svých naprosto nejlepších záporných rolí fakt exceluje, z něho de strach i když jenom sedí v autě a když ještě zvýší hlas, tak bych si to nechtěl s Noltem vyměnit, kór když tim zvýšeným hlasem řiká jeho rozsudek. Nicméně příběh mi nepřišel nijak zvlášť originální, ale všechno to krásně zakryje pěkně hustá atmosféra a dobrá hudba ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří znají obě verze příběhu je hodně těžké nesrovnávat. Musím se přiznat, že malinko straním jednoznačněji vyznívající předloze, která je učebnicovým příkladem klasického thrilleru. Scorsese tímto vzorcem ne zrovna pohrdl, ale rozhodl se základní téma filmu zkomplikovat, tím, že trošku zamlží rozdíl mezi dobrem a zlem, spravedlností a šílenstvím a z nekomplikovaného thrilleru udělá thriller psychologický... Sam Bowden už není tím stoprocentním klaďasem, otcem nevinné rodiny, kterou zcela poprávu brání před iracionálně se mstícím, pološíleným zločincem Cadym. Nick Nolte má své stíny minulosti, stejně jako De Niro vás v některých pasážích téměř přesvědčí, že si vlastně svou krutou pomstu zaslouží. Pokud Scorseseho verze v něčem jednoznačně předčí klasickou předlohu je tím něčím výkon Roberta De Nira, který v úloze Maxe Cadyho starší Mitchumovo ztvárnění (také výtečné) překonává o několik koňských délek. On je tou nejsilnější zbraní filmu. Závěrečná scéna na rozbouřené řece sice zaváněla poměrně jasným symbolismem, ale přesto se mi k celému filmu jaksi nehodila, připadalo mi, jako by ho trochu shazovala... Ale to je jen můj osobní problém. 80% ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • De Niro kvůli roli studoval sexuálně motivované zločiny a sám doporučil scénu, kde jeho postava pokouše svou oběť. (StarsFan)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama