Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

Shit 

všechny recenze uživatele

Fantasy s Tomem Cruisem, to je skoro do archivu, ale je to zároveň i dobrá fantasy, možná trošku příliš vizuálně temná na to, že to zas tak temnou atmosféru nemá, ale zároveň to tomu dodává docela takovovou strašidelnost a hlavně je skvěle namaskovanej Tim Curry coby Pán temnot, z něj de fakt srach a to se ve fantasy moc nevidí. Trosku mi to připomělo Nekonečný příběh, rozhodně to stojí za skouknutí ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než si Tondu Cruise vzal do své stáje na nějaký čas Tony Scott, zkusil si jaké to je být pod taktovkou slavnějšího Ridleyho. Ještě jsem neviděl všechny filmy Ridleyho, ale tipl bych že Legenda je z mého hlediska nejslabším. Tato pohádka mě fakt moc nebavila. Vizuál se samozřejmě pochválit dá, stejně jako nápaditá hudba. Zbytek šel mimo mě. Viděl jsem režisérskou verzi. PS: Těžko říct jestli tohle diváci ve své době skousnuli po "legendách" Alien a Blade Runner. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu dosti dobře zpracovaný novopohanský fantasy film. Obdivuji hlavně výtvarnou stránku - ta nemá chybu. Je to velká série působivých postmoderních obrazů...Jinak, co se děje týče, mám raději Letopisy Narnie; tomuto dávám silné čtyři hvězdičky, hlavně za to výtvarno a za (relativně ranou) dobu vzniku. Obsahovým nedostatkem pro mne je přesycenost filmu kreaturami, člověk - či jinak řečeno lidská přirozenost- se mezi nimi tak nějak úplně ztrácí... ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale tato bizarní pohádka ve mně dokáže vždy zaujmout. Pamatuji si ji už jako malé dítě, kdy jsem obdivoval Toma Cruise a při mnoha scénách sotva popadal dech. Ačkoliv v mnoha ohledech působí depresivně, zobrazení dobra a zla je opravdovým skvostem, stejně jako příběh a prostředí v němž se odehrává. Na tento film se nezapomíná a já si ho dnes (6.12.2008) rád připomněl. Inu Legenda je názvem opodstatněným... 80% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Legenda je problematická. Natěší překrásnou vizuální stránkou, ale postupně vám dojde, že jde jen o další báchorku o jednorožcích. Ale Ridley ji nenatočil ani rozjuchaně a mile, jak by čekali děti, ani temně a depresivně, což by od něj čekali dospělí. Legenda tak zůstává někde mezi a nepůsobí úplně jistě. Potají jsem doufala, že tenhle dojem napraví o pětadvacet minut delší režisérský sestřih, ale ten spíše zaplňuje místa, kde jste předtím vycítili necitlivý střih a příliš rychlé temno. Jen na konci vás příjemně znejistí, že happy end nebude úplný, když Lily říká Jackovi, že je její princ na bílém koni, ale vzápětí dodává, že on patří do kouzelného lesa - čímž film naznačí, že mezi našimi hrdličkami vždycky bude neprostupná hranice. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Maska skřeta jménem Blix byla inspirována Keithem Richardsem, s nápadem udělat masku podle kytaristy The Rolling Stones přišla herečka Alice Playten, která ve filmu postavu Blixe ztvárnila. (FAITH.BABE)
  • Iba diváci v Európe si mohli film užiť s hudbou Jerryho Goldsmitha. V iných krajinách bol jeho soundtrack nahradený hudbou kapely Tangerine Dream. (Macejko)

Reklama

Reklama