Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

castor 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise se krátce po smrti otce, kterého vinil z rozhozeného rodinného soužití, ocitl ve společnosti víl, skřítků a jednorožců, kdy v Londýně pod taktovkou Ridleyho Scotta natočil fantasy příběh, který se nakonec úplně nevyvedl. Cruise i další herci byli zavalení aranžmá a zvláštními efekty, jejich postavy i kvůli slabšímu scénáři zapadly, natáčení navíc provázely nehody – mnohá zranění, velký požár kulis, četné přestříhávání. Viděno už dávno, opětovné zhlédnutí si tak tahle vizuální pohádka zaslouží. A třeba se změní i hodnocení. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak po blu-ray projekci, s širokoúhlým a dokonale vyčištěným obrazem, mohu s klidným svědomím prohlásit, že Scottova ´Legenda´ je VIZUÁLNĚ nejkrásnější filmová pohádka, jaká se kdy objevila na plátnech kin. Není tak dějově sofistikovaná a myšlenkově podnětná, jako třeba první ´Nekonečný příběh´, ale ta forma, přátelé, ta forma je jedinečná. Škoda, že není širším diváckým publikem patřičně doceněna. Scott byl v 1.polovině 80.let v mimořádné formě. Samostatnou kapitolou je pak nádherná Goldsmithova hudba. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale tato bizarní pohádka ve mně dokáže vždy zaujmout. Pamatuji si ji už jako malé dítě, kdy jsem obdivoval Toma Cruise a při mnoha scénách sotva popadal dech. Ačkoliv v mnoha ohledech působí depresivně, zobrazení dobra a zla je opravdovým skvostem, stejně jako příběh a prostředí v němž se odehrává. Na tento film se nezapomíná a já si ho dnes (6.12.2008) rád připomněl. Inu Legenda je názvem opodstatněným... 80% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spin-off z Blade Runnera? Žarty bokom. Vizuálne neskutočne nabúchané. Masky sú tak dokonalé, že tromfnú hocijakú CGI postavu kedy vytvorenú. Tim Curry riadne dáva a kraľuje filmu, no ten otrasný scenár... príbeh nemá hlavu ani pätu a je len klišé nalepené na klišé, no vrcholom sú patetické dialógy, pri ktorých človek dostáva pichľavý kŕč do lícnych svalov, ktorý sa cez nervové zakončenia snaží ohlušiť vlastné uši.. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Tajuplná, temná a záhadná fantasy, která má zvláštní kouzlo diváka uchvátit. Mě na tomto snímku uchvátily originální masky, částěčně i výprava a asi nejvíce magická hudba J. Goldsmithe. I herci byli velmi přesvědčiví (velkolepý byl ďábelský tanec Mii Saro s tajemnou černou maskovanou postavou). Takových fantasy jako je Legenda je málo. Už proto stojí za (nejedno) podívání... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Tim Curry byl kompletně natřený červenou barvou a měl speciální postroj pro své metrové rohy. Odměnou za každodenních šest hodin v maskérně mu vždy byla hodinová koupel při odstraňování make-upu. (Hans.)

Reklama

Reklama