Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Steven je tu ještě v dobré formě, ale v Aljašce prostě nic nefunguje tak jak má: pověst a historie hlavního hrdiny, drsňácké řeči a dialogy obecně, zpomalené záběry, mystická, duchovní stránka, Michael Caine jako záporák. Možná až ten fylozofický závěr - částečně. Nepomatuji si, kdy kdy jsem se u Seagalovky tak nudil. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Seagal si chtěl vyzkoušet režii, sám se obsadil do hlavní role, ale nedopadlo to dobře. Měl si vybrat rozhodně kvalitnější scénář nezatížený ekologickým posláním, který navíc neohrabaně kombinuje akční film s dramatem doplněným o eko agitkou. A to se mu vymstilo. Akce je pomálu, všude zní ochranářský apel, když dojde na akci, je jen průměrně natočena a scénář je značně schematický. Snad jen Michael Caine nejvíce zaujme v roli záporáka, ale i on dost přehrává. Tenhle film je prostě hodně nevýrazný. ()

Reklama

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

úderná síla SS si splnila svůj Dream, a i když z něj Elia Kazan nikdy nebude, jeho On Deadly Ground, což neni tak kýčovitej název jako česká Aljaška v plamenech, jeho režijní debut a dosud jedinej režijní počin je film naivně prostoduchej a tim pádem i směšnej a nechtěně komickej, zvláště ty jakési dream sequences, nicméně v kontextu jeho tvorby jde o standartní seagalovku, která neni ani horší ani lepší než jeho ostatní kousky z těch let. Ekosystém sice svym filmem Steven nezachrání, ale hezkej pokus, zvlášť když při něm zase nakopal pár zadků, to potěší každého slušného diváka pokud si to alespoň v duchu přizná, samozřejmě nahlas by to nepřiznal nikdo. Stevene, dávám ti opožděně palec na horu se slzou v oku ve vzpomínce na lepší časy a taky při vědomí toho, že ti nebylo souzeno stát se akčním Eliou Kazanem. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další kravina, ostatně jako další, ne, všechny Seagalovy filmy. Osobně se divím, že se v tom snažím rýpat, že přeci nejsem cílovka (ale čím to, že ostatní akční filmy mě náramně baví?) a že nedokážu docenit kvalit herců, jakým je Steven "SS" Seagal. Z tohoto filmu už se i těžko dá dělat sranda při sledování, herec-režisér špatně zoral půdu a ta vůbec není úrodná. A když už by něco být mohlo, podkopne tomu Seagal nohy svým toporným herectvím. Schválně se koukněte na tuhle tabulku emocí SS - http://www.primitive.co.za/blog/wp-content/uploads/2008/08/steven-seagal-emotion-chart.jpg A teď si pusťte nějaký film s ním a můžete porovnávat, jak moc se obrázek liší od skutečnosti (skrytá odpověď - vůbec v ničem) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)

Reklama

Reklama