Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Teď jsem se ale nasrala. Seagal je v tomhle a většině filmů ze stejné doby perfektní, ve své době nemá podobně jako Arnold nebo Sly konkurenci. Jeho charisma a schopnosti bojového umění jsou ohromné a všecko jen ne propadák. Všichni jmenovaní borci se škrábali nahoru pěkně po strmé skále a úspěch si tvrdě vydřeli, proto nechápu tu všeobecnou averzi vůči němu konkrétně. Já jsem ho tady žrala s každým gestem, pohledem, krokem a slovem a když přišla na řadu akce v jeho stylu, tak to bylo něco! On je i ve skutečnosti velký ekolog, budhista, uznávaný mistr aikido a hlavně pracant. Každý z těch anonymů tady, co se kryjí za cizíma ikonkama i jménama a umí akorát jen nadávat, by se měli aspoň jednou zamyslet. A pak si tu někde přečtu reakci na jeho životopis, jé já jsem nevěděl, že je to takový a takový borec, aha no jo, tak už se mi líbí... Forrest: "Co dělá chlapa chlapem?" velký Mike: "Vím, ale bude mi to trvat dlouho." Někomu věčně. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Míru musí být dosaženo i za cenu války", aneb kterak Steven v rámci boje proti bezskrupulóznímu naftaři ničícímu životní prostředí (epesní záporák Caine) způsobí největší ekologickou katastrofu v dějinách Aljašky. S odstupem let je tenhle film částečně úsměvná ekologická agitka, ale musíme si uvědomit, že se točilo ještě v časech kdy zemský vzduch nevydýchávala odporná mongoloidní dowňačka Gréta a sousloví "ekologický aktivista" ještě nebylo synonymem pro zakomplexovaného hysterického imbecila. A částečně je to stále skvělej a pohlednej dobrodružák s nádhernýma severskýma lokacema, opulentní výpravou a nekomplikovaným přímočarým dějem. Stevenovi už ovšem trochu jebe a jeho ego se počíná vymykat kontrole soudě podle toho, jak o sobě (tedy o své filmové postavě) nechává coby režisér mluvit třetí osoby. A taky mi není jasný, jestli je Steven v tomhle filmu víc Indián nebo Eskymák. Každopádně jeho eskymácká buchta je Číňanka. Ale mám ten film přece jenom rád, takže tři a půl jsou čtyři. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

je skoda ze aljasku reziroval seagal, ak by si vybral niekoho schopnejsieho (napriklad andrew davids by potesil a tiez scenaristu ktory by mu vysvetlil ze snova pasaz s medvedami nie je prave najlepsi napad) tak by urcite islo o jeden z jeho najlepsich filmov zaciatok ma slusny nabeh (vybuch rafinerie, bitka v bare, mucenie stareho hugha), ale potom sa film premiestni k eskimakom a straca totalne tempo. ku koncu sa to nastastie opat rozbehne ale zial uz je trocha neskoro. btw neviem ako vy ale mne sa vzdy mystifikacia jeho minulosti v C.I.A. strasne pacila:-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ne,že bych si obsah filmu nějak výrazně uchovala v paměti, ale dobře si pamatuju, jak jsem to jako mladší milovala a věčně se dovolovala rodičů,jestli smím zůstat vzhůru do noci,abych to viděla.Seagal ještě v nejlepších letech a nejlepší formě,správný akčňák..:) Myslím,že Aljaška potěší každého jeho fanouška. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podhodnocený film,který si Steven doslova vydupal,aby mohl světu ukázat,jak zmrdi v korporacích ničí přírodní krásy....a lidi to nepochopili a odsoudili...smutné.Je to prvotřídní Segalovka,která má navíc důležité poselství,v poslední době z tohoto tématu těží kde kdo,třeba i Al Gore... poserte te se křupani,za tohle si ho vážim úplně nejvíc... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

Reklama

Reklama