Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

5150 

všechny recenze uživatele

Po veleúspěšném PŘEPADENÍ V PACIFIKU (1992) byl Steven Seagal hodně v kursu a tak ani nepřekvapilo, že svůj další akční hit dokonce režíroval. ALJAŠKA V PLAMENECH splnila očekávání a plnila kina.. Role hlavních záporáků ztvárnili Michael Caine a John C. McGinley. Během závěrečných titulků pak potěšila "Under The Same Sun" od Scorpions. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Otec by na nás byl hrdý !!" Ty woe, ale kterej otec ?? Toho bych teda vážně rád viděl..;) Nejsmutnější na tomhle odpudivém průjmu se mi zdá fakt, že Steven "Svěrací kazajka" Saegal v plné jak fyzické, tak i "herecké" - Taky dobrej joke !! - síle, v době natáčení zneuctěné Aljašky navíc zrovna raketově stoupající, v ty pseudoekologické bláboly skutečně věřil.. Po stránce akčního žánru se jistě nejedná o až tak extrémní průser, byť jeden musí s hrůzou sledovat, jak velký Michael Caine naprosto hazarduje se všemi svými dokonale charismatickými rolemi i svou vlastní důstojností, když naprosto bez špetky vtipu či nadhledu karikuje toho nejhůře napsaného padoucha, jakého si umíte představit, ale Saegalova snaha vytvořit hybrid akčního béčka a ekologické agitky všechna ostatní pozitiva maže.. Už jen ta samotná idea, byť s velmi sympatickými motivy, vyznívá tak pitomě, že nemůžu hodnotit jinak.. Tak ostatně každá cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly, že ?? I tady ta cesta do pekla filmového, kde neseženete toaleťák, protože právě na něj kálel Horowitz svůj scénář.. Hloupá, nudná a neuvěřitelně trapná záležitost s cejchou - Totiž cejchem !! Cejcha smrti nás nebohé diváky teprve čekala.. - kultu.. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí musím říct, že Seagala nemám rád. A u jakéhokoli jiného filmu bych dal mnohem míň, ale tady udělám vyjímku a dám průměr a zaokrouhlím nahoru za snahu. Ostatní filmy se Seagalem jsou totální hnojivo, ale tohle se u mně dostalo alespoň na koukatelnou příčku. 50% za pár dobrých scén a snahu na něco poukázat :) Na greenpeace to ale nemá :) ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Seagal je ešte v dobrej forme, akčné scény (resp. bitky) sú výborné a taktiež aj herci vo vedľajších úlohách. Dokonca aj scenár nebol až taký zlý. Tento film patrí rozhodne k tým najlepším od Stevena Seagala, ktorý sa tu okrem toho ukázal ako celkom zdatný režisér. Posledná hviezdička ale rozhodne patrí Basilovi Poledourisovi za vynikajúcu hudbu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Naučně ekologický záměr Seagalovi nelze upřít. Narážky na zhovadilost a lhostejnost kapitálu vůči svému okolí a ekologické rovnováze ve spojitosti s nádhernou aljašskou přírodou docela fungují. Když jsem na tom byl v kině, závěčná pětiminutovka (kromě toho, že je zcela pravdivá) docela zasáhla. Režijní debut se Seagalovi docela povedl, kromě poselství a hezké přírody film skýtá klasické akční propriety žánru – výbuchy, střílení a tradičně skvělé Seagalovo umění (včetně lámání rukou – toho se prostě nenabažím). Seagal je prostě machr. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama