Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V mrazivém a drsném prostředí Aljašky dokáže být někdy i pořádně horko. Zvlášť v místech, kde dravá naftařská společnost Aegis Oil Company buduje své nedostatečně zabezpečené plošiny nad vrty. A tak není divu, že to občas pořádně vybuchne a z ledových hlubin vyšlehnou žhavé plameny. V úctyhodné vzdálenosti přitom nervózně přešlapují šéfové firmy a netrpělivě očekávají Forresta Tafta, specialistu na exploze naftových vrtů, pro kterého je tento druh katastrofy přesně tím jako voda pro rybu... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Ne,že bych si obsah filmu nějak výrazně uchovala v paměti, ale dobře si pamatuju, jak jsem to jako mladší milovala a věčně se dovolovala rodičů,jestli smím zůstat vzhůru do noci,abych to viděla.Seagal ještě v nejlepších letech a nejlepší formě,správný akčňák..:) Myslím,že Aljaška potěší každého jeho fanouška. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Návod k užití: Aljaškou v plamenech proplachujeme hlavu přesně 98 minut. Za sledování kýčovitých záběrů krásné přírody a poslechu hudby Basila Poledourise se snažíme Stevenu Seagalovi věřit, že umí hrát i režírovat, přičemž se netajíme sympatiemi k zase jednou ohromně roztomile slizkému Michaelu Caineovi, který nám předvede mimo jiné i senzační etudu na téma Jak natočit olejářskou reklamu aneb Nasaďte během setiny vteřiny úsměv tak vřelý, že mu všichni (raději) uvěří. Po skončení filmu s ohromně hloupým scénářem pak můžeme být rádi, že dobře dopadl a nijak vážně nám neublížil. Navíc jsme náležitě ponaučeni a už nikdy si nebudeme dělat srandu z indiánů.. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Pro případ, že bych někdy uvažovala o bulimii, mi bude k vyvolání žádoucího efektu stačit fotka Stevena Seagala, ale bývaly doby, kdy se mi Aljaška nezdála úplně strašlivá. Dnes si už jen povzdechnu nad časy, kdy jsem byla mladá a blbá (tedy o něco málo pitomější než teď) a kdy Seagal nebyl hroudou sádla. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal před kamerou a rovnou za kamerou. Kdyby to zkusil v současné době, tak bych si asi myslel, že je to senilní starý blázen, který má místo mozku tuk. Před tímhle filmem hrál v pár opravdu povedených filmech, takže si prostě usmyslel, že bude režírovat. Udělal asi dobře, protože kdekdo na to byl v roce 1994 zvědavý, co tato akční hvězda předvede na postu režiséra. No a podělal to. Tenhle film má příšerný scénář. Ekolog a specialista na exploxe. Dva v jednom. Poděl největší. Padouch, který hazí zbraň. Hloupé dialogy. Hlavní padouch je příšerný. Nechápu, jak do toho mohl jít Michael Caine. Hlavně, že vypadá jako vosková figurína! Akce je taky slabší. Pouze výbuchy a sem tam předvede Seagal Aikido. Jinak všechno je nuda. Celý film by se mohl jmenovat Nuda. I když vlastně ne. Jedna scéna je tam vážně dobrá. Rvačka v baru s hrou Tleskanou. To bylo skvělý. Ať koukám, jak koukám, tak vážně jinak nic dobré, co by stálo alespoň za zmínku. A já hlupák čemsi myslel, že Seagalův úpadek odstartoval Patriot. Není tomu tak! Odstartoval to tento snímek. A už jen, že se Seagal pustil do něčeho na co očividně neměl, tak o to je mi Aljaška v plamenech více nesympatická. Není to tak dávno, co jsem viděl Poslední noc. To byl tak špatný film, že jsem tomu nechtěl věřit. Aljaška v plamenech je sice o něco málo lepší, ale ten ODPAD to dostává právem! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Jak je ten film drahej, tak je blbej, od titulků po titulky, od gumáků k culíku. Původně jsem chtěl napsat, že Aljaška představuje ještě v rámci Seagalovy tvorby snesitelný film, ale závěrečný proslov mě ujistil, že ne. Koncept hlavního nezastavitelného hrdiny je blbej jak dvě vidličky bez nože, intermezzo s eskymáckým duchovnem bylo hodně, hodně špatný, ale třeba ve Stevenovi viděl ten eskymák medvěda proto, že nahlédl do budoucnosti, zjistil, že Steven má podobnou váhovou kategorii a objemové parametry jako medvěd, nadto že s Putinem chlastaj vodku s medvědem a s Medvěděvem...jo pak jako vizionářský film je to super kousek. A taky my vysvětlete, proč si hlavní byjec (pyjec) bere do akce ženskou, které v jednom kuse říká: "Počkej tady". No wow... nene, v rámci Seagalovy tvorby toto nijak zvlášť snesitelný snímek není... a co mě zklamalo nejvíc? Souboj mezi SS a Sven-Ole Thorsenem, protože tenhle obrovitej Dán by toho rachitickýho Amíka zlomil vejpůl aikido/neaikido... nebo co to je za bum-kop-rum-bum-křup umění. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (13)

  • Natáčelo se od 18. května do 19. srpna 1993 ve státech USA – Aljaška, Washington, Kalifornie a Wyoming. (BMW12)
  • Záverečná scéna, kedy má Forrest Taft (Steven Seagal) príhovor o ropných spoločnostiach a znečistení ovzdušia, trvala pôvodne 11 minút. Nakoniec musela byť ešte pred uvedením filmu do kín upravená. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama