Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vražda v hotelu Excelsior je další ze série čtyř barrandovských filmů, které navázaly na úspěšný televizní seriál podle povídek Jiřího Marka. Tentokrát byly vybrány z jeho knihy "Panoptikum hříšných lidí". V kriminálním retro příběhu se vše točí kolem láhve od francouzského koňaku, jíž byla v prvotřídním pražském podniku zabita půvabná Dana Matoušová. Všechny nitky zapeklitého případu, kde nechybí hazard a v němž postupně upadají do podezření jak zaměstnanci hotelu, tak i hosté, včetně tajemného perského diplomata, zručně rozplétá policejní rada Vacátko a jeho spolupracovníci. O spletitou šarádu se stará především ředitel podniku Hnízdo, který se za každou cenu snaží uchovat zdání dobré pověsti hotelu… O znamenité vykreslení atmosféry 30. let se vedle všech tvůrců (Jiří Marek, Jiří Sequens, Václav Hanuš) a herců (Jaroslav Marvan, Josef Vinklář, Josef Bláha, Miloš Kopecký) zasloužil i „hotelový orchestr“ s krásnou písní „Excelsior – slow“ Zdeňka Lišky a Vladimíra Síse, kterou ve stylu R. A. Dvorského zpívá Eduard Hrubeš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak v tom hotelu bych fakt chtěl bejt, každej tak trošku křivák, každej tam chlastal, každej tam šukal s každým a nechyběla tam ani báječná parta detektivů v čele s policejním radou Vacátkem, co sází na intelginci, dialogy a kvalitní zábavu. Má čtvrtá hvězdička patří všem hercům. V dnešní době kdy nám ve filmu hrají děvky producentů a sponzorů. Hlavní roli může dostat vítězka superstar a za herce se považuje kdejaká modelka či zpěvák . /zdravím pani Poleďňákovou/ Považuji už skoro za sci-fi, že ve filmech taky hrají PÁNI HERCI a tady jich je tolik, že je radost se na ně koukat. Jejich výkon mě opět vrátil do hlavy myšlenky, že český herec je především člověk co dělá umění, protože to umí a ne proto, že ze sebe dělá prodejnou děvku v bulváru a v televizi. Milé fotomodelky, vážení zpěvaci, účastníci superstar, účastníci zábavných show TV Nova, TV Prima i ČT. Můžete si chodit na VIP večírky, můžete bejt v deníku Blesk za hvězdy, můžete vyprávět své historky v TV, můžete bejt kámoši ze sponzory, producenty a můžou z Vás české média udělat celebrity na český způsob, ale herce... PÁNY HERCE to z Vás neudělá. Vyslovte si ta herecká jména z tohoto filmu, vy všichni co si dneska říkáte herci, ať víte komu nesaháte ani po kotníky !! Moje slovní provakce nesměřuje na adresu skutečných českých herců, kteří své umění denně dokazují v divadlech a nemají čas na exibice v mediích. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavější než Partie krásného dragouna, Smrt černého krále nebo Pěnička a Paraplíčko. Hlavně kvůli Kopeckému. Ten je v této cognacové detektivní šarádě excelentní. A to mě ba. Co mě neba je ta ústřední píseň, kterou jakoby zpívá Langmiler, i když to ve skutečnosti zpívá Eda Neváhejatoč Hrubeš. Kdyby to bylo bez ní, tak dám pět *. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príbehy Hříšních lidí města Pražského som si v televízii rád pozrel. Ale tak, ako nemám rád, keď dobrý vtip niekto kazí jeho zlou interpretáciou, tak nemám rád, keď sa epizóda televízneho seriálu natiahne na dĺžku celovečerného filmu. To potom musí niekde škrípať. Buď v množstve nudných dialógov alebo v snahe hercov prehrávaním dať príbehu nejakú dynamiku. Alebo najčastejšie jedného i druhého. Okrem toho som nepochopil, prečo je tento nudný film žánrovo zaradený aj medzi komédie. Takže moje resumé je jasné - televízny seriál áno, celovečerný film nie. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo nejen za starých časů se v nóbl hotelech děli věci – každý s každým to taky není žádná novinka – stačí se podívat na náš šoubyznys. Ale když dojde k vraždě a navíc je snad každý podezřelý – tak to je ten správný případ pro radu Vacátka a jeho pověstnou mord-partu. S tímto celovečerním filmem jsem byl rovněž velice spokojený a to doslova od A po Z. Nenašel jsem na něm skoro žádnou slabinu, snad jen některé malé pasáže byly lehce slabšího rázu. Navíc super obsazení i co se ostatních herců a hereček týče. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Vlastně spíš taková konverzačka. Z dob, kdy bylo možné zločin rozlousknout do 24 hodin. Zd. Liškovi se povedl opravdu výjimečně vlezlý song, zhruba stejně vlezlý jako je image hotelového zpěváka. Jak píší skoro všichni, výjimečná přehlídka výborných herců, já bych zdůraznila malou ale netypickou roličku Zd. Řehoře, který je zde hrubý na ženu a jednou dokonce i zařve. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu jako komparz vystupuje otec Lubomíra a Oldřicha Lipských – Vilém Lipský. Při jedné rozdvojené scéně si stoupnul tak, aby byl vidět za Marvanem a pak za pár hodin se točilo to samé s dalším hercem, který předtím nebyl k dispozici a pan Lipský se tam zase motal. Pan režisér si toho všimnul a musel zastavit scénu a vysvětlit mu, že když už tam stál předtím, že teď by to vypadalo, že přeskakuje s obrazu do obrazu. (cariada)
  • Pan Marvan se moc nesnesl s Milošem Kopeckým. Marvan nechodil zkoušet do divadla, díky tomu mohl točit už ráno, kdežto pan Kopecký zase mohl až odpoledne, takže ráno točili společnou scénu jen se záběrem na Marvana a odpoledne zase to samé jen s Kopeckým a pak se to spojilo dohromady. Marvan si přitom třeba neodpouštěl rýpnout, že by tu pan Kopecký měl být a přitom věděl, že to nejde. (cariada)

Reklama

Reklama