Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (155)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Příběh obsahuje spoustu postav, které neustále něco vysvětlují z minulosti, aby mohla začít přítomnost. Každý díl se více či méně zaměřuje na jinou postavu. Druhý díl vypadá, jako když s prvním nemá nic společného. Postupem času se ale všechno spojí dohromady. Celé je to bohužel zbytečně překombinované a ze všech událostí, které tam jsou nacpané, by klidně mohlo vzniknout i několik sérií. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přetwistované a přestylizované. Divácky asi největší popcorn. Ze začátku to mělo punc něčeho geniálního, který se postupně vytrácel, naštěstí ne do prázdna. Nevím jestli je to pro španělskou tvorbu něco specifického, ale bylo to emocionálně přepálené podobně jako la Casa de Papel, tj. styl který moc nemusím, ale chápu, že má každá regionální tvorba svá specifika. Ale kolem a kolem jsem se docela bavil, zvlášť pro některé fešné kočky, hlavní feme fatale v brýlích, o lala. Mít to o 2 hodiny a 1 linku méně, vůbec nic by se nestalo. Přes tu kritiku 6,5/10, ale nic extra, dívám se na tebe Tede! ()

Reklama

leila22

všechny recenze uživatele

100 bodov za ten záver! Tvorcovia tohto krimi seriálu sú snáď tí najväčší lišiaci. V priebehu ôsmych častí ma niekoľkokrát dostali a garantujem vám, že pochodíte rovnako. Treba sa prelúskať cez prvú-druhú epizódu a následne sa nechať unášať španielskou vlnou kreatívnych nápadov, nekonečných zvratov a prekvapivých flashbackov, ktoré si koniec koncov dokázali s úctou ukočírovať. Detailná réžia v rukách ostrieľaného Oriola Paola (Contratiempo, Durante la tormenta), pútavá atmosféra a výborný strih, to všetko El Inocente má. A k tomu aj zopár drobných chybičiek, ale na tie sa môžeme vykašľať. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Španěly moc nemusím, už by kurva tu Koridu měli zakázat a to je hlavní důvod. Ale filmařsky jsou teda v ohromné kondici a Nevina mě teda zas posadila na půl dne k TV a ani jsem se nehnula. Viděno, čert ví proč v němčině, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak němčina je tvrdá a syrová a tahle osmidílná jízda taktéž. Takže proč ne. Hlavní hrdina samozřejmě sympoš s pošramoceným životem a to máme rádi, když není dokonalej a tíží ho hříchy. Jeden nechtěný, ale druhý ano, jak se nakonec ukáže a panáček, teda umí lhát, až se hory zelenají.  Agilní vyšetřovatelka co nespí, nejí a je do nového případu zakouslá, jak buldok do kýty. Opět nahlídneme do zákulisí luxusního bordelu, kde je vše vyšperkované do bolesti, ovšem to je jen na očko. Zaměstnankyně na HPP musí být extra v lati. Jak bylo vtipně poznamenáno." Taková prdélka musí srát cukrovou vatu". Pokud jsou holky vzpurné, šporují potajmu do kasičky a otvírají si hubu na toho odpornýho mukla co tomu šéfuje, vyšperkuje jim fasádu tak, že se k tyči doplazí s tunou šminek a moc se na ní bolestí nerozjíždí. Nesmí chybět odpornej záporák, samozřejmě nikdo menší, než vyšetřovatel z vnitřního, co si libuje v mlácení šlápot k smrti na kontejnerových orgiích. Mnohavrstevné vyprávění, spousta postav a osudů, které ovšem šlapou, jako švýcarský hodinky. Nechybí sex, drogy, vydírání, násilí, zvrácené uchylárny a jiná prima zábava, kterou sice opovrhujeme, ale rádi se na ni podíváme. Obvzlášť, když je takhle perfektně natočená. Skvělé herecké výkony a hutná nehty ohlodávající atmosféra, která postupně graduje, jako lajna dobrýho koksu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo? Asi sa mnohí pýtajú kto to je, ale u mňa už nejaký čas jeho meno svieti veľkými písmenami. Keď som pred rokmi videl jeho Tělo (2012) , strašne ma to bavilo. Neskôr som natrafil na zaujímavý príbeh a hrátky s časom  vo filme Záhadná bouře (2018) , ale až jeho zatiaľ najlepším filmom Contratiempo (2016) si naplno získal moju pozornosť a tešil som sa na jeho nový film. Že to bol nakoniec seriál je ešte lepšie, pretože minisériu  beriem ako dlhší film. Dopadlo to podľa očakávaní na výbornú, super zamotaný príbeh, mnohovrstvový s mnohými postavami, ktoré dostávajú slušný priestor. Zaujímavé zvraty i obsadenie, výborná atmosféra, občas správne temná. Režisér myslel na každý detail, no tesne pred záverom, keď sa zdalo, že to končí si v duchu vravím-"Ok, Paulo, ale na jednu vec si zabudol..." , no prešli iba 3 sekundy a zrazu sa dozvieme kto zabil drsného hajzlíka vo väzení. V tom momente som bol rozhodnutý pre plný počet . Určite odporúčam pozrieť. Jedno z naj prekvapení na Netflixe za poslednú dobu. A v tom momente sa Oriol Paulo ocitol v mojej top 10 naj režisérov. Teším sa s čím príde nabudúce. 100%. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)
  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)

Reklama

Reklama