Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno na premiéře se mi film docela líbil. Bohužel čas mu spíš uškodil a nestal se z něj nadčasový hit jako z Addamsovy rodiny nebo Ghostbusters. Překvapilo mne po letech, kolik slavných hvězd se ve filmu doslova mihlo. Christině Ricci bylo v Casperovi patnáct let a už byla úctyhodným objektem pro chlapy. Filmu chybí tak nějak šmrnc, místy už už začíná být zábavný, aby za malou chvilku začal být zase úplně obyčejný. 60% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nezaujalo ma to v detstve a nebavilo ma to ani teraz, ked som si to postil znova po rokoch. Silberling znova prilis nasilne kombinuje komicke sceny s dojímavými a na mna to vobec nezabera. Ocenujem jedine tych par cameo vystupov. Christinu Ricci zboznujem, ale tento film je proste slabota. Idem si radsej znova pustit Addamsovcov. ()

Reklama

me3x® 

všechny recenze uživatele

ako chlapec maly chlapec som sa zaľubil do o pár rokov staršej Christiny. Ale v tomto filme keď som ho videl som mal asi toľko rokov ako ona v čase natáčania. A kto by sa nie? Ako rozpravočka pre deti si to zaslúži 5 *. Nuž, ale keď ja už nie som decko. Ale na druhej strane aj rozpravočkam dávam 5*, ale tak tejto k dokonalosti predsa len čo to chýba. 4* s čistým svedomím. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Casperovi jsem nepřišel na chuť ani když jsem byl malý debil a od té doby se nic nezměnilo. Už v dětství mi to připadalo až moc "dětské" (docela paradox), takže nic pro mě. No a teď nebyla moc velká šance, že by se mi to snad začalo líbit. Je to všechno udělané docela fajn a děckám se to určitě líbí, ale prostě to není moje krevní skupina. 2+* ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tak toto je asi jedna z nejpěknějších strašidláckých komedií pro děti. Uznávám, že dospělí se u toho možná budou chvílemi nudit. Komediální scény opravdu pobaví spíš menší děti. Stejně tak srdceryvný závěr parně dospělé nerozpláče. Čili jako rodinný film bych to nehodnotil. Dále mi řada věcí připadala dost nedotažená. Za všechny jmenujme alespoň moment, kdy si dva spolužáci chtějí z Kat vystřelit přestrojeni za duchy. Tenhle moment mi přišel totálně nedotažený do nějakého smysluplného konce. Stejně tak scéna v tajné laboratoři, kde se nachází jakési Frankesteinovské zhmotňovací zařízení působí dost křečovitě a jako by do rámce celého filmu nezapadala. Jinak je ovšem Casper povedená duchařská pohádka s řadou roztomilých postaviček, skutečně tajuplnými interiéry a velice příjemnou jednoduchou zápletkou. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Dan Aykroyd si ve filmu zahrál cameo roli lovce duchů, přičemž oblékl stejný oblek a zbraň jako ve filmu Krotitelé duchů (1984). Herec nebyl uveden v titulích. (korbitch22)
  • Byla natočena scéna, kde si Zelda Rubinstein zopakovala svou roli z Poltergeista (1982) (vyběhne z komína a zakřičí: "Běžte ke světlu!"), ale nakonec byla z filmu vystřižena. (HappySmile)
  • Příjmení postav Christiny Ricci a Billa Pullmana je v tomto filmu Harvey. Nakladatelství, které už spoustu let vydává Caspera, se jmenuje právě Harvey Comics. (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama