Reklama

Reklama

Nadaný žák

  • USA Apt Pupil (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sir Ian McKellen a Brad Renfro se představují v hlavních rolích tohoto znepokojivého psychologického thrilleru, natočeného na motivy románu Stephena Kinga. Todd Bowden (Renfro) je nadaný šestnáctiletý středoškolák, jehož začnou zvráceným způsobem fascinovat zvěrstva nacistického Německa poté, co tuto látku začnou probírat v hodinách dějepisu. Jeho záliba se však nebezpečně zvrhne, když odhalí v osamělém starém sousedovi nacistického válečného zločince Kurta Dussandera (McKellen). Bývalý velitel koncentračních táborů se již mnoho let skrývá pod falešnou identitou v mírumilovném americkém městečku. Todd však své závažné odhalení neohlásí a výměnou za to přinutí Dussandera, aby odhalil temná tajemství, která jsou už celá desetiletí pohřbena v hlubinách zapomnění. Mezi mladíkem a starcem s otřesnou minulostí pomalu vzniká zvláštní pouto, jehož důsledky budou strašlivé... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama, přesto jsem čekal asi trochu víc, přecejenom, potenciál byl (alespoň pro mě osobně) hodně velký. Je to skvěle zahrané a kromě ústřední velmi přesvědčivé dvojice (McKellen nebyl "hodným dědou od vedle" moc dlouho) mě potěšila i přítomnost Třísky a Schwimmera, film měl svoji atmosféru a chvílemi i napětí. Ale dějově to moc zvládnuté není, zvláště "stále neumírající vetřelec" celkový dojem hodně zkazil a v některých místech se mohlo o dost více přitlačit na pilu. Dobrý konec to už nezachránil, takže "pouze" 4*. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ze studenta Brada Renfra (Todda) lezl mráz po zádech, až to není hezké. Zahrál zlého člověka opravdu bravurně a upřímně jsem se ho bál. Thriller, který má velmi vysokou úroveň, bohužel těch scén není tolik a to je obrovská škoda. Ian McKellen (Kurt) v roli nacistického válečného zločince měl něco do sebe a když si na sebe oblékl nacistickou uniformu a začal "hajlovat", tak to byl hodně zvláštní pocit. Neměl bych co dodat, ale bohužel něco k úplné dokonalosti chybělo .. 8/10 = 88% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Filmová zpracování "kingovek" zůstávají umění autora svých předloh (to jako panu Stephenu Kingovi, pokud jsem to nenapsal dostatečně pochopitelně) zhusta dlužny spoustu věcí, úctou počínaje a kvalitou konče. Nadaný Žák ale není ten případ, naopak. Je to výkladní skříň filmové adaptace, i když se leckdy drží zbytečně zpátky. I když, Toddovy sny a sexuální úspěchy by mohly zvednout mandle/žaludek/jiné, světštější orgány leckterému divákovi, a to není vzhledem k brilantní práci režiséra a jeho hlavního herce (pro tento film) Brada Renfroa zapotřebí, protože z něj udělal dostatečně velkou stvůru už s tím materiálem, který do filmu dostal. Nad darem, kterého se Siru Ianovi dostalo od dobrých sudiček a múz, se nebudu rozepisovat, dělám to v podstatě u každého jeho filmu...a tak se za zvuků skvělé Ottmanovy hudby už jen zeptám sám sebe i vás ostatních - je větší zrůda Kurt Dussander nebo Todd Bowden? A je děsivější závěr filmu nebo knihy? ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že Kingovy předlohy se musí chopit výjimečný režisér. Ve spojení s velmi autentickými hereckými výkony vznikne velmi mrazivý film o lidské zmanipulovatelnosti, strachu a zkaženosti. McKellenovi by člověk skoro nevěřil, že není fašista, potěšil i Tříska a "Ross" HUDBA: John Ottman - byl zároveň i střihačem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Chytrý, hezký a hodný chlapec, z kterého jde hrůza, pokud se vám podaří proniknout do jeho nejskrytějších myšlenek. Kde je to nejtemnější já každého z nás a čeho jsme schopni, pokud se dostaneme do určité situace, to je otázka, která vás možná napadne při sledování velmi slušné adaptace Kingovy knihy. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (26)

  • Film je adaptací stejnojmenné novely Stephena Kinga, která byla původně vydaná v publikaci nazvané "Different Seasons", která obsahovala také novely "Tělo" (které bylo později zadaptováno jako Stůj při mně) a "Rita Hayworth and Shawshank Redeption" (později zadaptováno jako Vykoupení z věznice Shawshank. (novoten)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama