Reklama

Reklama

Nadaný žák

  • USA Apt Pupil (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sir Ian McKellen a Brad Renfro se představují v hlavních rolích tohoto znepokojivého psychologického thrilleru, natočeného na motivy románu Stephena Kinga. Todd Bowden (Renfro) je nadaný šestnáctiletý středoškolák, jehož začnou zvráceným způsobem fascinovat zvěrstva nacistického Německa poté, co tuto látku začnou probírat v hodinách dějepisu. Jeho záliba se však nebezpečně zvrhne, když odhalí v osamělém starém sousedovi nacistického válečného zločince Kurta Dussandera (McKellen). Bývalý velitel koncentračních táborů se již mnoho let skrývá pod falešnou identitou v mírumilovném americkém městečku. Todd však své závažné odhalení neohlásí a výměnou za to přinutí Dussandera, aby odhalil temná tajemství, která jsou už celá desetiletí pohřbena v hlubinách zapomnění. Mezi mladíkem a starcem s otřesnou minulostí pomalu vzniká zvláštní pouto, jehož důsledky budou strašlivé... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (567)

golfista 

všechny recenze uživatele

Bez znalosti knižní předlohy jsem si vychutnal chvílemi velmi mrazivou atmosféru tohoto bezesporu zajímavého thrilleru. Přes vychvalované herecké výkony mi právě pár slabších chvilek ve výkonu některých herců brání dát plné ohodnocení. Jan Tříska se v Hollywoodu neztratil a přes malou roli svým výkonem určitě potěší srdce českého diváka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ne úplně známý snímek, který se co pomaleji rozjíždí, o to silněji doznívá. Po Obvyklých podezřelých byl Bryan Singer oprávněná hvězda a s Nadaným žákem i podruhé přišel s dosti silnou koncovkou. Ian McKellen se ukázkově transformoval v nacistickou svini a kdo jako první vidí X-Meny, ten jen těžko uvěří, že tohle je Magneto. 80% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $8,863,193Tržby Celosvetovo $-"Dokonalé !" Režisér Bryan Singer ma naplno presvedčil že je špičkový majster vo svojom remesle, doteraz som videl od neho len výborne spracované comicsovky Supermana a X-menov ale po tejto bravúrnej dráme ma presvedčil že má talent len ako málokto v jeho branži. Ian McKellen a Brad Renfro v strhujúcom príbehu bez najmenšieho náznaku slabšej chvíľky. Prvotriedna práca bola aj od hudobného skladateľa ako John Ottman a kameramana Newton Thomas Siegela, v podstate od jeho dlhoročných stálic. /100%/ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#72 Proboha, do jakého podivného alternativního vesmíru jsem se to dostal ! Proč má Gandalf německý přízvuk a co tu dělá Paul Rudd o 20 let mladší ? No a Ross s knírkem ? Bleh...no ale až na tyhle zvláštnosti musím říct, že tohle bylo dobré. Moc dobré. Upozornění pro všechny, s vlastním dědou radši nezkoušet. Singer tenhle thriller zmáknul na jedničku, ke konci mi název "Apt Pupil" konečně začal dávat smysl a film se dostal zase někam kvalitativně jinam. Herecké výkony ani netřeba komentovat, jednoduše skvělé. Po všech stránkách výborný film, nicméně slouží jako taková jednorázová záležitost, znovu už se na něj nejspíš nepodívám a proto nemůžu jít na plný počet. Ale kvalitních 8/10 si rozhodně zaslouží ! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Singer je ďábel! Citlivá témata (homosexualita, neo/nacismus) působí v jeho podání věrohodně a přirozeně, tudíž žádné laciné pózy rádoby hlubokomyslného vyjádření se k dané látce, ale naprosto famózně zpracovaný příběh, který chytne a vypustí vás až s nájezdem závěrečných titulků. Formálně neskutečně vymazlené (třeba schodiště do sklepa Dussenderova domu s rudým podsvícením vypadá jako sestup do pekel) a herecky přímo strhující. Brad Renfro jako zvídavý teenager super, ale Ian McKellen je démon, jemuž není široko daleko rovno. Vše je navíc korunováno skvělým závěrem, který vás emocionálně vyždíme do poslední kapky… a přitom při něm nemusíte zrovna brečet. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (26)

  • Mezi časovým situováním filmu a novely je rozdíl deseti let. Zatím co se děj v povídce odehrává v roce 1974, děj filmu je přesunut do roku 1984. (Terva)

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Reklama

Reklama