Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Začátek se způsobem vyprávění ještě více přiblížil Stranger Things a to nemyslím jen protože obsadili herečku z této show do hlavní role. Nicméně dílo oproti prvnímu dílu nepřišlo s ničím novým a v podstatě to bylo úplně to samé, jen méně zajímavé. Za nadupanější část považuji atmosfericky mnohem lépe provedenou první polovinu, jelikož v té druhé mne už neustálé běhání v absolutní tmě a vraždy mimo záběr nijak neoslovovali. Navíc těžce budovaná atmosféra byla pryč a nezachránili to ani nesmrtelní vrahouni s jejichž nasazení jsem byl desetkrát spokojenější v prvním díle. Konec byl vcelku uspokojivý, ale upřímně nechápu co chtějí ještě vymýšlet ve trojce. Napadá mě snad jen něco ve stylu, že za to čarodejnice vlastně vůbec nemohla a otevřený konec, ale to se ještě nechám překvapit. Každopádně jednička i dvojka májí mnoho společného a nesou se zhruba ve stejném bodovém rozpětí. PS: Myslím si, že by filmy slavily větší úspěchy, pokud by vycházely s tradičním odstupem třeba jednoho roku. 72% ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou OK. Nejsou ani super, ani hrozné. Ke konci je to pak u nich samá katarze, která není nic extra, ale naštěstí tenhle horor nabízí i jiné věci. Podobně jako v jedničce je tu pěkně využité téma dvou měst, z nichž jedno je spokojené a má sklony k elitářství, a druhé je plné outsiderů a dějou se u nich samé horory. Na tomto letním táboře spolu soupeří, ale občas se i sbližují. Sice je tohle spíše na pozadí, ale určitě palec za to nahoru. Filmu hodně trvá, než dojde na hororové masakrování, což je škoda, ale zároveň není rozjíždějící děj nijak nudný. Když pak konečně dojde na zabíjení, tak je to kvalitka. Samotné finále - které je ale dost krátké - je pak vyloženě skvělé. Dohromady poměrně fajn horor. Nic extra, ale rozhodně jeden z těch lepších slasherů. (7/10) ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti prvej časti je to stopercentné zlepšenie. Celý príbeh zasadený do campu má nielenže plnohodnotné postavy a funkčnú mytológiu, ale v mnohom zachraňuje aj ťažkopádny prvý diel. Úprimne nečakal som, že mi to tu bude fungovať. Ale toto ma príjemne prekvapilo. Hudba využitá parádne, finále pri strome malo dokonca napätie. Celé sa to nieslo v správnej atmosfére a duchu. Možno chýbalo viac nahotiniek a možno sa tvorcovia nemuseli báť ukázať bezbranné deti zomierajúce pod sekerou zabijaka. Ak by to tam bolo dal by som plný počet, pretože by sa jednalo o funkčnú žánrovku. Chyby to má. Aj tie logické. (Oživenie resuscitáciou aj napriek tomu, že má postava bodné zranenia). Ale iné veci fungujú. Hlavne tie postavy a atmosféra. To, že polovicu lakačiek tvorí tieň čo prejde pred kamerou akceptujem tiež. Hoci je to už zastaralá konvencia. Som zvedavý na uzatvorenie. Sadie Sink je parádna. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rok 1978 jede na vlně Friday the 13th, podobně jako American Horror Story: 1984. Pěkně to do sebe zapadá, tempo je rychlé, zájem zesiluje. Nechybí ani moje oblíbené klišé rozhádaných puberťaček, které se kamarádily v dětství a nové události je zase donutí spolupracovat. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na dvojku som sa po obstojnej jednotke naozaj tešil. Rok 1978 a prostredie tábora Crystal Lake (Piatok 13teho),eehm teda nie ,pardon, Nightwing, sľubovalo klasickejší a oldschoolový slasher, čo sa žiaľ nakoniec nepotvrdilo. Dvojka je štýlom spracovania podobná jednotke ako vajce vajcu, a to aj napriek zmene prostredia, postáv i obdobia v ktorom sa odohráva. Za pochvalu stoja znova samotné vraždy, ktoré sú vymazlenejšie,krvavejšie i brutálnejšie ako v jednotke(zvlášť tá dvojitá v závere je vrcholom filmu a je skutočne nepríjemná) a Sadie Sink, ktorá tu podáva azda ešte lepší výkon než v Stranger Things a prejavuje obrovský potenciál stať sa ďalšou hororovou scream queen. Mimo nej sú žiaľ všetky ostatné postavy absolútne o ničom, tempo viazne a keď sa zrovna nevraždí alebo nevysvetľuje niečo z jednotky, tak nie je moc na čo pozerať. Celkovo Fear Street 1978 úplne neurazilo, no určite ani nenadchlo. 55% ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Ve 3. minutě hraje skladba „The Man Who Sold the World“ od Nirvany. V čase 01:34:00 lze slyšet tutéž skladbu, ale v podání Davida Bowieho. (pornogrind)

Reklama

Reklama