Reklama

Reklama

Hornblower - Vévodkyně

(TV film)
  • Česko Hornblower 3 - Vévodkyně a ďábel (více)

Obsahy(1)

Podporučík Horatio Hornblower so svojimi ľuďmi sa zmocní francúzskej lode "Le Reve" a odpláva s ňou do Gibraltáru. Stáva sa z neho majetný človek, pretože z koristi sa mu ušlo tisíc libier, čo bola dosť veľká suma. Navyše sa stal veliteľom ukoristenej lode. Admiralita ho poverí, aby doručil britským lodiam pri Gibraltáre tajnú depešu,ktorú má v prípade ohrozenia zničiť. Zároveň s depešou nastúpi na loď aj šarmantná žena, ktorú mu predstavia ako vojvodkyňu. V hustej hmle sa dostane do španielskeho zajatia, z ktorého ho prepustia za šľachetnosť pri záchrane španielskych námorníkov zo stroskotanej lode. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj tretí diel tejto vynikajúcej historicko-dobrodružnej ságy si po všetkých stránkach stále drží svoju vysokú úroveň. Len škoda, že v tomto diely sme sa presunuli viac na súš ako na more, prostredie väznice bolo spočiatku zaujímavé, ale neskôr príbeh upadol do mierneho stereotypu, čo málinko ubralo na pútavosti. 85/100 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Reputace našeho hrdiny stoupá stejně jako jeho bohatství. Neméně snadno se na stranu Žabáků přidávají i Doni jeho nejkatoličtějšího veličenstva, krále španělského. Hornblower je pověřen vedením ukořistěné lodi a má za úkol nejen dopravit okouzlující šlechtičnu na půdu britských ostrovů, ale převézt také tajné depeše z Gibraltaru. Drama přichází náhle a prověří opět Horatiovy vlastnosti i charakter. Cherie Lunghi je ve své roli zcela okouzlující a divák si užije i něco ze skoro-špiónských hrátek. Druhá polovina je trochu rozvláčnější, ale o to je více věnováno postavám, včetně znovunalezeného přítele bez další vůle žít. Nenapravitelný gentleman však opět prokáže svoji sílu. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Proč jsem ze všech dalších dílů o Horatiu Hornblowerovi vybrala právě tenhle? No, protože mě vztah zatraceně přitažlivého mladého muže a stárnoucí ženy (která kdysi zřejmě bývala krasavice) osobně dosti fascinuje... Také proto, že se tu scházejí Guinevera z Excaliburu (1981) a Lancelot z Krále Artuše (2004)... No a také z toho důvodu, že ráda vidím skutečného, statečného chlapa, který se dokáže postavit bezpráví, což ale dokazuje nejen v tomto dílu, ač sám rozhodně není Nepřemožitelným hrdinou... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Hornblowera hodnotím pokaždé výhradně za 4*, protože ač je celá série zábavná a chytlavá, je propletena notnou dávkou pohádkovosti a zbytečně romantizuje něco, co romantické nebylo ani z vyhlídky majáku, proto nemůže dostat 5* už z principu. Tento díl je jednoznačně nejslabší z prvních tří, protože dávka idiotismu je zde hnaná až zbytečně do extrému. Hrdý Hornblower, který je zajat a uvězněn v podmínkách, které jsou desetkrát luxusnější než na jeho "mateřské" lodi, to už je trochu přitažené za koule. Vše pak dojebává jeho dobrovolná pomoc nepřátelským vojákům a ochotný návrat zpět do vězení. Jistě, v té době zkrátka u důstojníků pojem "čest" a "jméno" něco znamenal, neumím si ovšem představit, že by si pod tím někdo představoval to, co Mirek Dušín britského impéria v tomto filmu. 60% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Začátek skvělý, vévodkyně mi nejdříve vůbec neseděla, ale pak jsem si k ní cestu našla. Nicméně od doby co se Hornblowerova posádka dostane do zajetí a následně do vězení, tak je to šílená nuda. Nic pořádného se tam neděje a opět mě to začalo bavit, když se rozhodli zachránit nepřátelské vojáky z moře. Na pevnině film prostě nefunguje a nebaví. ()

Zajímavosti (5)

  • Indefatigable byla původně postavena pro jiný film, který se ovšem nikdy nezačal natáčet. (Chufu)
  • Natáčelo se v Portugalsku. (Terva)
  • Španělské vězení je ve skutečnosti Fort of Peniche na centrálním pobřeží Portugalska. (Untentrauer)

Reklama

Reklama