Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (640)

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela lituji, že jsem se Kulovému blesku dlouho bránil, což lze přičítat skutečnosti, že jsem viděl někdy v deseti letech prvních deset minut filmu a otráveně vypnul televizor s tím, že větší kravina nemohla být natočena. Dnes to vidím jinak, výborní Abrhám a Hrušínský, jemný humor, pár hlášek, které se asi zapsaly do historie českého filmu. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Megalomanská bytová dvanáctisměna je dokonale připravena (stejně jako půdička, kde se to paní Jechové bude věšet) a nyní již jen zbývá doufat, že se neobjeví nějaké nepatrné trable. Třeba, že by někdo pokazil akci tím, že by si to rozmyslel, nestihl se oženit nebo dokonce zbaběle zemřel. O zajištění akce a překonávání drobných problémů se však stará organizačně všehoschopný Dr. Radosta, podporovaný rychlou spojkou Ing. Severínem a pod takovým vedením nelze o úspěchu akce pochybovat, tedy pokud bude dodržena žádost: "Osobo, vraťte mi ty housle". ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nezlobte se, že vás obtěžuju, ale já jsem si vzpomněla, že jsem se vás nezeptala, jestli mate sklep. Máte sklep?..." Komédia, ktorú som si po dlhých rokoch rád opäť pripomenul. Pamätám ešte z detstva a dostal som na to chuť. Zapôsobilo i pobavilo i po rokoch, čo tvorcovia pokojne môžu brať ako pochvalu. Komédie, ktoré kedysi Češi chrlili jednu za druhou dnes akosi nikto nevie (alebo nechce?) točiť. Po revolúcii zabodoval iba B. Polívka z Kurva hoši..., ale inak v tomto žánri akoby zdochol pes. Alebo sme sa my alebo doba, v ktorej žijeme tak zmenili? Štyri brazílske kávy. 80%. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jestli je mi nějaký humor fakt blízký, tak ten pánů Svěráka a Smoljaka. A jestli se na některé filmy můžu v průběhu let dívat znova a znova, tak jsou to z českých hlavně ty jejich. Kulový blesk je podle mne z těch nejlepších - situace i lidi jsou prostě ze života a ten film vlastně končí docela hořce. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie zraje jako víno! Výtečný nápad s masivní stěhovací akcí, která spojí lidi jinak naprosto "mimoběžné", provedlo duo Smoljak-Podskalský ve velké stylu. Díky výtečným hereckým výkonům se podařilo dodat všem postavám dostatečnou autenticitu, díky scénáři má zase film charakteristický S+S smysl humor. Gagy s brazilskou kávou, směroplatností a řízením palby patří mezi nezapomenutelné momenty české komediální tvory, ostatně jako celý Kulový blesk. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • „Když jsem Kulový blesk viděl asi po třech letech na jednom festivalu, tak jsem se u toho pořád musel smát. Vedle mě seděl filmový kritik a hrozně se pohoršoval nad tím, že se směju sám sobě,“ uvedl Ladislav Smoljak. (SONY_)
  • Když na úvodní schůzce všech zainteresovaných do stěhovací akce hlásí dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) své telefonní číslo, začne se paní Knotková (Daniela Kolářová) neplánovaně smát. Je to zřejmě tím, že podle scénáře měl Zdeněk Svěrák uvést úplně jiný kontakt a místo toho použil své rozložené skutečné datum narození a Daniela Kolářová si to uvědomila a rozesmálo ji to. (offlineman)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama