Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (637)

genetique 

všechny recenze uživatele

Úplne podmanivá komédia, s čoraz pamätnejšími scénami, ktoré čím ďalej budú chápať len 'barákoví' obyvatelia. Dôvtip primitívneho scenára smoljakovsko-svěrákovskej spolupráce opäť na výbornú. A keď budú v našej rodine sťahovacie manévre, určite dám našim pozrieť tento dokonalú, detailne-bezchybnú operáciu. 80%. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie zraje jako víno! Výtečný nápad s masivní stěhovací akcí, která spojí lidi jinak naprosto "mimoběžné", provedlo duo Smoljak-Podskalský ve velké stylu. Díky výtečným hereckým výkonům se podařilo dodat všem postavám dostatečnou autenticitu, díky scénáři má zase film charakteristický S+S smysl humor. Gagy s brazilskou kávou, směroplatností a řízením palby patří mezi nezapomenutelné momenty české komediální tvory, ostatně jako celý Kulový blesk. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další parádička dvojice Smoljak/Svěrák,která dokládá jejich komediální genialitu,smršť nápadů a nezapomenutelných hlášek.Až mi nejde do hlavy,že se pod pojem komedie vejde Kulový blesk i paskvily,které plodí snad nejproduktivnější český režisér mistr Troška.Kulový blesk se chová přesně podle svého jména,nezadržitelně se valí a srší humorem.Pevně věřím tomu,že se film může někomu nelíbit,ale to neznamená,že to dokážu pochopit.:) ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Komedie o největší stěhovací akci v dějinách se vydařila, i když duo Svěrák a Smoljak bezpochyby natočilo i lepší komedie. Sázka na osvědčené české komediální herce málokdy zklame, Ladislav Smoljak byl jako kutil amatér a rychlá spojka vynikající, Josef Abrhám jakožto hlavní hrdina skvělý jako vždy, a tak by se dalo pokračovat dál. Jen škoda, že film má pár slabých míst, kde trochu vázne děj i zábava, proto nemůžu jít na plných pět hvězd. ()

vhojta 

všechny recenze uživatele

Vynikající Smoljak v roli spojky nám předkládá nostalgickou komedii s hlubokým podtextem. Dotýká se témat jako „čecháčství“, zvýrazňuje nesmysly komunistického režimu - směna bytů - a vše dokresluje neotřelými, dnes možná kultovními humornými scénami. Pohodlně se usaďte, na druhou kolej přijede osobní vlak z Vizovic, a navíc za čtyři minuty začne největší stěhovací akce všech dob. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Filmování probíhalo v Praze. (M.B)
  • „Máňa říkala, že to není směroplatný,“ říká Anežka Jechová (Milada Ježková). Jedná se o zkomolení slova „směrodatný“. Paní si nejspíše spojila slova „směrodatný“ a „platný“. (sator)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama