Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicetiletý Jack Foley by už možná měl myslet na to, aby se usadil. Ale nechce se mu do toho a raději se dál věnuje svému koníčku - vylupování bank. Zvládá to v pohodě a s přehledem, až na jeden drobný problém: Často ho při tom chytnou. Jako recidivistu čeká Jacka několik desetiletí za mřížemi. Jackovi se tam ale nechce. Místo toho chce provést ještě jednu poslední velkou akci a pak spokojeně žít z "vydělaných" peněz. Problém nastane, když se při útěku z vězení setká s pohlednou federální agentkou Karen. Chvíli se dohadují, kdo koho vlastně unesl/zatkl a nakonec se za kuriózních okolností rozejdou. Ovšem Karen našla v sympatickém zločinci zalíbení, zdá se jí o něm a něco ji k němu prostě neodolatelně táhne. Musí ho znovu vidět. Přinejmenším vidět... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (187)

tom88 

všechny recenze uživatele

Absolútne priemerný americký film, ktorý ma ničím neprekvapil ani neoslnil. Herecké obsadenie je vcelku dobré, ale to je tak všetko. Dejovo mi to neprišlo nijak zaujímavé, atmosféru som si ani nevšimol a nie som si vôbec istý nomináciou na scenár. Clooney je síce charizmatický človek, no v tomto filme neviem. Zakázané ovocie mi príde ako úplne obyčajný a zbytočný film. 60% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

První co mě trklo do očí byla skvělá a neuvěřitelně sexy Jennifer Lopez, to druhé pak byla zajímavá režie Stevena Sodenbergha, který film pojal jako pohodovou hrátku. Zakázané ovoce funguje již od prvního záběru s originálním vykradením banky, do kterého skvěle pasuje Clooney, a tím jsme se dostali k meritu věci. Herci jsou totiž vybraní naprosto úžasné, každý do své roličky sedí a dokáže v divákovi vyvoval přesně ty pocity, jaké se po něm žádají. Jako hrátka to funguje spolehlivě, bohužel jako komedie už trochu skřípe. Chybí tomu více vtipných momentů a jen o trochu chytřejší scénář. [TOP 19/14 71%] ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nemohu se zbavit dojmu, že to Soderbergh s dialogy tentokrát trochu přehnal a měl více tlačit na pilu v dynamice příběhu. Jakkoliv je totiž Clooney švihácký a Lopez dobře vypadající, v některých částech se drajv dočista vytrácí. Nelze nezaregistrovat ani dost často zmatený a trochu krkolomný střih, který je v "chillout" filmu jako pěst na oko. Tři hvězdičky za to, že si to i přes některé neduhy udržuje solidní inteligenční kvocient a nezklouzává do trapnosti a za neuvěřitelně nasnímanou, nasvícenou (!), ozvučenou (!) a zahranou romantickou scénu v restauraci/hotelu, která je ještě za podpory krásné výpravy (zařízení pokoje) a některých strhujících detailů (poletující sníh za oknem) bez diskuze v TOP10 romantických scén stříbrného plátna všech dob. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Láska medzi zločincom a policajkou v efektnej žuvačkovej bublinke so zaujímavo poprehadzovaným dejom a minimálnym obsahom. Zopár žartíkov poteší (najviac ma dostal trezor plný parochní a samozastrelenie). Stredná časť filmu odohrávajúca sa medzi útekom z väzenia a záverečnou lúpežou je jedno efektné nafúknuté nič; romantické scény pôsobili ako vystrihnuté z televíznych seriálov. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Zakázané ovoce" ? Na pohled pěkné, jako malované, přímo k nakousnutí. Leč klame tělem - jeho chuť není tak plná ani tak lahodná, aby se mohla poměřovat s jeho vzhledem. Snad že je příběhem křiváků ... co je platné, že se v některém z nich občas pohne svědomí. Snad že ve mě nedokáže probudit upřímný úsměv ... zmohla jsem se jen na útrpný úšklebek. Snad že George Clooney nepatří mezi mé oblíbence ... krom toho jsem zrovna nebyla naladěná na romantickou vlnu. Ne že by to mezi oběma hlavními protagonisty nejiskřilo. Jenomže co se mě týká, všechny žhavé jiskřičky napadaly do stojatých vod rybníka mého nezájmu, při dopadu na hladinu jen trochu nesouhlasně zaprskaly a pak nenávratně zmizely někde hluboko pod vodou. Uměřené 3* ... přičemž nevylučuju, že nenadšená konzumace "Zakázaného ovoce" je jen můj osobní problém. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • V Brazílii vyšel film pod názvem "Irresistible Passion". (Pumiiix)
  • Stařík, který přistupuje do výtahu k Buddovi a Jackovi během zátahu FBI, je Philip Perlman - tchán producenta filmu Dannyho DeVita. (Karlos80)

Reklama

Reklama