Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (586)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spíš než hra s detektivním žánrem to je tentokrát především hra s divákem samotným prostřednictvím postupného dávkování informací, změny perspektiv, nechronologického vyprávění atd. Johnson jakožto vypravěč má prostě řemeslo pevně v rukách a hraje si... hraje si hodně zábavně, hraje si s perfektními herci, hraje si hodně s mizanscénou, s odkazy, se satirou na současný svět plný influencerů, politikaření a překroucení reality. Do toho navíc ještě ten futuretro nádech starých bondovek...no prostě vymazlená záležitost, která nestačila ani na minutu nudit. Jiné než první díl, ale to neznamená, že i horší. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První Na nože na mě fungovalo z velké části díky castingovým trefám do černého. Druhý díl nabízí hodně  nesympatické podezřelé, kteří mě první hodinu vyloženě štvali. Naštěstí druhá půlka sešlápne plyn, naplno vytěží Benoita Blanca a začne se vysvětlovat. První polovina opravdu na pěst. Druhá téměř zase skvělá jízda jako v Jedničce. Craig si to zase neskutečně dává a tentokrát je ON opravdu hlavní postavou. Klidně můžou tvůrci zkusit i další dík. Rozhodně bych se nebránil. 70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu hrozně divný film, vůbec jsem si nedovedl představit, kam to až zajde, zvlášť oproti tradičnější jedničce. Na této dvojce je hrozně znát nafouknutí rozpočtu, nádherný soukromý ostrov a možné malinko méně hvězdní herci, ovšem přesně padnoucí do svých rolí. Ryan Johnson je šikovný režisér a možná ještě lepší scénárista, o němž jsem nikdy nepochyboval, a i na podruhé to dokázal. Není to sice úplná šleha, při které 150 minut uteče jako voda, ale s každou další minutou jsem cítil onu jistotu v ruce režiséra, že to na míle daleko musím vyhlásit nejlepším filmem od Netflixu letos. A Craig tu už není až tak výstřední (hlavně co se týče přízvuku),takže fajn. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si ve "Skleněné cibuli" podobně jako v jedničce pohrává se žánrovými očekáváními, zároveň ale zůstává věrný klasickým christiovským whodunnit příběhům. Odbydu-li hned ze začátku výtky, tak bych film zkrátil - zejména v rozvláčnějším intru, které i tak mile parodovalo různé CSI a degradovalo hledání clues, ale i v závěru snímku, který mi po odhalení zločince přišel už moc natažený. Nicméně samotné vyšetřování (včetně zásadního flashbacku a počínaje úžasně vygradovanou sekvencí před vraždou) mě zcela upoutalo a zaměstnalo mé (zrezivělé) "šedé buňky mozkové" až do finálního rozuzlení. Johnson ani ve druhé detektivce, která mj. nestydatě laškuje s Knoxovým pravidlem č. 10, rozhodně neztrácí dech a nabízí další napínavý a nepředvídatelný krimipříběh se spoustou nápaditých momentů (ať už šlo o "obsazení" Angely Lansbury, postavu Derola, Da Vinciho veledílo či všudypřítomné "gong"). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)
  • Scenárista a režisér Rian Johnson přirovnal svoji práci na této sérii k tomu, co kdysi dělala Agatha Christie se svými knihami: „Pokaždé děláme něco nového a vzrušujícího.“ (Updated_Cake)

Související novinky

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama