Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý anglický šlechtic Richard Bancroft (R. Hrušínský nejml.) se na obchodní cestě ocitne i se svým strýcem Archibaldem (P. Nárožný) v Praze. Zde se seznámí s tajemnou krasavicí Olivií (I. Bartošová) a okamžitě se do ní zamiluje. Proto rád přijme pozvání na maškarní ples jejího opatrovníka, hraběte Kronberga (V. Preiss). Jenže postupně si mladík uvědomí, že dívku a její přátele vídá jen v noci. Odhalení tohoto tajemství na sebe nenechá dlouho čekat – ukáže se, že hrabě Kronberg ve svém sídle vládne početné skupině upírů, kteří si vyhlížejí nevinné oběti. Jednou z nich má být i Richard. Boj s krvežíznivými nočními bytostmi bude o to těžší, že na zabíjení upírů zdaleka neplatí všechny metody, o kterých se píše v knihách. Naštěstí je tu ještě Olivie, která se do Richarda také zamilovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (304)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že pan Soukup sám neví, co by chtěl natočit. Jednu chvíli to vypadá na komedii, ale na to je tam málo vtipů. Pak to vypadá (ale skutečně jen vypadá) na horor, jenže tohle nemůže vystrašit nikoho pod 10 let, takže kde se stala chyba, co? Na druhou stranu je nutno podotknout, že Iveta Bartošová tu je v životní formě (rozuměj: překrásná a roztomilá), Hrušínský mladší je sympaťák, totéž Nárožný. K tomu mě pobavila Marie Drahokoupilová, jak vždy lovila svého srnečka… :-) Takže ty lepší dvě tomu dám, ale to je tak vše. BTW: Je zajímavé, že zrovna k tomuto filmu píši tisící komentář. Ale co už… ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Svatba upírů je jeden z mých nejoblíbenějších českých filmů. A to kvůli dvoum důvodům. Ten první je, že to je skvěle sladěnaá hororová komedie, u který se dá výborně pobavit a druhej důvod je, že film disponuje naprosto skvělým hereckým obsazením. Od naprsoto úchvatnýho Viktora Preisse až po posledníhou slouhu jsou všichni skvěle vybraný a skvěle to taky zahráli. Pro mě je to jeden z mála českých filmů na kterej se vždycky rád kouknu ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

V podstatě slaboučky "výluh" z Plesu upírů. Humor těží z jednoho omílaného vtipu...Ba co hůř, naprosto nedokázal využít komediální potenciál upíří tématiky a už vůbec talent některých herců. Snad jediný zajímavý je Viktor Preiss, ale to není vinou filmařů, protože velkej šaman Viktor by byl skvělej i v roli osmý kapusty ve třetím řádku. Suma sumárum: Dvě hvězdy s ušima odřenýma do krve. Proti Brooksovi nebo dokonce Polanskému holt kope pan Soukup docela jinou ligu na docela jiným hřišti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Van Helsing Kopřiva, chrápající Nárožný alias kaprál, mně pijící krev český patizón Rudánek a zšenštilá tlupa upírů z terapeutické skupiny doktora Cimického. Soukup překvapivě zvládá těch pár vážnějších scén (např. hřbitovní exhumace Oty Brouska jr. je jak ze 30 dní dlouhé noci), naopak v těch odlehčených partech trpí poruchou humortvorby, což v plné nahotě obnažily jeho budoucí maisnerovské majstrštyky. Nechápu, co máte proti upírce Ivetce, když se Jirka nedávno v bulváru nechal slyšet, že prý docela dobře saje.. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha nepodařených experimentů v české kinematografii.. Tenhle film nefunguje ani jako horor ani jako komedie a to je u hororové komedie trošku problém... Nejmladší z rodu Hrušínských bohužel opět dokázal, že po svých předcích mnoho talentu nepodědil a Jaroslav Soukup je u mne stále kandidátem číslo jedna na nejhoršího českého režiséra všech dob! Ta jedna hvězdička je za Petra Nárožného, ale ani on tenhle propadák nezachránil... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (14)

  • Film byl poslední herecký počin Zdeňka Řehoře, který si zahrál postavu potulného mnicha. Necelý rok po slavnostní premiéře zemřel na rakovinu. Stejně tak herečka Nelly Gaierová, jež ztvárnila starou šlechtičnu. Také pro ni to byl poslední výrazný herecký počin. Zemřela za dva roky v 87 letech. [Zdroj: ahaonline.cz] (alonsanfan)
  • Film získal v roce 1994 ocenění na festivalu fantastických filmů v Burgosu ve Španělsku. (Ajka1)

Reklama

Reklama