Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Netflix už ukázal, že umí natočit reálné krimi, a tohle je další naprosto skvělý počin. Nejcharismatičtější trojci záporáků jsem snad neviděl, hlavní postavy jsem vážně žral, bál bych se jít s nimi na pívo. I když s vrahovou milenkou bych to risknul, přenádherná ženská.  Ostatní postavy byly taky super. Možná až na samotného vyšetřovatele, ten mi připadal jako strašný ňouma, ale jestli byl takový i v reálu, tak s tím nemůžu mít problém. Lokace jsou úžasné, barevné a rozmanité. S hudbou taky žádný problém nemám. Dokonce je skvěle natočen úvod seriálu. Co mě mile překvapilo, tak tu bylo i velmi pěkné napětí. V jednom díle jsem nemohl ani mrknout očima. Některým divákům může vadit to, že jsou v tom hodně časové přeskoky. Mně osobně to většinou vadí taky, ale tady ne. Tady ty prostřihy byly vážně povedené a dávalo to jasný smysl. Takže za mě spokojenost. Do čeho si musím trochu rýpnout, tak jsou samotné vraždy. Nejsou bohužel moc vidět, žádná detailnost. To mě hodně zklamalo. Prostě klasika, kamera je bud moc daleko nebo se jenom ukáže mrtvola, nebo se náš vrah sympaťák vrátí z místa činu sám. To je velká škoda. Jinak snad s ničím jiným problém nemám, závěr taky potěšil. Poslední věcí, kterou bych měl napsat, tak od toho nečekat Narcos. Není to akčňárna, už jenom kvůli zmíněným vraždám. Celkově: 95/100 ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám rád životopisné příběhy o sériových vrazích, tak se přiznám, že jsem chtěl své sledování tohoto miniseriálu přerušit již po druhém díle. Protože mi hlavní protagonisté tohoto představení byli silně nesympatičtí a dívat se jak se jakási vybledlá slepice z nějakého kanadského venkova zabouchne do slizkého zakomplexovaného míšence, který má na vodítku jakéhosi otroka z indické džungle fakt nebavilo. A taktéž způsob, kterým oblbovali své oběti mi připadal amatérský a popravdě řečeno něco podobného jsme mohli vidět v našich končinách, když to provozovali v devadesátých letech slečny, kterým se říkalo „holky rohypnolky". Ale nakonec jsem to ustál a dokoukal jsem to dokonce a musím přiznat, že se mi to vcelku i líbilo a to hlavně proto, že jsem nedokázal pochopit, jak jim to mohlo tak dlouho procházet a taktéž jsem nepochopil, že se o to místní úřady vůbec nezajímali. V Thajsku se totiž zajímají zejména o obchod s drogami, ale nějací zavraždění turisté jsou pro ně druhořadým zbožím. Naštěstí se tohoto případu náhodně chytil jeden úředníček na nizozemské ambasádě a jelikož neměl zkušenosti s policejním vyšetřováním a dalšími postupy spojených s touto prací, tak to bylo vcelku zábavné a netradiční pojetí než známe z jiných příběhů o sériových vrazích. Ona, kdyby se do tohoto případu pustila policie o trošku dřív, tak by už byl ptáček dávno v kleci, protože takových stop a hloupých přehmatů, co udělali při svých vražedných dobrodružstvích se jen tak nevidí a zajisté by si páni policajti smlsli na čestvě zanechaných stopách, kteří tito hlupáci zanechali. Dalším plusem ztvárnění tohoto příběhu byla exotická a poměrně nezvyklá krajina ve které se tato story odehrávala a pro mě také slizkost hlavních představitelů se kterými jsem neměl ani ty nejmenší sympatie, přesně jak říkali v průběhu jednoho dílu„ Oni si snad hrajou na Bonnie a Clydea", tak to přesně vystihovalo tuto dvojku hloupých vrahů bez emocí a zbytku zdravého rozumu v hlavě. A další úsměvná část tohoto nešťastného příběhu je asi v tom, když vám někdo nutí nápoj a vy jste chlap a on je taky chlap, tak normální člověk v tom cejtí nějakou levárnu, ale naše oběti néé. Ti to krásně vybumbali a pak zvraceli a zvraceli a zvraceli a šli s tím dotyčným ještě do pokoje. No nic, nebudu dál psát nesmyslné chování některých jedinců, protože bych náhodou ještě napsal spoiler a to vážně nechci. Ale pro budoucí diváky doporučuji, ať to dokoukají celé, protože zas tak špatný to nebylo, jak to ze začátku vypadalo a proto dávám něco přes 70%. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Charles Sobhraj ( narozen 1944 - ještě žije ) známý jako asijský sériový vrah bikini killer s modusem operandi: seznámit se s hippie cestovateli, otrávit pitím, zabít ( a často v Thajsku nechat v plavkách na pláži ) a okrást a na jejich pasy cestovat po Asii a opět se seznamovat s jinými oběťmi. Do toho pašovat drahokamy a po zadržení utíkat z vězení. Tento Netflix seriál je technicky perfektní rekonstrukcí těchto zločinů s Taharem Rahim, který tady hraje stejně brilantně jako v Prorokovi. Kladným hrdinou je mladý diplomat, který ho odhalí a vypátrá jeho pravou identitu navzdory byrokracii, nezájmu a korupci policie. V prvním díle jsem si musel zvykat na mírně zmatené střídání dvou až třech paralelně vyprávěných časových rovin, což vyžaduje dost soustředění, ale pak se to ukázalo, jako skvělý způsob jak udržet pozornost a napětí osm dílů, ikdyž cestou do Paříže to trochu ztratí na čtyři dám pět hvězd za dechberoucí námět a jeho způsob vyprávění, který se člověku vryje do paměti , retro výpravu - na to krásné Thajsko sedmdesátých let se prostě hezky kouká a vypadá to výpravněji než je, a výborně vykreslené a zahrané hlavní postavy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po skončení seriálu mám chuť si jít koupit whiskey a oslavit to, že jsem to zvládl bez újmy na zdraví ( Chvílemi jsem si myslel, že to fakt nedokážu dosledovat). The Serpent má své kvality a ocenil bych spíš celovečerní formát 2 hodin, ale takhle v 8 hodinách seriál působí jako starý Fiat jedoucí přes vesnici 30 km/hod, který nehodlá ani jednou zrychlit. Projdem si tedy plusy: Seriál zaujme věrným zasazením do 70.let a exotickou krajinou Thajska, Nepálu a Indie. Hippies tématika a poměrně neznámý sériový vrah Charles Sobhraj, který jako vrah nezaujme, protože podávat jed do pití zvládne každý. Nad ním Bundy, Dahmer a jiní by nejspíš převraceli oči, ale spíš zaujme neotřelou manipulací lidí a hereckým výkonem Tahara Rahima, který je dost možná to nejlepší, co seriál nabízí, ale stačí to? Většině nejspíš Ano, ale mně to bohužel neuspokojilo. Mezi mínusy patří teda především nezáživné a pomalé tempo, kde těch hluchých míst bylo na můj vkus až moc a v půlce jsem zvažoval okamžité stopnutí sledování. Trvalo mi týden seriál dosledovat, což je u mne špatná vizitka, protože pokud seriál chytne, zvládnu jej i za den. Dále otravné flashbacky, těch je tady nespočet. V jedné scéně se jde 2 roky dopředu, za 5 minut o 2 týdny dozadu, za dalších 10 minut 3 roky vpřed a já chvílemi nevěděl už ani v jaké zemi právě je. Fakt, že zde nedojde k žádné vraždě či explicitní scéně zamrzí taktéž, o temnotě, syrovosti, mrázu v zádech zde nemůže být ani řeč a tentokrát se dokonce tvůrci vyvarují i erotickým scénám. Osobně jsem měl problém i s kladnou postavou nesympatického úředníka. Kdyby po něm pátral inteligentní bad ass detektiv, tak to mohl být rozhodně zajímavější duel. Normálním divákům se však seriál líbí, tady patřím k menšině, takže udělejte si názor sami, ale kdo není trpělivý, tak dost možná bude trpět. Neutrální 3 tomu dám, ale pocitově jsem spíš na 2 hvězdy. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

První polovina se více zaměřuje na vraždy, celkovou atmosféru a základní vykreslení postav především. Ta druhá jde přes velké množství flashbacků v tomto ještě více do hloubky, proto mi právě v ní chyběla scéna, která by dala jasně najevo, proč je vlastně Sobhraj Hadem. Samozřejmě náznaky toho nechybí, například veškeré Charlesovi manipulativní proslovy, jeho neuvěřitelná hra s lidmi na všech pozicích (třeba policisté), kvůli kterým by alespoň jeden památný útěk ale mít větší prostor mohl. Naštěstí tu i díky solidnímu vykreslení vražd a svým způsobem až idylicky sedmdesátkové atmosféře vyloženě nechybí. Onu idylku má na svědomí právě velmi slušná dobovost, kostýmy, lokace natáčení, hudba a výborná kamera... vzpomenu třeba na scény otrav, takže pryč z idylky. Velkým kladem je i obsazení hlavní dvojice, Jenna Coleman totiž hraje naivní mrchu skvěle a Tahar Rahim je Charlesem Sobhrajem. On doslova hýří neuvěřitelným sebevědomím, jistotou, ať se děje prakticky cokoliv, navíc jeho již zmíněné manipulativní proslovy na oběti, Marii, Ajaye... fantastický výkon. Zajímavé je skládankové vyprávění příběhu, děj neruší, naopak dává možnost si vše dát dohromady podobně jako Knippenberg, jehož hraje Billy Howle tak nějak správně úřednicky... jednoduše je znát, že není policajtem, ale diplomatem. Ještě k vyprávění a vlastně atmosféře především, hlavně jí totiž pomáhá občasné využití archivních záběrů, které navíc nějaký ten dolar taky ušetří, samozřejmě mimo jiné. 85% ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Produkce v Thajsku byla na 5 měsíců pozastavena kvůli pandemii covid-19. Natáčení mělo původně pokračovat v Budapešti, ale bylo přesunuto do Tringu v hrabství Hertfordshire ve Velké Británii. (HonzysKISS)
  • Pes, který hraje mazlíčka Dominiquea Renelleaua (Fabien Frankel), pořád rozbíjel na místě natáčení věci. Jednoho dne si herci všimli, že byl z ničeho nic tichý a klidný. Producenti psa vyměnili, aniž by to hercům řekli. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama