Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly dost bad, pak se to trochu zlepší, ale ne o moc. Když nad tím tak uvažuji, jsou vlastně dva aspekty proč jsem si to skoro vůbec neužil. Za prvé, jsem názoru, že tyhle příběhy, kde banda policistů dopadává sérioveho vraha by se měli dělat spíš ve formě objektivních dokumentů, než jako hrané dramata, kde je většina dialogů vymyšlená a postavy dosazené. Můžeme se třeba podívat na letošního Night Stalkera na Netflixu, který to udělal správně a bavil mě mnohonásobně více. Druhý aspekt je v samotném námětu. Charlie AKA Seprent je totiž opravdu nesympatický kokot, které mu v příběhu prochází fakt i nesmyslné věci. Navíc vůbec nechápu jeho motiv a pokud jím opravdu bylo zabíjení hipíků (moderně hipsterů), aby je obral o pasy tak to neberu. Znám hodně hipíků a ti by za kilo trávy prodali i duši, proč je tedy zabíjet kvůli pasům? Blbec blbý. Korunu tomu, ale nasazují ti policajti v Bangkoku. Ti by nechytli ani syfilis v tamním domě rozkoše. Jen si to představ. „Dobrý den, Generále Fune, mám 10 důkazů, že tento muž je vrah.“ Generál: „Promiňte, ale máme omezené zdroje takže ho chytat nebudeme.“ Tak týpek jde a dovede toho vraha do vězení, že ho tam mají držet 24 hodin než ho přijde vyslechnout. Druhý den přijde a generál říká: „ Nekdo nechal otevřené dveře od cely a on utekl. Promiňte, ale máme omezené zdroje, abychom ho teď chytali.“ A tohle se v tom seriálu legal stalo!!! Jakože super, v Thajsku švestky nechytnou ani seriového vraha, a u nás mi dá kilo pokutu za to, že jdu mimo přechod. Kde je ta spravedlnost ptám se na závěr? ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Výpravný dobový seriál o podivné existenci jménem Charles Sobhraj, která v sedmdesátých letech okrádala a vraždila baťůžkáře cestující po Indii a Thajsku. O tomhle vrahounovi jsem neměl sebemenší tušení, a tak pro mě byl seriál do značné míry fascinující. Někdo možná bude mít - dle některých zahraničních ohlasů - potíže usledovat neustálé flashbacky a flashforwardy, podle mne je ale ta mozaika složená dost přehledně, takže jsem nikdy neměl větší problém pochytit kdy, kdo, co a jak. Plusem jsou pro mne i atraktivní lokace, zvlášť teď v čase omezeného cestování jsem si rád připomněl Bangkok a další místa. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterej dokáže diváka obalamutit stejně jako Rahim backpackery. A tak si všichni myslí, že to musela bejt fakt drahá produkce, když se děj odehrává v Thajsku, Indii, Nepálu a Francii, přestože je všechno dění situovaný buď v Interiéru, případně do malých - exoticky vyzdobených - setů kdesi v britských ateliérech, přičemž každej celek je do poloviny kompozice skutečnej, s digitálním pohořím v pozadí (ale OK, pár záběrů z Thajska tam fakt je). Sobhrajův výkon je ovšem natolik démonickej a slizkej, že jsem ani na moment nevěřil v jeho skutečnou identitu Tahar Rahim. Kamera je v rámci možností skvělá a společně se střihovou skladbou poslední epizody budí až fincherovskej dojem (návrat do Nepálu, policejní stanice), soundtrack navíc dokáže správně mrazit. Škoda nudných dialogů, anarchický struktury vyprávění a neschopnosti využít surovost a brutalitu jejich činů. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Hm docela zklamání. Na to, že se jednalo o jednoho z nejhorších asijských vrahů tak bych očekával od tvůrců trochu větší nálož. Nějaké psycho, něco, co mě bude šokovat nebo mě donutí čumět s otevřenou tlamou. Vlastně tady není vidět žádná vražda, nic. Několik svíjících se lidí v bolesti po pozřetí magického nápoje, toť vše. Pokud se o tom někdo později náhodou nezmíní, člověk si musí vše domyslet či představit, jak dotyčného Char nebo Ajay zavraždí a jak se zbaví oběti. Vážně nechápu, proč se zde tak otálelo s cenzurou. Byla tam spousta hluchých míst, které se mohly vynechat a nahradit se nějakou, alespoň trošičku hardcore scénou. Herecké výkony mě však velice zaujaly, především Charles a Monique. Jenna Coleman je vážně kus a bylo super na ni koukat. Líbilo se mi i ukázání mého oblíbeného aspektu, selhání policejních složek a opět pojebaná byrokracie, která sahá až do těch nejvyšších míst. Žít v 70. letech v nějaké asijské prdeli asi nebylo moc príma. Pokud jste před zraky policejního komisaře nezastřelil nějakýho cápka, tak jste mohli vraždit dál a dál, jelikož si nikdo nechtěl umazat ruce a pouštět se do něčeho velkého. To stejné i v případě velvyslanectví, kdy podáte jasné důkazy svému nadřžízenému a ten jen mávne rukou. Jo, tyhle věci tady byly znázorněny perfektně. Až jsem si místy říkal, že se možná seriál snaží upoutat na přesně tuto skutečnost, s kterou se museli vyšetřovatelé neustále zaobírat. Klobouk dolů před Knippenbergem, že to nevzdal a šel takříkajíc až do krve. Na jedno podívání to určitě špatné není ale vím, že vícekrát už to nezkouknu. Škoda, určitě se dalo vytěžit více. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už jsem podotkl v komen... v recenzi k jedné z epizod, sérioví vrazi mě dlouhodobě zajímají (aniž bych je obdivoval, nebo je toužil napodobovat), takže jsem se na seriál těšil, a o to víc jsem byl zklamán. To, co tvůrci v téhle záležitosti vyplodili, mě z velké části nudilo a fak příšerně mě otravovaly neustálé časoskoky. Nebavil jsem se a šlo pro mě o jednu velkou ztrátu času, žádného přínosu jsem si nevšiml. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Angela Knippenberg (Ellie Bamber) měla při vyšetřování ve skutečnosti stejně důležitou roli jako její manžel Herman Knippenberg (Billy Howle). Jenomže hraje v seriálu postavu více v pozadí. (HonzysKISS)
  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama