Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý voják, policajt a teenagerka se náhodou potkávají v New Orleans, kde pátrají po původu nebezpečné drogy, díky které lidé nakrátko získávají superschopnosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (257)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(73%) Netlfix nám tu naservíroval další film. Průměrné hodnocení zde na CSFD mě nechalo ledově klidným. Tentokrát půjdu trochu proti proudu. Říkal jsem si, jestli mám dát 3 nebo 4*, ale nakonec jsem ty slabší, ale zasloužené čtyři udělil. Mě to od začátku do konce bavilo, nemělo to hlubší nedostatky, nenudilo to, i když bych některé scény víc popohnal a možná tak 10 min zkrátil. Spíš bych upravil akci, která nebyla úplně profesionální, ale dalo se na ní koukat. Mě hlavně bavil děj a 3 ústřední postavy Gordona-Levitta, Foxxe a Fishback. Zajímali mě jejich osudy, jak vše skončí atd … Krom toho to má zajímavý nápad a i vcelku solidní efekty (v rámci rozpočtu samozřejmě, některé byly horší). Krom toho snímku vévodil solidní soundtrack, který se ale dal poslouchat jen zde. No, co k tomu dodávat? Ještě jednou si to za dobré nálady ještě pustím. Vyloženě nenadchlo, ale ani neurazilo, proč ne? ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se s tímto výběrem filmu na krásné sobotní odpoledně spálil. Ukázka mě dost zaujala, ale ve výsledku se jedná o snímek, po kterém neštěkne ani pes už tak za týden. Samotný nápad mě chytl už od začátku, ale problémem Projektu Power je jednoduše scénář. Tak prvoplánovou a neinteresantní záležitost jsem dlouho neviděl, film se nesnaží ničím šokovat, sází na jistotu, což mi osobně dost vadilo. Jedním z mála kladů je herecké obsazení, Gordon Lewitt a Foxx hrají na úrovni, sice nic světoborného (nečekejte ambice na Oskara :D), ale své nadstandardy si odvedli, horší to je s hlavní hrdinkou. Do celého konceptu mi vůbec nezapadala, chemie s tou dvojkou vůbec nefungovala, prostě velké špatné. Mohla to zachránit akce, fakticky mohla (a pár náznaků by tam člověk našel), jenže sehrála tak minoritní roli, že mi bylo smutno. Škoda. Jinak triky na fajn úrovni, ale že by mě nějak odrovnali, to se říct nedá (za 85 milionů dolarů výsměch co se týče technické stránky, čekal bych rozpočet o řád nižší). Hudba také moc nezachránila výsledný dojem. Suma sumárum, typ filmu, kde potenciál vězel úplně někde jinde. Za mě dávám 50 % ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Resident Evil scénka top! Prepálenú stopáž a vykrádačku Limitless určite spomínajú všetky ostatné komentáre. Ja hlavne nechápem, prečo keď ma raz za čas kamaráti donútia pozerať film s dabingom, prečo sa tam vždy musí spievať? A prečo ten spev musia prekladať? A prečo, keď už ho musia prekladať, prečo nato nenajmú niekoho, kto má aspoň náznak hudobného sluchu? Tu som tých pár minút rapu ešte prežil, naposledy pri Witcherovi som protestne odišiel z miestnosti a skrčil sa plakať do sprchy. Dokukal som to potom sám. Dabing je zlo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Netflix jedno období představoval kvalitu, v poslední době je ale spíš takovou továrnou na jednoduché rychlokvašky, které si najdou své diváky a slaví komerční úspěchy, ale nejsou dobrými filmy. Projekt Power je na tom o něco lépe než Old Guard, ale pořád působí nemastně, neslaně, jak po herecké, tak hlavně po režijní stránce, kdy se ve dvou hodinách vyskytuje pramálo zábavy. V tomto případě je to docela škoda, protože námět nebyl úplně marný pro akční zábavu na páteční večer. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po traileru jsem čekal stylovou a celkem nabušenou blbinu, nakonec jsem ale dostal spíš tu blbinu. Tvůrci se sice snaží, aby byl Projekt Power za všech okolností cool, vlastně se jim to ale daří jen v případě Jamieho Foxxe, Josepha Gordona-Levitta a solidního vizuálu. Ten zbytek je totiž poměrně nudný béčkový slepenec s na mě už až příliš jednoduchým a tupým příběhem. Když dojde na akci, které tu dle mého zase tolik není, tak je fajn a odsýpá, jakmile se ovšem řeší něco jiného, je to dost jalové. Rádoby cool hlášky nefungují, dialogy a vztahy mezi postavami už také jednodušší být nemohly, bolestivě tu chybí pořádný záporák a Dominique Fishback už asi nikdy víc vidět nepotřebuji. Celý námět a slibný svět mi pak vlastně přijde vytěžěn tak napůl, ulice New Orleans jsou tu pořád prakticky prázdné a celkově jsem měl pocit, že se koukám spíš na pilot seriálu, v němž režie šetřila dolary jen na několik hezčích scén. Old Guard bylo sice ještě o stupeň nudnější a pitomější, i přesto šlo ale z tohoto superhrdinského béčka vymáčknout mnohem zábavnější snímek. Ani tato letní popcornovka se Netflixu úplně nepovedla. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Jeden z hrdinů má schopnosti po krevetce Alpheus digitalis. Tvrdí, že svou oběť dokáže zasáhnout tak velkou rychlostí, že se okolo ní vypaří voda a okolní teplota dosahuje teploty o 8 000 °C vyšší, než je na povrchu Slunce. Extrémní stlačení vody klepety krevetky ve skutečnosti na několik mikrosekund dokáže vytvořit teploty „jen“ okolo 4 800 °C, což je asi o 800 °C více, než jsou nejnižší naměřené teploty uprostřed slunečních skvrn. Průměrná teplota povrchu Slunce se pak běžně udává na 5 500 °C. (kirmakX6on)
  • Frank (Joseph Gordon-Levitt) ve filmu většinu času nosí dres s číslem 37, se kterým hrál bývalý hráč amerického fotbalu a týmu New Orleans Saints Steve Gleason. (NiWi)
  • Dominique Fishback hrála středoškolskou Robin ve svých 29 letech. Zároveň v tom roce sama ukončila vysoku školu. (TaNya_)

Reklama

Reklama