Reklama

Reklama

Kouzelná lampa a její tajemný duch z Tisíce a jedné noci spatří po dlouhé době světlo světa. Napínavý příběh vrcholí tragickou nocí v muzeu plném nelidských vražd. (Inter Bohemia)

Recenze (47)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Deset let před známějším Wishmasterem se na filmovém plátně proháněl jiný džin, ale se stejnou chutí zabíjet. Poctivě obydloval starobylou lampu a z(ne)příjemňoval jedné skupině teenagerů nudnou noc v muzeu. Pomáhal si při tom různým nářadíčkem jako byly rohaté masky, hadi, nebo oživlé mrtvoly. Po většinu času tak činil jako neviditelné, pouze tušené zlo, ke konci už se chodbami proháněl v plné kráse... Lampa je prostě béčko jako řemen. Pamatuju si jí z půlnočních projekcí tv nova, kdy se mi postarala o jednu bezesnou noc. Má totiž spád, slušnou atmosféru a uspokojující dávku rudé tekutiny. Jinak spíše pro okrajové publikum, které ocení lehkou trashovitost. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Všechny postavy v tomto "skvostu" se chovají, jako právě propuštěné z blázince, tvůrcům se asi zdálo, že hororovou atmosféru vytvoří nejlépe tak, že z přítomných udělají vyšinuté, většinou agresivní magory jednající beze špetky logiky. Je to skutečně síla i na takovéto totální béčko, osobně jsem se nad to nedokázal povznést a zkazilo mi to dojem z celého filmu, který přece jen pár dobrých hororových scén obsahuje. Takže potom, co jsem se nechal nalákat na originální a vskutku slibný námět mi zůstal pouze hořký pocit z krutě nevyužitého potenciálu. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Béčkařina jak prase - pitomí a přestárlí teenageři, nuda uprostřed, režisér pro kterého to byl první a poslední film. Naštěstí to podstatné se povedlo a to záporák. Máme tu vraždícího džina, který bohužel narozdíl od Whismastera neplní přání, ale i tak má v zásobě pěkných pár triků. Půlení, hady, oživlé mrtvoly i věci a nakonec se ukáže v v plné "parádě" i on sám. Efekt džina je přinejlepším průměrný, stejně jako mytologie (je to vlastně zlý démon z lampy, který po staletích vedl k legendám o džinovi plnícím přání). Nicméně i tak jsem se bavil, protože podobné originální náměty se v hororu moc nevidí a džin to ve finále pěkně roztočí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem tenhle film kdysi před lety viděl ale pamatoval jsem si ho jen útržkovitě. Neměl jsem to zde hodnoceno a měl jsem to v pc tak jsem si dal po letech repete. Co bych k tomu dodal. The Lamp je hororovým Béčkem který na rok vzniku asi vyloženě neurazí. Samozřejmě záleží na divákovi. Vražd je celkem dost. Já osobně nemám problém dát 3hvězdy. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Šedý priemer a slabé tri hviezdy. Casting, kedy 30 roční hrajú teenegerov je dnes už srandovný, ale v tej dobe to patrilo k filmu :) Triky na danú dobu béčkové, ale to tiež k béčku patrí. Čo to trochu dvíhalo, tak atmosféra múzea, vyzeralo to lepšie ako nejaká klasická štúdiovka. Ale vo výsledku nič, bez čoho zhliadnutia by ste sa nezaobišli. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama