Reklama

Reklama

Po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem přijde drobný drogový dealer Frank o peníze i o zboží a ocitne se v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila. Frank se tváří v tvář Milově rostoucí frustraci pokouší splatit peníze, ale čas plyne a tlak narůstá. Dealer, dánský kriminální thriller z roku 1996 a debut Nicolase Windinga Refna, je adrenalinová jízda po kodaňském drogovém podsvětí. Zároveň se jedná o herecký debut známého dánského herce Madse Mikkelsena. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (274)

Dont 

všechny recenze uživatele

Sedm perných dní drogového dealera, natočených přímo „z ulice“, na hony vzdálené hollywoodské tvorbě. Jenže já s těmi feťáckými filmy mívám občas problém, že mě to prostě nebere. Což je důvod jen pro tři hvězdy, na čtyři to pro mě nebylo dost zajímavé. Tony si nadělal do bot sám a tak si to musel vyžrat. Holt riziko dealování… ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 6 miliónovTržby USA $4,440Tržby Celosvetovo $4,440▐ Tieto filmy o drogách a špinavom podsvetí mi nikdy moc nesedeli a hlavne podané v takomto surovom štýle, aj keď to má správnu dravosť nie je to pre mňa žiadna slasť, ale režisér Nicolas Winding Refn sa v tom ponurom štýle prezentácie príbehu asi pekne vyžíva podľa jeho filmografie. /40%/ ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem bojoval s nudou a svou trpělivostí, nicméně trhané záběry s celkovým dojmem studentského filmu nakonec zabředl do zajímavé zápletky, která samozřejmě v průběhu filmu graduje. Nejvíc mě zaujal vztah dealera s jeho přítelkyní (?), která se mu hnusí tak, že se jí nemůže dotknout, ale zároveň bez ní také nemůže být. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Drsný časy ve špinavých ulicích po Dánsku. Až příliš dlouho se téměř "nic" neděje, sledujeme týden života pouličního gangstera dealujícího drogy. Nakonec se však přeci jen něco semele a když se začně srát, tak pořádně! Jeden nepovedený "deal" následuje druhý, mafie je neúprosná, pravidla neznají bratra a náš hrdina směřuje pomalu ale jistě do pekel. Atmosféra měla nejspíš navodit pocit bezvýchodnosti a deprese, drsnou stylizaci podtrhuje pár brutálních scén, ale výsledek není ani tak příliš působivý. Charaktery nepůsobí zrovna dvakrát zajímavě, či prokresleně, film je v konečném důsledku veskrze prostý... Za mě nic moc. 5/10 ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, nicméně postupně čím dál tím víc utahané a rozvleklé. Britská verze 2012 mě bavila mnohem víc. Byla svižnější, akční scény podkreslené slušným soundtrackem (zde hudby minimum), albánská partička údernější a děsivější. Tato verze je sice civilní, autentická, ale docela mě nudila. Mads Mikkelsen zachraňuje co se dá, ale nemá mnoho prostoru. Navíc ani britský Tony nebyl k zahození. Z této verze mi skutečně utkvěla jen jedna hláška Tonyho, kdy trefně přirovnal anál ke "sportu na dvojce". Hezké, ale jedna zapamatovatelná hláška na 105 minut docela málo.. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (14)

  • V roce 2004 se tento snímek umístil v dánském filmovém žebříčku nejlepších filmů na 16. místě. (Witta)
  • Scény byly natáčeny chronologicky, tak jak jsou uvedeny ve filmu. (Witta)
  • Milo (Zlatko Buric) má vo svojom podniku plagát, na ktorom je Željko Řažnatović – vojnový zločinec, ktorý počas občianskej vojny v Juhoslávii viedol dobrovoľnícku gardu zvanú "Tigri" a spáchal veľké množstvo masakrov na civilnom obyvateľstve. (Jello Biafra)

Související novinky

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

Severská přehlídka SCANDI začne už ve středu!

14.01.2023

Už tuto středu odstartuje přehlídka toho nejaktuálnějšího z kinematografie severu: SCANDI 2023. Odehraje se mezi 18. a 25. lednem, představí snímky ze všech zemí Skandinávie a v programu ji bude mít… (více)

Reklama

Reklama