Reklama

Reklama

Divoká planeta

  • Francie La Planète sauvage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Futuristicky vyhlížející animovaný film na motivy románu Stefana Wuta. Kouzelným světem vás provází malý kluk - člověk, který slouží jako hračka pro děti kulturně a technicky vyspělejších bytostí. Tento chlapec projeví neočekávanou schopnost učit se a tvořit. Mezitím se vládci společnosti rozhodnou vyhladit zbytky lidí volně žijících v přírodě, aby předešli možným budoucím problémům. (raffspIn)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slávna politická alegória. Všetci vieme, k akým udalostiam našich dejín odkazuje. Pre tento zámer je žáner ako sci-fi priamo stvorený. Svojská animácia nemusí sadnúť každému, alibisticky ju môžeme označiť za minimálne zaujímavú, reznutú surrealizmom. Na skľučujúcej atmosfére sa výrazne podiela aj typicky český voiceover. Natáčanie DP začalo v Prahe, kvôli politickej situácii ale bola dokončená v Paríži. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Samička s mládětem. Je snad nemocná??....... ...a tak jsem byl zachráněn..... To je prostě klasika, kterou je dobré vidět. FUTURE GATE 14.3.2015. CITÁT - Divocí lidé, rozmnožují se rychleji než hmyz. Já bych je úplně vyhubil.............. Je to snad poprvé, co mi v kině vadil zvýšený zvuk. Tento snímek má celkem deprimující hudební doprovod a takhle hlasitě, to bylo něco šílenýho. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jsem se na ni podíval a...opět nezklamala. Stejně, jako tehdy, výborný film po všech stránkách. Vím, že mnozí vytýkali ne úplně nejlepší výtvarnou stránku, ale mně se právě líbí. Místy až surrealistická fantazie jakoby bez hranic. K tomu vynikající psychadelická hudba a příběh o věčném boji dobra a zla - prostě paráda. Jistě, příběhů o tom, jak se člověk snaží dostat z otroctví, je mnoho. Ale nidky jich nebude dost, dokud otroctví bude existovat. Fascinující výlet do jiných světů, ukázka skvělé české ( československé) animátorské školy! ( a francouzské...) ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z filozoficky nejhlubších a vizuálně nejextatičtějších zážitků co jsem v životě viděl. Velké překvapení že jsme se na tom podíleli. [9/10] (Československý Filmexport, Krátký film Praha, Les Films Armorial) (Eastmancolor /// Produkce: Roger Corman, S. Damiani, Anatole Dauman, A. Valio-Cavaglione /// Scénář: Steve Hayes, René Laloux, Roland Topor podle románu Oms En Serie Stefana Wula /// Kamera: Boris Baromykin, Lubomír Rejthar /// Hudba: Alain Goraguer /// MFF v Cannes: René Laloux (Zvláštní cena)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Divoká planeta je jeden z nejdivočejších animovaných filmů, které jsem měl tu mořnost vidět. Imaginace autorů totiž pryští z každého záběru a pochybuji, zda-li lze toto umělecké podobenství ještě nazývat sci-fi. Zde opravdu každý záběr nabízí něco poutavého nebo alespoň lehce šíleného. A není to dané jen brutální kreativitou autorů, ale i příběhem o boji lidí a drágů, který místy působí osudově a téměř biblicky. Divoká planeta byl pro mne neznámý film, ale po shlédnutí musím napsat, že to byl můj nejsilnější filmový zážitek poslední doby. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Tato animovaná sci-fi byla natočena na základě mezivládní dohody Francie a Československa. (Zdroj: Festival francouzského filmu)
  • Právě tento animovaný snímek sleduje postava Jennifer Loper v televizi v jedné ze scén filmu Cela (2000). (myrkur)
  • Roland Topor provedl jen nemnoho kreseb, které se o 40 let později prodávali draze na aukcích. Kábrt postavy zkultivoval a film v podstatě režíroval on. (vopicka2)

Související novinky

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

Festival sci-fi film Future Gate se blíží

06.03.2015

Druhý ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate expanduje po loňském úspěchu v Praze i do Brna. Festival přinese příznivcům science fiction a nových technologií čtyřdenní přehlídku nabitou novými… (více)

Reklama

Reklama