Reklama

Reklama

Tajemná záře nad Pacifikem

  • Česko Konečný odpočet (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nacházíme se v současnosti, na palubě nejmocnější americké atomové letadlové lodi Nimitz, která je právě na cvičných manévrech v Tichém oceánu. Náhle na loď udeří nevídaně silná elektrická bouře, která tohoto ocelového giganta doslova pohltí a způsobí něco zcela nemožného: Nimitz je vržen zpět v čase do 6. prosince roku 1941. Do japonského úderu na Pearl Harbor zbývá již jen několik málo hodin. Jak se nepřátelská flotila blíží k Havaji, octnou se kapitán lodi (Kirk Douglas), expert Ministerstva obrany (Martin Sheen), svérázný letecký důstojník (James Farentino) a zoufalý senátor Rooseveltovy administrativy (Charles Durning) v situaci, kdy se musí rozhodnout mezi dvěma zcela nemyslitelnými možnostmi. Dovolí Japoncům dokonat jejich vražednou invazi, nebo zahájí masivní protiútok, který navždy změní běh dějin? V tomto dechberoucím sci-fi akčním hitu, natočeném na palubě skutečné letadlové lodi Nimitz dále hrají, společně s její posádkou, také Katharine Ross a Ron O´Neal. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po dlhom čase som si užil starý kvalitný popcorňák a bavil som sa. Film vlastne zostarol len o tie efekty z 'búrky', inak to bolo fakt nad rámec mojich očakávaní. Priamou úmerou s počtom minút rástla aj jeho zaujímavosť, akurát v závere samotnom (neuskutočnenie náletu) už mala spokojnosť opačný efekt a uspokojenosť mojich filmových potrieb v tomto type žánrového zaradenia trošku spľasla. Po objektívnej stránke to ale asi bolo lepšie. Hudbu však tiež mohli vymeniť za modernejšie variácie, ktoré sa v osemdesiatych rokoch už dávno zaužívali. O to viac vo filme takéhoto rozmeru potešia herci. 80%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to spíš taková předhlídka vojenské techniky než nějaké hlubokomyslné sci-fi o cestování v čase. Ono se v celém filmu vlastně nic moc nestane, nic se neovlivní, nemá to ani kdovíjakou pointu, ale dívá se to dobře a nepůsobí to kupodivu vůbec zastarale. Filmařský je to moc dobré, dějově to ale neohromí a občas je to kvůli tomu i trošičku nuda. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záře nad Tichým oceánem vyplní funkci Krytonova Fotostroje času a pošle Kocoura Toma F-14 na nerovný souboj s myší (rozumějte Zero). Pak už se jen řeší dilema, zdali porušit časové kontinuum a zachránit Pearl Harbor nebo nechat věci být, ať má o čem točit Bay.. Už jen kvůli dvojici K.Douglas/M.Sheen to ovšem stojí za podívání. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poctivý klasický válečně-dobrodružný snímek, který má zajímavý námět na zajímavou a pozoruhodnou myšlenku o cestování v čase a následném možném ovlivňování světových dějin (útok japonců na Pearl Harbor). Na svou dobu je film kvalitně zpracován i po technické stránce (obvzlášť souboje moderních stíhaček a starých japonských letounů Zero), za zmínku stojí i hudba Johna Scotta. Dřív originální, dnes trochu naivní ale i tak zaokrouhluji 3,5* nahoru. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi ma tento film zaujal bez toho, aby som sa ním nadchol. Poskytuje námet na premýšľanie aj na polemiky, v ktorých nikto nezvíťazí. Pre mňa bolo rozhodujúce, že to bol prvý film na túto tematiku. Dnes je už úplne iná úroveň poznania a film by sa u dnešného diváka vyšachoval v prvej štvrtine. Takže ďalší film ako spomienka, ktorú nie je potrebné reprízovať. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Ve skutečnosti se událost týkala lodi USS Eldridge. Loď byla 15. ledna 1951 převedena na základě zákona o vzájemné obranné pomoci do Řecka, kde sloužila jako Leon (D54). Leon byl vyřazen z provozu 5. listopadu 1992 a 11. listopadu 1999 byl prodán jako šrot firmě V&J Scrapmetal Trading Ltd se sídlem v Pireu. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Atlantickém oceánu, ne v Tichém (kam je zasazen příběh). (.stenley.)
  • Na počátku scénáře byla inspirace takzvaným Philadelským experimentem, kdy se údajně americkému námořnictvu podařilo přenést loď Philadelphia v čase a prostoru. (sator)

Reklama

Reklama