Reklama

Reklama

Ježek Sonic 2

  • USA Sonic the Hedgehog 2 (více)
Trailer 1

Ve chvíli, kdy Doktor Robotnik (Jim Carrey) osudově uvízl na Houbové planetě, ztratil ježek Sonic jediného opravdu schopného nepřítele. A začal se hodně nudit. Občas vypomůže policii dopadnout pár „nepolapitelných“ gaunerů, ale jinak nemá svou modrou energii do čeho vrhnout, což jeho největšího kámoše, šerifa Toma (James Marsden), docela stresuje. Mnohem víc než škody, které za něj musí platit. Jenže vynalézavý Robotnik dokázal nalézt způsob, jak ze svého houbového vězení uniknout a vrátit se na Zemi, a navíc se spojil s ježurou jménem Knuckles, což je chlupatá červená koule plná zloby a unikátních schopností, které jsou podobné těm Sonicovým. Tahle nebezpečná dvojka sleduje dva hlavní cíle. Prvním je pomsta Sonicovi a druhým nalezení a ovládnutí nekonečného zdroje energie, který by z Robotnika udělal vládce celé planety. Přesile naštěstí nebude Sonic čelit sám, ale s podporou dvouocasého lišáka Tailse, který mu přišel na pomoc z jiné dimenze, protože tady jde o všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (236)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Pochyby byli kdysi na místě, přesto se z hraného Ježka Sonica vyklubal velmi fajn film. A především slušný hit, který si tak pojistil plány na pokračování. Vrací se Jim Carrey jako Doktor Robotnik, vrací se známé postavy z prvního filmu, dorazili nové postavy jako Knuckles a Tails, který se již minule zastavil v po-titulkové scéně prvního filmu a celé by to dle předpokladů mělo být ještě větší a nabitější. Stačí to ovšem? Ježek Sonic 2 je slušné pokračování, které si zachovává většinu toho, co fungovalo i posledně. Opět je to fajn film pro celou rodinu, opět to má funkční humor (Jim Carrey opět válí, Bohdan Tůma v dabingu nezahálí) a celé je to prostě tak dobré, jak jen to asi u hrané adaptace Ježka Sonica může být. Více se to snaží být esteticky věrnější videohrám od společnosti Sega a celkově se na to vizuálně kouká poměrně krásně. A po vzoru prvního filmu se převedení této látky do hrané podoby vydařilo. Ježek Sonic 2 poté plní základní pravidla pokračování, které by většinou měli být větší, akčnější a šílenější. Ambicióznější zápletka, velkolepější akce, více divokých scenáristických nápadů a pár nových postav. Ježek Sonic zůstává pořád sympaťák, jeho nový kamarád Tails se poté může pochlubit stejným titulem. Zajímavě funguje i postava Knucklese, která by svůj seriál mohla zcela bez problému utáhnout, protože je to skutečně zajímavý charakter, o kterém bude zajímavé dozvědět se tak trochu víc.   Trochu větší problém je fakt, že film trvá 2 hodiny, což je tak trochu moc a samotný film si to dvakrát obhájit nedokáže. Ve scénáři je toho v průběhu přeci jen moc, kdy se musí řešit nějaká morální poselství, ústřední zápletka o hledání MacGuffinu a také divoká odhalení, které mají více budovat chystaný rozšířený vesmír, který dle hraného Ježka Sonica vzniká. V tom scénáři je toho přeci jen moc tempo přitom není úplně vděčné. Režírující Jeff Fowler ovšem i tentokrát zvládá to, co mu šlo tak dobře posledně. Akce má švih a šarm, opravdu se na to poměrně hezky kouká a humor je přehnaně infantilní jen přiměřeně. Nikdo tu neměl přehnaně velké ambice, historie se tu nebuduje, v rámci svého zadání ovšem Ježek Sonic 2 zůstává fajn zábavou. Když to takhle fajn bude za pár let i potřetí, moc důvodů stěžovat si nejspíš nebude. Ježek Sonic 2 tak zůstává ideální podívanou pro celou rodinu, která nemá ty největší ambice, v rámci své škatulky je ovšem solidní. Jde navíc přesně o ten typ zábavy, u kterého se mohou malí svišti bavit, dospělý doprovod ovšem přitom nebude muset koukat do stropu. Je to fajn podívaná, jejíž subjektivní kvality přeci jen možná specializuje věk či fakt, zda má dospělý člověk v sobě pořád nějaké to vnitřní dítě. Lepší hraná adaptace Ježka Sonica ovšem nejspíš vzniknout nemohla..... ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar prvního dílu, Sonic je pomalejší, hloupější, to se nějak přeneslo i na normální lidi. Velkým kladem je Knuckles a Tails. Knuckles prvotřídní. Takovej Teal'c ze StarGate. Je tam jedna scéna - svatba - to kdyby vynechali, ty 4 hvězdy možná i dám, ale ta to naprosto, ale naprosto zabila... Je to jako kdyby nějaký nýmand, syn režiséra, řekl "vymyslel jsem scénu, nějak ji tam zabudujete, nebo nebude celej film, tatínek to zakáže"... Všehovšudy vcelku pěkné pokračování. Jim Carrey naprosto výtečný, role mu sedne jak vyšitá a bez něj by to bylo hodně nemastné neslané. Nebýt Jima Carreyho, Knucklese a Tailse, tak se pohybuji na 2*... Not so fast, hey? 65 % ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla po prvních trailerových rozpacích příjemné překvapení a dvojka pokračuje ve stejném duchu s tím, že má všechno co si tvůrci myslí že dvojky mají mít. Je tedy větší, ambicióznější, je tu víc animovaných potvor, nataženější stopáž a zhruba stejně Jima Carreyho (což pořád není dost) a zase to funguje. Druhý Sonic je přesně tím rodinným filmem, který ocení rovnoměrně děti, odrostlejší děti i dospělí, protože tu je od všeho trochu. Trocha napětí, trocha infantilního humoru, trocha dospělejšího humoru a pár narážek které děti nepoberou. Já osobně sem se bavil ještě o něco málo víc než u jedničky. Jediná drobná výtka jde na přepálenou stopáž, protože dvě hodiny u podobného druhu filmu je poměrně dost a hlavně ve druhé polovině se to projevuje na tempu.Ne nijak zásadně, ale projevuje...75% ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn rodinná akční komedie, pokračování je stejně fajn podívaná. Po těch recenzích, které hlásali zlepšení oproti jedničce a dost možná i nejlepší adaptaci podle počítačových her, tak nakonec přišlo to stejný jako u prvního dílu. Jim Carrey v roli Robotnika je skvělý a sledovat ho je radost. On se pro tyhle magory narodil. Nové postavy Knuckles a Tails mají dobrý dabing (Idris Elba!) a díky nim se vlastně jedná o lepší show oproti jedničce (ale ne o moc). Jde strašně vidět, že jde o rodinný film, který má pobavit. Celé to totiž působí strašně jednoduše a předvídatelně. Ale je pravda, že o to se ten film nesnaží, takže asi kopu do špatného hnízda :-D. Má to dobré tempo, pořád se něco děje a děti budou nadšení a rodiče to nijak neurazí. P.S. Dějová linka s Rusama vůbec nemusela ve filmu být, celé to Sonic mohl vyřešit se svojí rychlostí a ne tancem. Tam se film těžce zasekl a to stejný musím říct i o svatbě a celé té potyčce s FBI. 5,5/10 ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

První Sonic byl před dvěma lety velmi příjemné překvápko a na dvojku jsem byl dost zvědavý. A upřímně si nejsem jistý, zda splnila moje očekávání či nikoliv. Pořád je to zábavný film vlastně pro všechny věkové kategorie, ačkoliv místy na mě působil, že až moc cílí hlavně na dětské publikum. Knuckles a Tails jsou skvělými přídavky, a hlavně červený ježura mě extrémně bavil. Bohužel mi přišlo, že jak nové prvky fungují, tak staré jsou upozaděny. Vztah Toma se Sonicem se smrsknul na pár srdceryvných poučných proslovů, protože většinu filmu byl "Pán donutů" na svatbě, která mi mimochodem přišla dost zbytečná. A abych pravdu řekl, tak i Dr. Robotnik mě bavil méně, ačkoliv si to Jim Carrey očividně hodně užíval. Navíc je to celé zbytečně dlouhé, těch extra 20 minut (což je mimochodem odhadem právě pasáž se svatbou) je znát a tempu filmu to podle mě moc neprospělo. Pořád je to dobrý film, který dokáže pobavit, má několik super popkulturních odkazů, a i vizuálně vypadá dobře. Přesto musím jít s hodnocením oproti jedničce dolů. 6/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním motivem filmu bylo hledání arci smaragdu. V originálním znění a ve všech hrách se tento drahokam nazývá Chaos Emerald. Spojení s chaosem použil Robotnik (Jim Carrey), když ze smaragdu zmocnil. (krtek6)
  • Při závěřečném souboji s Robotnikem (Jim Carrey) v jeho mecha robotovi autoři filmu propásli možnost dalšího easter eggu s odkazem na hry, a to, že každý „Boss Fight“ ve hře končil tím, že Sonic udeřil Robotnikův mech celkem 8x. Tady jím po odřezání hlavy a utrhnutí rukou proletěl 12x. (krtek6)

Související novinky

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Reklama

Reklama