Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná módní návrhářka Melanie Carmichaelová se zasnoubí se synem starostky New Yorku, který ale netuší, že jeho nová známost skrývá tajemství. Je to venkovan Jake, za nějž se Melanie provdala na střední škole. Přes veškeré snahy se jí díky Jakeově zamítavému postoji nedaří realizovat rozvodové řízení. S pevným odhodláním ukončit tento vztah jednou provždy se Melanie vydá do svého rodného městečka v Alabamě, aby donutila manžela k podepsání rozvodových papírů. Jenže změnila se nejenom Melanie. Z Jakea je najednou sympatický a oblíbený chlapík a Melanie si najednou není vůbec jistá, zda se s ním chce rozvést. Mezitím starostka, která šílí při pomyšlení, že její syn si chce vzít nějakou neznámou holku z Alabamy, začne pátrat v její minulosti. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Petule3 

všechny recenze uživatele

Teda ja nevim...proc se nam holkam tak mota hlava tim, ze kdyz se rozhodnete pro jednoho, dokonce v ulicce k oltari prichystana provdat se za toho druheho, ten odmitnuti vezme s takovou lehkosti, ze vam skoro jeste podekuje? At nekdo natoci film, kde se zena (muz)-to je fuk, rozhoduje mezi dvema laskama a tak jako tak jednomu ublizit musi, strasne ublizit, to by bylo vice realne, ze? Jinak mam film rada, Reese ma bozi vlasy, Patrick je dokonaly cely a Josh nadherny oci. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Niektoré romantické filmy by mali zaradiť do žánru science-fiction. Neuveriteľný, priam hlúpy príbeh nezachraňuje ani rozkošná Reese a pár naozaj podarených vtipov. Romantika akoby nemala čas vyliezť na povrch... Ak chcete slabomyseľný, ale romantickejší a zábavnejší film, siahnite radšej po AKO PRÍSŤ O MUŽA ZA 10 DNÍ... ()

Reklama

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nenadchne ani neurazí. Představitelé hlavních rolí si hrajou úplně na jiný herce. Tak mi to připadlo. Že si herci hrajou úplně na jiný herce. V zásadě je to o tom, že taková přiblblá husička z balíkova, udělá díru do světa, a chce urvat boháče. Plky sem, plky tam, až se dostává zpátky do balíkova, páč aby se mohla vdát, musí se nejdřív rozvést s balíkem. Chudákem.. No a tak se to naivně zamotává, dějově to je fakt o ničem, až se teda balík chuďas jako že rozvede a podepíše jí to lejstro. No jo, jenže mezitím zjišťujeme, že chuďas asi zas tak chudej není, a že je vlastně docela fajn. Noo, jak to dopadne. To bych fakt rád popsal, ale že to byla čím dál tím větší kráva, tak mě to asi deset minut před koncem přestalo bavit a usnul jsem. Tak nevím. A ani mě to nezajímá. ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších romantických komedií v hlavní roli s další mojí oblíbenkyní Reese. Já si vůbec na nic zde nemůžu stěžovat, příběh mě velmi bavil, měl nápad a ducha, některé scény mě opravdu dostali (návštěva reportéra v domě Bobbyho Raye - ta stojí opravdu za to!) a taktéž výborné herecké obsazení. Ještě k tomu rozhodnutí na konci - jakožto milovnice doktora Shepherda bych si i přesto vybrala Jaka (Josh Perry). ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Niektorí užívatelia si môžu po zhliadnutí môjho hodnotenia položiť túto otázku: Smoko hodnotí romantickú komédiu s Reeskou 5 hviezdami? To sa mu asi muselo nejako priťažiť v poslednej dobe, alebo čo? Mal by som mu asi napísať cez poštu a slušne sa ho popýtať na zdravotný stav. Skúsim svoje rozhodnutie v skratke vysvetliť. Keďže svoje hviezdy udeľujem viac menej pocitovo, tak keď ma zabaví a zaujme hoci aj romantika, nemám problém ju vysoko ohodnotiť. Príbeh mladej Melanie mi prišiel celkom ľudský, ako jej otec povedal "Sedieť jedným zadkom na dvoch koňoch sa nedá", ale asi najviac ma vzalo zobrazenie amerického juhu a jeho atmosféry. Vynikajúco som sa bavil na uletených južanoch, ktorí simulujú bitky z vojny Severu proti Juhu na svojich poliach za asistencie rán z dela mávajú nad hlavami vlajkami konfederácie. Oh, Sweet Home Alabama :) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Skulptura, o které ve filmu tvrdí, že vznikla úderem blesku do písku, je ve skutečnosti ručně foukaný sklářský výrobek firmy Simon Pearce. Sklárny Simon Pearce sídlí ve Vermontu a byly založeny irským přistěhovalcem Simonem Pearcem. (Aknah)
  • První film, jehož štáb dostal povolení natáčet v New Yorku po teroristických útocích 11. září 2001. (Greg)
  • Dostat se k Oak Hillu je docela obtížné, leží zhruba 45 minut od nejbližší státní silnice a filmaři museli cestu označit speciálními směrovkami, aby členové štábu zbytečně nebloudili. Studenti z místní univerzity si později cedulky rozebrali a nechali jako upomínku na natáčení. (Karlos80)

Reklama

Reklama