Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 4

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávali v televizi o víkendu (v neděli tuším) pořad s výběrem ze starých grotesek a Laurel s Hardym to u mě vyhrávali na celé čáře. Proto jsem byl na tento životopisný počin velmi zvědavý, jenže... Film se mi na jednu stranu hodně líbil, Steve Coogan (ač mnou neoblíbený) i John C. Reilly zahráli skvěle, snímek měl svou atmosféru a hezky ukázal, jak vypadá ústup ze slávy, na stranu druhou jsem byl zklamaný, protože jsem si myslel, že se toho o obou komicích dozvím mnohem více. Ani tak se mi ale pod čtyři hvězdičky jít nechtělo, protože jsem se dobře bavil. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečný koncert Steva Coogana a Johna C. Reillyho, kteří se Laurelem a Hardym stali nejen na jevišti, ale stoprocentně se do nich vžili i jako do opravdových lidí a skutečných přátel. To, co předvádějí, spolehlivé odvede divákovu pozornost od ne zrovna objevného příběhu (i když mě velmi potěšilo, že film zpracovává právě sklonek jejich kariéry) a v závěru snadno dojme. Tak krásné to je. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice hned při sledování bylo jasné, že takto to nejspíš nebylo, a přečtení životopisu herců mi dalo za pravdu, ale i tak je Stan a Ollie ukázkový životopisný film. Kdyby nebylo známých postav, i tak by film slušně fungoval jako zamyšlení se nad ztrátou slávy v kontrastu se ztrátou zdraví a mládí. Laurel a Hardy jsou ale celosvětovou top komediální dvojicí a vidět jejich konec kariéry v podání skvělých herců bylo místy až něco neuvěřitelného. Závěr byl emotivní podobně jako třeba Rivalové o jezdcích formule 1. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie, s otvorenou náručou ťa pozývam do spoločnosti filmových klenotov akými sú Chaplin a Ed Wood. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo vytrieskať viac z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard), ale snímku na rozdiel od takej Bohemian Rhapsody nesprevádzala tá obrovská mediálna bublina, preto aj očakávania boli striedmejšie a spokojnosť o to väčšia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. října 2018 na londýnském filmovém festivalu BFI v Anglii. (Rominator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)

Reklama

Reklama