Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslední štace legendárního dua komiků, na které už legráckám odzvonilo. Námět filmu se věnuje závěrečnému nádechu Stana Laurela a Oivera Hardyho, v němž oba komici zažívají citelný ústup ze slávy. Filmové nabídky už prakticky nedostávají, jejich závěrečnou uměleckou kapitolou se stávají pódia anglických divadel, kde na svém turné přehrávají své scénky z dob své největší slávy. Na um mně vytanulo, co bylo tak známo z jejich soukromí, aby to diváka dostatečně zaujalo, neb film přece jen postupně dává větší prostor zákulisnímu dění a menším rozepřím a neshodám mezi komiky, načež ale nevzniká nic extra průlomového, co by překonalo brilantně odehrané skeče Johnem C. Reillym a Stevem Cooganem. A právě mistrné herecké podpoře, které se filmu dostalo od těchto dvou herců, vděčí tenhle životopis za své vysoké (z)hodnocení. Oba herci měli do detailu nastudovanou a propracovanou mimiku a charakteristické grimasy (kdo viděl jejich grotesky, ví, o čem je řeč) svých slavných předobrazů, určitě se jedná o nejpozoruhodnější herecké výkony v jejich kariéře. Dost se divím, že na filmových festivalech zůstalo jen u nominací a ani jeden je neproměnil ve vítězství. Druhým fenoménem je práce maskérů na příslušném namaskování herců,čímž vznikl krásný dojem, že legendární duo znovu ožilo. Režijně si Jon S.Baird vedl schopně, občas vázl v rytmu a vyváženosti scén. Scénář už tak pozoruhodný není, je to také částečně dáno tím, že Laurel s Hardym v soukromí nebyli průšviháři, nefetovali, nestřídali ženy, prostě převážně jen chtěli zrealizovat ještě jeden výlet do světa filmu, už jim ale nebylo přáno, tudíž už jim zbyla jen ta divadelní prkna, na která se s nimi vydáme do padesátých let minulého století. Rád jsem s nimi tuhle jejich štaci absolvoval, byla komická, dojemná i smutná zároveň. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neuveriteľné akým spôsobom dokázali S. Coogan a John C. Reilly stvárniť Laurela a Hardyho. Myslím, že aj títo velikáni grotesky by im zatlieskali. Celým filmom sa tiahne veľmi príjemná melanchólia a smútok, ktorý však nebol smerom k divákovi nátlakový. Je síce pravda, že dejová linka mohla mať občas rýchlejšie tempo, ale v zásade som veľmi spokojný. Inak Stan po Ollieho smrti už nikdy nevystupoval a nikdy sa z Ollieho odchodu nespamätal. A až do svojej smrti ďalej pokračoval v písaní gagov a vtipných scénok pre nich oboch. Tomu poviem kamarátstvo ako hrom, až za hrob. Poučné a smutné zároveň. Nadpriemer. 75/100 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* moje zklamání z filmu evidentně vzniklo z toho, že jsem od něj čekal víc zábavy ... a naopak spíš z něho čpí mírná sentimentální depresivní atmosféra z toho, že je jejich sláva ta tam a vylézají na povrch staré křivdy. Dokonce i hrané scénky z filmů a na divadelních prknech mi připadaly kvůli tomu neveselé. Na druhou stranu filmu nemůžu vytknout kvalitní herecké obsazení ani přesvědčivou výpravu. Bohužel ale výše zmíněná atmosféra a nezáživný příběh přehlušil vše a byl jsem ho nucen předčasně ukončit a nemám chuť se k němu momentálně vracet, ale přesto si ho dovolím ohodnotit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Mně to tedy příliš vtipné nepřišlo, a tím myslím ty jejich scénky. Nicméně chápu, že někomu se tento, pro mě jendnoduchý, humor líbí. Je to až moc styl Chaplina a Mr. Beana, takže pokud máte rádi tyto dva, stopro budete mít rádi i Stana a Ollieho. Příběh je ale na druhou stranu super a mezilidské vztahy a odlišné povahy zde jedou na plné obrátky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • John C. Reilly dostal na výběr, zda si pro roli Olivera Hardyho vezme teplý oblek, do kterého později nainstalovali trubičky na čerpání chladné vody, nebo přibere 100 kilogramů. Vybral si první možnost, protože ve svých předchozích filmech sice přibral, ale trvalo to tak dlouho, než se mu podařilo váhu následně shodit, a zařekl se, že už nikdy nic podobného neudělá kvůli náročnému procesu, který je potřeba k tomu, aby tolik shodil. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno