Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 4

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (125)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Skôr dráma, ako komédia... pekne nasnímaná, dobová žánrovka o legendárnej komedialnej dvojke z ranného obdobia kinematografie, ktorá má čo ponúknuť. Či už sú to skvelé herecké výkony, práca s kamerou alebo krásne historické kulisy. Dej sa zameriava na obdobie kedy už L a H neboli na vrchole slávy a rozhodne nežili život hereckých hviezd. Tak ako je to v prípade dnešných hollywoodskych detí... Pocitovo však len priemerne zábavná záležitosť, ktorej chýba výraznejšie tempo, pútavejšie dialógy ale aj väčšia gradácie deja. Jedna projekcia bude stačiť, no fanúšikovia historických snímkov k nej majú o dôvod viac... 55 %!! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Starneme. Ale ešte sme neskončili.“ Nie je to geniálny film, ale má veľké srdce a rozpráva silný a nezabudnuteľný príbeh o dvoch priateľoch, ktorí to spolu, až na pár výnimiek, ťahali celý život a prešli si zlým aj dobrým. A za to si ho vážim a mám ho veľmi rád. Neviem, či ma viac bavili postavy alebo herci, ale v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. P.S. – Dole klobúk ale i za ich manželky. Respektíve herečky, ktoré ich v tomto filme hrali. Hoci i v tomto prípade je to tak nejak skvelým spôsobom jedno a to isté. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečný koncert Steva Coogana a Johna C. Reillyho, kteří se Laurelem a Hardym stali nejen na jevišti, ale stoprocentně se do nich vžili i jako do opravdových lidí a skutečných přátel. To, co předvádějí, spolehlivé odvede divákovu pozornost od ne zrovna objevného příběhu (i když mě velmi potěšilo, že film zpracovává právě sklonek jejich kariéry) a v závěru snadno dojme. Tak krásné to je. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už od detstva som mal týchto chlapíkov rád, ich grotesky som si nikdy nenechal ujsť. Nový film potešil, ale trailer veľmi neodkryl o čom by mal film byť. Po zhliadnutí musím povedať, že práve tu je problém. Herecky je to óda na dokonalosť, Coogan aj Reilly sa pre tieto úlohy narodili. Práve preto dosť naserie, že príbeh, ktorý sa venuje ich upadajúcej popularite a konci kariéry je dosť nevýrazný. Chcelo to širší pohľad, zoznámenie ,vzostup i pád, to by bolo určite celistvejšie a divácky vďačnejšie. 60%. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Ke konci smutná, místy až dojemná sonda do zákulisí hvězd němé grotesky. Oba herci jsou skvělí a vybraní velice přesně. Také bych dal přednost pohledu na hlavní část kariéry obou komiků, ale i tak je to přes melancholickou náladu a stesk po starých zlatých časech Hollywoodu výborné. Hned první gag se zvonkem v recepci hotelu mne přinutil se uculovat a další postupné záblesky drobných vtípků se mi hrozně libily, jako kluk jsem tyhle dva miloval. Pohled na dva staré pány jak bez svých buřinek pokuřují v pokoji a suše plánují scénky a chrlí nápady na klasické staré gagy, mezitím řeší alimenty a nemoci, aby poté na podiu v záři reflektorů z nich všechno spadlo...Milý a příjemný film, vstřícná stopáž, solidní kamera. Dá se tomu možná něco vytknout, ale to bych těm dvěma nemohl udělat. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • John C. Reilly dostal na výběr, zda si pro roli Olivera Hardyho vezme teplý oblek, do kterého později nainstalovali trubičky na čerpání chladné vody, nebo přibere 100 kilogramů. Vybral si první možnost, protože ve svých předchozích filmech sice přibral, ale trvalo to tak dlouho, než se mu podařilo váhu následně shodit, a zařekl se, že už nikdy nic podobného neudělá kvůli náročnému procesu, který je potřeba k tomu, aby tolik shodil. (sator)
  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)

Reklama

Reklama