Reklama

Reklama

Helena a její chlapci

(seriál)
  • Francie Hélène et les garçons

Epizody(280)

Obsahy(1)

Helena Girardová začne studovat na univerzitě v Paříži. Na koleji se rychle spřátelí se svými novými spolubydlícími, s Johanou a Katkou. Už v prvním dílu dívky potkají tři mladé hudebníky - Mikuláše, Štěpána a Kristiána zvaného „Kuře“. Brzy po té začne každá z dívek chodit s jedním z chlapců.

Tento francouzský komediální seriál pro mladé se téměř celý odehrává v interiérech. Zvláštností české dabované verze je, že velká většina jmen byla počeštěna – z Nicolase se tak stal Mikuláš a z Etienna Štěpán. Volné pokračování u nás běželo pod názvem "Rozmary lásky". (decouble)

(více)

Recenze (167)

Linsang 

všechny recenze uživatele

Šmankote, na tenhle seriál jsem už úplně zapomněla a teď tu na něj narazím v žebříčku :-) Upřímně, kvalita docela úděsná, ukázková telenovela po francouzsku, ale pokud si dobře vzpomínám, tak jsem se tehdy docela bavila (no, taky jsem byla školou povinná a v té době jsem měla ty měřítka kvality samozřejmě nastavena trochu jinak - hlavně, aby tam někdo někoho vášnivě miloval a občas jsem se zasmála, to mi ke štěstí úplně stačilo...) . Tak abych nebyla nespravedlivá, dám tomu za dvě... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pozice, na které se dle hodnocení nachází tento seriál, je pro mě nepochopitelná a zajímalo by mě, kolik dílů jste kdo viděl. Já jsem tomuto seriálu dal šanci a nelituji toho do dnešní doby. Chodil jsem na základku a vždy po příchodu domů jsem se nemohl dočkat až začne Helena a její kluci:-) Každý díl mě bavil. Nepůsobilo to studiově, což mě trochu překvapilo. Bohužel musím říci, že si tak nějak nedokážu představit, dívat se na to v dnešní době. ()

Reklama

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Díky nejmenovanému duševně nemocnému uživateli jsem si připomněl jednu z nejtrapnějších kokotin, které kdy spatřily světlo světa. V době boomu chlapeckých a dívčích kapel vznikly i jiné fenomény, jihoamerické telenovely, kupónová privatizace, Pergnerová a seriály o skupinách studentů. Ať už zmíním BerlyaHnis, Dawnův Svět, či jiné, kde kámen drbal cihlu a každý dialog vás uváděl do rozpaků svou důmyslnou nesmyslností, seriál Helena a její chlapci byl jednoznačně nejkrutopřísnější hovadina, která se kdy objevila v odpoledních hodinách na televizních obrazovkách. Pamatuji si ho naštěstí jen letmo, ale naprosto jistě vím, že to byla nehorázná čurákovina, kterou se zřejmě pokusilo francouzské impérium vrátit úder americkému filmovému průmyslu. 5% ()

LogLady 

všechny recenze uživatele

Ať si říká, kdo chce co chce, já a moje starší sestra jsme tenhle seriál vysloveně žraly a já byla hrozně pyšná, že Helena je moje jmenovkyně :))) Samozřejmě, že mi bylo cca 6-7, ale stejně si myslím, že většina těch nejnižších hodnocení tady pochází od lidí, co to ještě v pubertě žrali taky a teď to chtějí zamaskovat... Nestyďte se, lidi, byl přece začátek devadesátek a to bylo všechno dovoleno!;) ()

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Helena a její chlapci je bezesporu nejznámější z francouzských sitcomů, které se dostaly na české obrazovky. A i když šlo v době vysílání o nezpochybnitelný fenomén, dnes je právě kvůli tomu řazen mezi seriály nejzatracovanější. Je to bohužel škoda, protože rozhodně nešlo jen o vysedávání tří párů v kavárně, jak je dnes série zcela mylně interpretována. Za 280 epizod se před kamerou objevila řada hlavních i vedlejších postav, parta zažila spoustu humorných i dramatických zápletek. Vždy je však v hlavní roli láska a síla přátelství. Párů se v seriálu vystřídalo hned několik a tvůrci si dali pečlivě záležet na tom, aby byl každý jiný. I díky tomu se pak jednotlivé dvojice krásně doplňovaly. Helena s Mikulášem tvořili klasický romantický pár, Johana a Kristián zastávali úlohu humornou, Katka a Štěpán jim byli rozumnou protiváhou. Postupně se pak přidali třeba José a Benedikta (záletník a holka se svatou trpělivostí), Sebastián a Lola (vztah jako na houpačce – mimochodem můj nejoblíbenější pár), Kryštof a Adéla (tak trochu pár z nouze, co na sebe zbyl) a další. Z vedlejších postav je třeba zmínit určitě Natálii, která patří k charakterově nejpropracovanějším postavám, anebo Thomase Favu, který partě několikrát zatopil. Nelze zapomenout ani na naprosto perfektní hudební stránku seriálu. Krásné písničky Héléne Rolles a s nimi spojená instrumentální hudba krásně a výstižně podbarvily nejednu scénu a v uších mi zní vždy ještě dlouho po konci každé epizody. Samozřejmě by se na seriálu daly najít i drobné zápory, jako třeba až přílišná glorifikace Heleny v pozdějších dílech, anebo několik „temnějších“ dílů, které se už výrazně odkláněly od sitcomového žánru. Kvalitu celého seriálu to ale srazit nemůže. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Cathy Andrieu a David Proux, kteří prvních 70 epizod tvořili milostný pár (v českém překladu pojmenováni Katka a Štěpán), byli nějakou dobu skutečně manželé a měli spolu dvě děti, Alice a Mathis. (Kri-kri)
  • Režisér Gérard Espinasse si ve 239. a 240. díle zahrál menší roli oplzlého fotografa. (Kri-kri)

Reklama

Reklama