Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V květnu roku 1945 použili čeští revolucionáři v bojích několik pancéřových vlaků - dílem ukořistěných, dílem sestavených ze všeho, co přinesla trať. Jednomu z nich velel posunovač Jan Chýň, kterému se podařilo dovézt zbraně z muničního skladu v Libčicích na pomoc bojující Praze. (Bontonfilm)

Recenze (71)

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle skvělému českému válečnému filmu nemůžu vytknout ani slovo.Takových filmů se rozhodně mělo točit víc.Moc se mi líbil v hlavní roli Karel Hlušička kterého sem do téhle role neznal.Jirka Kodet zde předvádí opět svůj šarm v roli nadporučíka.Ve filmu se občas mihne i mladej Bronda Poloczek a mlaďoučká Hana Čížková.Film vypráví o tom jak čeští vlastenci vezou obrněným vlakem do Prahy zbraně na pomoc českému lidu bojujícímu proti nacistům.Opravdu film stojí za nejedno shlédnutí. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný pohled na to, jak se místní sdružení klubu důchodců, rozhodlo pro turistycký výlet do Prahy, tentokrát netradičně ve zbrani a ve vlaku :-) Jediné pozitivum filmu, je téměř zanedbatelná soudružská propaganda, kterých jsou všechny normalizační bijáky plné. Na druhou stranu ho sráží neskutečně absurdní děj, kterého je film plný. Prostě a jednoduše mě nemůže nadchnout film, kde se z posunovače snaží udělat hrdinu velké vlastenecké války z dědka před futrálem dokonalého kulometčíka a z celé té party bojovníků z věkovým průměrem 150 let, elitní zabijáky amerických SEALS. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Treba pohledat film, ktery ma alespon stejne trapne dialogy jako tento naivni filmecek. Nekomu se sice v komentarich libi cetnost akcnich scen, nez vsak takto natocene, to radeji zadne. Nemci streleni kulkou tanci jako baletky nez upadnou k zemi, situace, kdy hazou zhave uhli na Nemce se jich ani nedotkne. Posunovac z niceho nic diriguje celou zeleznicni stanici na ukor jednoho telefonatu. Mizerne herecke vykony a zaver filmu, kdy Cizkova haze seriky na sovetskou armadu ve zpomalenych zaberech..., az mi husi kuze naskocila! Jednu hvezdicku jen za velice zdarilou hudbu, ta jako by byla uplne z jineho filmu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná trochu zapomenutý film s občas výbornými a trefnými hláskami plus s charismatickým Jiřím Kodetem v roli elegantního důstojníka československé první republiky. Ani Karel Hlusička není špatný. Bojové scény mi nepřijdou špatné i když jsou zde na databázi kritizované. Navíc téma obrněného vlaku je zajímavé a během květnového povstání českého lidu jich povstalci skutečné získaly a nazvali je Orlík II, Sokol, Smíchov, Moskva nebo taky Stalin a Žižka. Ano ve filmu nejsou ani vlasovci a ani Američané. A Němci, kteří tu jsou, jsou ti špatní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně tendeční záležitost, ze které utkví v hlavě zejména srážka vlaku... Je to škoda, naši železničáři byli opravdu stateční. Nemyslím tím teď jen to pražské povstání, ale celou válku. Na konci války pak nejeden zemřel na našich nádražích se zbraní v ruce o čemž svědčí četné pomníčky na perónech a v halách nádražních budov. Tito hrdinové by si zasloužili nový pořádný film. Ne tuto agitku, poplatnou době a režimu rudé lůzy. Ale na druhou stranu je to film z války z celkem zajímavého prostředí a tak pokud zavřu obě oči, je to zkouknutelné. Dva flakové vagóny. * * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl realizován k příležitosti 30. výročí konce druhé světové války. (Xell)
  • Původní název snímku zněl Pancéřová odysea. (Xell)
  • Většina vlakových záběrů byla natočena (v té době již na nepoužívané) vlečce Tochovice–Orlík, která byla zbudováno v letech 1956–1958 pro stavbu vodní nádrže Orlík. (tommahol)

Reklama

Reklama