Reklama

Reklama

Světlo a stíny - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2021, 6 h 53 min (Minutáž: 45–58 min)

Tvůrci:

Eric Heisserer

Předloha:

Leigh Bardugo (kniha)

Hrají:

Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Tom Weston-Jones, Dean Lennox Kelly, Andy Burse, Sujaya Dasgupta, Tony Mašek (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (17)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je pomalý a celkem trvalo, než jsem se začal orientovat v tom, co se děje. K tomu se podařilo do mnoha rolí obsadit alespoň na první dojem mimořádně nesympatické herce. A nadto všechno ještě to působí, alespoň zpočátku, velice povrchním dojmem. Neznám předlohu, tak netuším, jestli problém tkví už v ní nebo to zmastili scénáristi. Ale podařilo se mi překonat první tři epizody a pak už jsem sledoval dění celkem se zájmem a dokonce jsem začal mít rád i některé nesympatické postavy/herce (např. Kaz Brekker) a na konci jsem byl zvědavý, jak to bude pokračovat ve druhé sérii, která je vskutku lepší. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Výprava je na seriálové poměry výborná, herci obstojní a prachy jsou na tom vidět a Netflix z toho dokázal udělat hit, takže se další sezóny dočkáme. Stejně mám ale pocit z toho feelingu celého seriálu, že se jedná o naprosto generickou fantasy bez tváře, kterých na Netflixu jenom přibývá (například nedávný Sweet tooth) a prakticky mizí ty vyloženě strhující a v budoucnu kultovní, které by měl každý vidět. Klasicky mi trvalo mnoho měsíců těch 8 dílů dokoukat, ale když už jsem koukal, tak jsem se vlastně víceméně bavil, hlavně v druhé půlce řady. Rozhodně by mě ale nemrzelo, kdyby to utnuli a nasypali prachy do něčeho, jehož zrušení jsem oplakal (Daredevil, Mindhunter). ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj komentář je z pohledu někoho, kdo četl pouze Šest vran. Tedy, spíš "tři vrány", protože jsem knihu nedočetla do konce. A vlastně mě to mrzelo, protože mi ten svět sednul a příběh taky. Jenom mi nesedla kniha. Tak jsem doufala, že adaptace bude pro trochu starší publikum než knihy. A musím říct, že mě potěšilo, že tvůrci do seriálu zpracovali postavy obou sérií z Grishaverse (nebo jak tomu fanoušci říkají). Protože to bylo zajímavě proskládané. Takže jsem se rozhodla tenhle komentář vést jako kdybych vůbec nevěděla, o čem je celé tohle všechno. *** Hezky natočené, dobře zpracované, dvě linky spolu hezky propletené, aby to bylo napínavé. Kulisy na mě působily uvěřitelně a celý vizuál byl moc dobrý. *** Obsazení skvělé a sympatické. Nebudu lhát Ben Barnes mi v těch záporných rolích vážně sedí a chci ho takhle vidět víc :) a doufám, že se v druhé sérii značně naštve. Už to bude silově vyrovnané. Ale za mě byl nejlepší kozlík :D a taky Jesper, no. Ale ten kozlík! *** Co mě mile překvapilo je množství lehce drsnějších scén a krve je tam taky poměrně dost. Někdo tady o absenci erotických scén. No, nenapadá mě, kdo s kým a kdy by se to hodilo. Teď mi jede v hlavě děj a vážně si nemohu vybavit svému kam by to šlo (za mě násilně) narvat. *** Přesto mi přijde, že první série je jenom takové rozehrátí. Postavy vyndali karty na stůl a divák, ať se rozhodne, zda bude sledovat dál. Protože Shadow and Bone má stejný efekt jako všechny seriály Netflixu. Posledních pár minut každého dílu je tak napínavých, že prostě musíte kouknout na další díl. A přestože vás to baví třeba jenom na 50% kvůli těm deseti minutám si pustíte další díl a najendou je konec série a vy teprve zjistíte, co se před vámi těch sedm hodin odehrávalo. (Jak by jinak bylo možné, že jsem se dostala s Winx až na konec?!) Já zjistila, že se na druhou sérii moc těším :) *** Ještě jedna věc. Sice nemá seriál opening, jenom logo s názvem, ale líbilo se mi, jak je v každém dílu jiné. Asi ty části zkouknu potom znovu, je mi jasný, že to bylo vhodně do děje. *** Doporučuju. ()

sahi 

všechny recenze uživatele

Nepamatuji si snad žádnou fantasy (kromě poslední série His dark materials), kde bych si tak moc přál, aby "padouch" zvítězil, a ty "hrdiny" činící jedno hloupější rozhodnutí než druhé, konečně sprovodil ze světa. Ani jeden z "hrdinů" mi k srdci nepřirostl. Zato generála by si člověk zamiloval hned (nevím jestli je to tím, že už sem starší a nějak již s těmi roztržitými, uřvanými a největšími ubožátky teenagery, nedokážu soucítit) Jedná hvězda za generála, jedna za výpravu ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako čtenář knížek jsem velmi příjemně spokojená s tím, jak se tvůrcům povedlo ty dvě linky Griši a Šesti vran dát dohromady. Líbila se mi víc ta linka Griši ve které to pěkně jistřilo, zatímco Šest vran je trochu upozaděných a nejsou příliš rozvité jejich charaktery. Je to příjemné sledování na zabití času, ale bohužel nic navíc. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (2)

  • Leigh Bardugo, autorka knižní předlohy, si zahrála v této epizodě, kde jako první po audienci objímá Alinu – má na sobě fialovou keftu materiálčiků, kterou si vybrala sama. (psychoJoa)
  • Scéna, kdy generál Kirigan (Ben Barnes) přiběhne k Alině (Jessie Mei Li), aby jí dal ještě jednu pusu, původně ve scénáři nebyla. Ben závěr scény zaimprovizoval. (psychoJoa)

Reklama

Reklama