Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová komedie režiséra Jana Prušinovského (Most!, Okresní přebor) vypráví příběh dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro), jejichž snem je dostat se na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na okraji města, má tři děti a živelnou manželku (Anna Kameníková). Emil, horlivý milovník pořádku, si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se na ně nabalí Štětka (Štěpán Kozub), Romanův kamarád a místní magnet na problémy. (Falcon)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (230)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na to, jak jsem se na počátku vyděsila prostředím a atmosférou, na které jsem nenacházela nic moc zajímavého, nakonec jsem se u filmu celkem uvolnila a slušně se (minimálně v jednom případě) pobavila. Štěpána mám ráda, ale rozhodně cítím, že přesycení se neodvratně blíží. Grand Prix tomu ale naštěstí příliš nepřispělo, protože v téhle jeho roli je přece jen trošku jiný... teda aspoň částečně. Herecky dobrý, několik postav mi připomínalo lidi, které jsem dřív znávala, všechno ostatní je ale průměr. Film, na který velmi snadno zapomenu... vlastně už se po týdnu skoro stalo. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ne, pro mě fakt Prušinovský zůstane jen režisérem jednoho skvělého filmu a ten zbytek už asi budu ignorovat. Tady mě nalákalo hlavně zařazení mezi road movie, kterou to naštěstí opravdu je, ale jinak na to, že to má být komedie, mě tam trochu pobavily snad jen tři gagy a jinak jsem měl spíš tak trochu depku z ústředních postav, které jsou jedna nesympatičtější než druhá a se kterými trávit čas mi přišlo spíš otravné než cokoli jiného. Já vím, že Prušinovský tyhle "divné burany" má rád a točí o nich snad každý film, ale nějak mám problém si k jeho postavám najít cestu a vůbec jim něco přát nebo se prostě jen o jejich osud zajímat - pokud to teda není podané jako Kobry a užovky. Tohle má sice skvělé herecké výkony (i když teda Kozub hraje svoji roli z reklam na Fio, ale budiž, naopak takového Kryštofa Hádka jsem už dlouho neviděl tak dobře hrát), dobrý nápad a pár povedených scén (SPOILER třeba Emilovo splnění snu KONEC SPOILERU), ale jako celek jsem z toho žádný výraznější dojem neměl, funkčních vtipných scén bylo pomálu a celý ten scénář je tak laxně vykonstruovaný, že když už v něm dojde k nějakému posunu charakterů ústředních postav, stane se tak vlastně náhodou, bez většího opodstatnění. Pro vyšší hodnocení nevidím důvod, ale aspoň to nepovažuji za úplnou ztrátu času. Lepší 2* ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Grand Prix nebude patřit k nejsilnějším počinům Jana Prušinovského. Zvláště excelentní Chyby půjde překonat jen stěží. Pokud k tomu ale přistoupíme jako k oddechové komedii vezoucí se na vlně čím dál více rostoucí popularity Štěpána Kozuba a jeho kumpánů a hereckých jistot, tak se dostaneme k průměrnému hodnocení - nějaký elementární humor a vtip je přítomen, některé scény jsou povedené, atmosféra ošklivého maloměsta již tradičně rovněž zaručena. Příště by slušelo možná zase něco více vážnějšího. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Chovám Jana Prušinovského ve vřelé lásce. Obdivuju na něm upřímný zájem o společenskou periferii a taky obdiv k jurodivým figurkám. Jenže i když Prušinovský nakoukával Coeny jak mohl, tak moc se to do filmu nepropsalo. Celému tomu spektáklu totiž chybí jakékoliv tajemství, nějaká nedořečenost, něco co nevíme a chceme se dozvědět. Ta polopatičnost je dusivá až smrtonosná. Ostatně ta domácí linka s vyšetřováním je úplně nefunkční, protože už dávno stejně všechno víme. Takže ani ryba ani rak. Navíc ruku na srdce, nesřihnout do filmu archivní záběr té nehody, když je to pro oba protagonisty tak zásadní a dojemná věc, je vyloženě hřích. Obvzlášť když už jste stejně za ty práva zacvakali. Kroutím hlavou a nesouhlasně podtrhuji červenou vlnovkou. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Je až komický, že vždycky to, na co se nejvíc a nejdelší dobu těším nakonec nezanechá stopu a pak obráceně u věcí, co se přihodí nečekaně. Průšu držím v úctě. Říkám to furt dokola, protože 'Okresní přebor', protože 'MOST!', protože 'Chyby', protože... asi chápete (přitom je vtipný, že jeho první film byl velikej propad, ale od té doby, plodný tvůrce a setsakramentsky přesný, pokud jde v zachycení českého národa, nejinak je tomu i zde, kde postavy kradou auta a dávají kuřbu za SIMku s kreditem za tři sta). A tak jsem čekal na 'Grand Prix', speciálně když jsem viděl, že v tom bude hrát Kozub, který tehdy válel během covidu ve 'sKORO NA mizině' a udělal ze sebe v rekordním čase pojem, ale i třeba Kryštof Hádek, který mě v těch rolích českých šmejdů a podvratných živlů, co vlastně nejsou nakonec tak zlí "a já to tak nemyslel", připomíná spoustu lidí, co znám. Donutil se spíš mihne v takové nepatrné rovině. Zato Kameníková, skvělý, skvělý a ještě víc, lolitkovská (dnes už tedy asi ne) ale zacloumala generacemi, Tatiana Vilhelmová (Dyková) v roli totálně vyjeté smažky je tak perfektní, že si skoro říkám, že to ani nemohla tak přesně odkoukat, ale musela zažít... a funguje asi stejně jako když se ve své roli zjeví Henry Fonda v 'Once Upon a Time in the West', negace image. Kozub, zdá se, zná jen pár poloh, které objíždí pořád dokola a tak je pro lidi obtížné mu to žrát dlouhodobě. Pobaví, ale ne moc. Zato z Robina Ferra by se eventuelně mohl vyklubat slušný charakterní herec. Ke zbytku, co asi říct, na to, že se na filmu pracovalo, nevím jak aktivně, ale stejně, deset let, a vrazilo se do toho, co se vrazilo, tak asi spíš bída, než sláva. Ale definitivně to zase není něco, co bych nazval špatným filmem, spíš jen není tak dobrý, jak je člověk u Prušinovského zvyklý. 6.5/10 (...) "A říkal že nám to tady podpálej!" "Kdo?" "Ten Polák..." "Jo, to říkaj Poláci dycky." ()

Galerie (202)

Zajímavosti (12)

  • Policista Holeček (Marek Daniel) má ve scéně na služebně v čase 01:04:23 čepici hodně šikmo na hlavě. V další scéně ji má už šikmo jen trochu. (Marek.Handl)
  • Od první verze scénáře až po premiéru v kinech uplynulo deset let. (KGBelik)
  • I když ve filmu podpraporčík Holeček (Marek Daniel) říká, že mají na okrsku pouze jediné služební vozidlo, tak registrační značka se v různých částech filmu mění, a to konkrétně 4L36328 (v čase 11:07) a 4AJ2585 (v čase 01:03:25). (the_anubis)

Reklama

Reklama