Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že právě díl A. G. Iñárritu je ten emocionálně nejsilnější, jeho rukopis je zde nepřehlédnutelný - roztřesená kamera, sugestivnost, dramatičnost a snaha o citový zásah - ta však bohužel díky krátké stopáži nemá moc šancí vyniknout. Přiznám se bez mučení, že bych raději nějakou jednoduchou svěží akci... 7/10 ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Presne tak, vo všetkom nefalšovaný Inárritu... Príbeh tak presahuje účel, že BMW v ňom zavnímate len ako džíp s veľmi slušným výkonom (baba, heeej?)... Je to bohovská action, vynikajúco natočená, s bohovsky zvolenou záverečnou piesňou (jatrí vnútro, spúšťa myšlienky)... A čo NESMIE chýbať- nefalšovaný inárrituovský trademark "schmatni obsah duše, vyvrhni ho na diabolský kolotoč, nechaj krútiť kol dokola, až kým sa v ňom doterajší poriadok absolútne neporúcha a nenadobudne novú, nepoznanú rovnováhu". Ach, áno :). ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vše už bylo řečeno. Tohle je opravdu spíše film než reklama.. Bohužel je však krátký, zasloužil by si ještě nějaké minuty navíc. Zrnitá a roztřesená kamera evokuje dokumentární dojem a zatím nejvíce ze všech dílů The Hire má nějaké poselství, přesah či dokonalou syrovost, atmosféru, napětí a naturálnost. A nejen díky tomu, ale také díky výborné hudbě a hreckým výkonům, by se mi chtělo dát plný počet. Mrzí mě však, že se nakonec v žádném záběru neukázala alespoň nějaká fotka od Harvey Jacobse. Lepší 4* ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Nejlepší a nejvýraznější krátkometrážní film, jaký jsem zatím viděl. Clive Owen a Stellan Skarsgård pod vedením Alejandra Gonzálese Iñárritu předvádějí na ploše pouhých deseti minut (a jednoho BMW) něco neuvěřitelného. Film po sobě zanechává hlubokou stopu, ze které mě mrazilo v zádech (a která tak často chybí filmům z Holywoodské produkce). Právem zasloužených 5*. ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že se jedná o akci BMW, a tak mě naprosto ohromilo, jak se stím Iňárritu dokázal vypořádat a upřednostnil příběh před zdůrazněním auta. Tím si zachoval tvář opravdouvého umělce a dal prostor i hercům vypořádat se se svými rolemi více než dobře. Navíc kamera a dokumentární styl podtrhují přesah tohoto filmu někam dále za hranice "reklamy". ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama