Reklama

Reklama

Obsahy(1)

13. ledna 2001. Harvey Jacobs, válečný fotograf deníku Times, byl zraněn teroristy poté, co viděl masakr u Nuevo Colón. V zoufalé snaze dostat ho pryč poslala Organizace spojených národů vůz a řidiče, který ho měl dopravit přes hranice... (3DD!3)

Recenze (154)

Zdenda 

všechny recenze uživatele

Ano přátelé, i já si nakonec vybral. Tento skvost mě čekal až jako poslední z celé serie Hire a musím říct, že je to opravdová třešinka na dortu. Alejandro je umělec, který mě dokázal dojmout (a nadchnout) zatím jakýmkoliv svým počinem, s kterým jsem měl tu čest a ani zde nešel s laťkou dolů. Naopak. Na ploše několika málo minut rozehrává drama, pardon DRAMA. Je rychlé, je svižné, zajímavé a co je naprosto nejdůležitější, je rozumné a uvěřitelné... Ale hlavně - má co říct. Jendím slovem kus pořádné filmařiny, která, alespoň mě, chytne výdy za srdce. Děkuji Gonzalo a příště někdy nashledanou... P.S. Samozřejmě nejlepší Hire... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I v osmi minutách lze rozehrát drama, které by se určitě neztratilo i na velkém plátně. Tohle už není reklama. Tohle je silný krátký film, který vás rozcupuje na kousky, aby vás v posledních pár vteřinách ještě ve všem vymáchal. Protože závěrečné "prozření" je dokonale uděláno a já pochopil, že tohle se může rovnat i tomuto dílu. A možná ho i trochu překonat. Pátý díl The Hire s českými titulky ke zhlédnutí zde. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Není divu, že právě díl A. G. Iñárritu je ten emocionálně nejsilnější, jeho rukopis je zde nepřehlédnutelný - roztřesená kamera, sugestivnost, dramatičnost a snaha o citový zásah - ta však bohužel díky krátké stopáži nemá moc šancí vyniknout. Přiznám se bez mučení, že bych raději nějakou jednoduchou svěží akci... 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej ale mě tenhle Hire přijde jasně nejhorší. Herecké výkony jsou sice velice dobré ale to co dělá Hire Hirem tady není. Ostatními opěvovaná kamera mi tady nesnesitelně lezla na nervy no nevim. Alejandro González Ińárritu zjevně nepochopil co točí a snaží se jaksi dojmout atd. jenže na to mu 8 minut nestačí i kdyby se po... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Silné, skvěle zahrané, s opravdu smutným dějem, který nekončí tak, jak ty ostatní Hire. Podle mně je to na reklamu až příliš precizně promyšlené a vložení odkazů na nesmyslnost válek, skvělý kamerový filtr a konec s matkou dělá z těchto osmi minut neskutečný zážitek. Hudba ho zdatně podporuje a utváří také. ()

Zajímavosti (1)

  • V tomto díle řídí Clive Owen BMW X5 3.0i. (Listeroman)

Reklama

Reklama