Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně známá a často opakovaná komedie. Je natočená podle skutečné události o skupině Jamajských bobistů, kteří soutěžili na Zimní olympiádě v Torontu. Nijak zvlášť se neumístili, ale získali respekt soupeřů a domů se vrátli jako hrdinové. Herecké výkony jsou poměrně dobré, nejlepší výkon předvádí asi John Candy jako jejich trenér Irv. I když trochu okoukaný film, ale i tak pobaví. ("Bob je vlastně kára bez koleček?!") ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nechcem byť hnusný, alebo vulgárny, ale skúste si zameniť jedno písmeno v prvom slove názvu a dostanete možno najlepšiu charakteristiku hlavnej štvorice. Ale tak to nemyslím až tak úplne vážne. Problémom, alebo možno pre niekoho výhodou filmu bude jeho voľné narábanie s realitou olympiády v Calgary. Škoda, že to tam nevyhrali, z toho by potom mohli byť Oscary. Alebo jeden kolektívny. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Po ZOH Calgary 1988 bylo největším komerčním trhákem tričko s "Orlem" Eddie Edwardsem a čtyřbobem Jamajky. Orla Eddieho neviděl nikdo z přítomných skákat na lyžích, protože se svými asi deseti dioptriemi dopadal nahoře do emblému olympiády a když se kopec začal naklánět, tak Eddie už jen odvážně plužil dolů. To byl můj hrdina, ale tyhle mírně netypické bobaře netrénující ve Švýcarsku taky nebylo možno přehlédnout. A na tomhle filmu já prostě žádnou chybu vidět nechci. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí.Ve předu je Denis a za ním Junior, Yul a Sanka... Vyhraje Jamajka." / "Myslím, že kdyby Švýcar viděl pěknou holku, řekl by: Ein, zwei, drei... a přejel by ji bobem."/ Irv: "Bob je v celku jednoduchá věc". Černoch v hledišti: "To je hajzl taky!... xD A to je jen zlomek kultovních hlášek z tohoto filmu mého dětství, hlavně z nostalgie musim dát 5*. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí..." Kokosy na sněhu jsou neskutečně pohodový film, který člověka mile pobaví a nenásilně poučí i při opakovaném zhlédnutí. O komediální vložku se postarali hlavně (jako vždy vtipný a přirozený) John Candy a Doug E. Doug se svými "rastafariánskými vejci". Vedle humorné a sportovní linie se najde i pár vážněji laděných momentů, které mají v sobě trochu kýče, ale i tak mě vždy dostanou - hlavně v případě závěrečného závodu. Sympaticky a srdečně natočený film o tom, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a jít hrdě za svým snem nehledě na reakce ostatních. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • Po druhé jamajské závodní jízdě následuje noční záběr panoramatu Calgary, v němž lze vidět Bankers Hall, 197 metrů vysoký mrakodrap. Ten byl ale dokončen až v roce 1989, tedy rok po událostech z filmu. (Maulincio)
  • V původním českém dabingu jsou na začátku filmu nesprávně uvedena jména dabérů. Například Jan Pohan nemluví Johna Candyho (Irv) ale Winstona Stonu (Coolidge). (baroko16857)
  • Scéna s havárií v posledním pokusu je skutečný záznam ze Zimních olympijských her 1988. (Maulincio)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama