Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antropolog Ethan Powell byl váženým vědcem a uznávaným odborníkem patřícím k nejlepším ve svém oboru. Dlouhou dobu žil v džungli mezi horskými gorilami. Při jejich obraně před lovci dva z nich zabil a tři další zranil. Od té doby je Powell ve vězení a nemluví. Jeho případ zaujme ambiciózního psychiatra Thea Cauldera. Ten zpočátku bere Powellovu záležitost jako příležitost upozornit na sebe v profesních kruzích, ale složitost případu a jeho lidské aspekty nakonec učiní i pro Thea z případu osobní záležitost. Pomáhá Powellovi najít cestu zpět do normálního života a najít jeho smysl v rodině. Antropolog zase otevírá Caulderovi oči zaslepené blahobytem civilizace a po čase ho ve vyprávění zavede do afrického horského pralesa mezi gorily, s nimiž dva roky žil. (TV Nova)

(více)

Recenze (117)

Shit 

všechny recenze uživatele

Instinkt si hraje na nějakej duchaplnej film a snaží se k propagaci nerůznějších rozumů používat Anthonyho Hopkinse. Ty jeho kecy byly fakt až trapný, pořád se snažil Goodinga přesvědčovat o svý pravdě a jinak to býto nemůže, ale já sem na to měl prostě jinej názor a proto mě nějak nedokázal přesvědčit, spíš to u mě vyvolalo úsměv, protože, spousta jeho rozumů byla dost nedomyšlenejch. Taky mi přišlo pěkně nesmyslný , že Gooding celej film nemohl přijít na to, proč vraždil, když by to muselo být jasný snad i tý gorile. A ještě by mě zajímalo, kdepak vzal tu ohromnou sílu, když kolem těch opic jen tak chodil a posedával, žádný šplhání po stromech nebo tak. Podle mě je to naprosto nedomyšlený. Kdyby se to aspoň nesnažilo tvářit strašně vážně, ale tohle fakt ne ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Za přísných bezpečnostních opatření je z Afriky do USA dopraven vědec, který strávil dva roky mezi horskými gorilami a stal se členem jejich skupiny. Při jejich obraně zabil dva lovce a tři zranil. Od té doby nepromluvil ani slovo.Jeho případem se začne zabývat mladý psychiatr, který se snaží podivínského muže se zvířecími instinkty vpravit zpět do normálního života. To nejslabší na thrilleru podle románu slavného Michaela Crichtona jsou herecké výkony. Anthony Hopkins svého "divocha" nezahrál nijak působivě, ani excelentně a Cuba Gooding se svým psychiatrem nepřešel svůj obvyklý standard. Film však stojí za pozornost svým námětem, který je originální. Při menších diváckých nárocích by mohl uspokojit. 60% ()

Reklama

klima777 

všechny recenze uživatele

Je to neoriginální; většina goril bionická; happy end velmi podivný atd. Přesto však nemám pocit, že film je rozplizlým slepencem; ba ani pocit trapnosti [jednak díky uvěřitelným herckým výkonům, jednak film disponuje určitým poselstvím (byť neškodně zabaleným do pozlátka Hollywoodu; na druhou stranu je nutné ocenit, že se nejedná o přehnanou agitku)]. Celková spokojenost (víkendového typu). ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Už samotný výkon Anthony Hopkinse je dechberoucí. Nápad na film je originální a mě to bavilo. Taky bych nejradši utekla z civilizace, už občasná úzkost z lidí a davů mi bohatě stačí. Žít někde odříznutá od ohavné, špinavé a ničivé civilizace a klidně mezi opicemi by byla hodně osvěžující, ale bez sprchy a toaletního papíru bych se asi neobešla.. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

» Předmluva: V programu nebylo na výběr a já neměl jak ztratit čas, tak jsem dal šanci tomuto snímku se slibným popiskem. » Pozitiva: Rozhodně myšlenky spjaté s životem v džungli, pohledem na lidstvo a jejich činy. Samozřejmě i netradiční vězeňské prostředí. Plus příjemný příběh o podivném přátelství, ale i solidaritě. » Negativa: Film se příliš snaží hrát na strunu emotivity a nedaří se mu to. Příběh vyprávěný na pozadí mohl být mnohem lépe vykreslen a mohl taktéž dostat víc prostoru. » Subjektivně: Bohužel se mi to celé tak nějak moc táhlo. » Celkově: Film plný myšlenek, hereckých es, který ve výsledku ale působí strašně prázdně. » Mé hodnocení: 55% - Nejsou to nejhorší ztracené dvě hodiny, ale ani nejlepší. Pro fanoušky dramat z vězeňských prostředí, zde s méně tradičním námětem, určitě dobrý tip. » Viděno: Na Nova Cinema. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (7)

  • Missy Lantz byla tak rozladěná úpornou intenzitou filmu, že požádala, aby byla vyškrtnuta z produkce. (PußyMagnet)
  • V roce 2000 film vyhrál cenu Genesis Award v kategorii "Hraný film". (PußyMagnet)

Reklama

Reklama