Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Russovi už bude čtyřicet, je úspěšný, má peníze a jako osobní poradce radí lidem, jak mají vypadat a jak se chovat, aby i oni pronikli na společenskou špičku. Jinak je to protivný, nesnášenlivý a věčně zaneprázdněný muž, kterého kromě jiného trápí opakující se vidiny, ve kterých na něj nalétává červený dvouplošník. Jednoho večera se setká s malým obtloustlým chlapcem Rustym a před dveřmi svého domu najde malé červené letadélko, které měl jako kluk. Oba si postupně uvědomí, že jsou jedna a tatáž osoba. Chlapec je zklamán tím, co z něj vyrostlo a Russ odmítá vzpomínky na dětství, které s úspěchem potlačil. Přesto si uvědomí, co ho jako kluka trápilo. Neuměl se prát. Přestože se dospělý Russ a jeho dětské já nesnášejí, pomalu nacházejí společnou řeč a začínají se měnit. Russ dostane nápad, jak dostat sám sebe zpět do minulosti. Projedou tunelem, který je vrátí do roku 1968 právě v době velké přestávky, kdy má dojít k incidentu s  rváčem Vincem. Tentokrát si Rusty sice s ním poradí, ale dospělý Russ pochopí, že ten opravdový problém, který ve své mysli tak úspěšně potlačil, teprve přijde. (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

nash. 

všechny recenze uživatele

Film o ztracených dětských snech, krizi středního věku a o tom, že i ztracené sny se dají najít, nijak výjimečně nepobavil, příliš nezaujal příběhem a nepotěšil ani žádnou brilantní filmařinou. Na druhou stranu, na Emily Mortimer byla radost pohledět, Bruce Willis byl výborný, zejména dokud se nezačal snažit o slzy, a občas se jeho příběhu podařilo naťuknout mé vlastní úvahy na téma revize života s ohledem na ztracené dětské sny. Čím jsem chtěl být? A čím jsem se stal? Nakolik se odráží má dětská přání v mých současných názorech a v mém životě? Film je tak dobrý, jak moc mi toho dokáže dát. Tento sice nenabídl nic výjimečného, přesto se mu podařilo velmi těsně udržet v kladných hodnotách. Že by krize středního věku? :-) ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem na Kida zíral, a docela se mi to líbilo. Teď po x letech jsem to omylem slíznul v TV, a nějak nechápu, jak jsem mohl na tvrdolínovitě šklebícího se Willise vydržet čumět skoro až do konce. Je to taková divná trapárna, která drží pohromadě jen tehdy, dokážeme-li se nějak vcítit do toho dementa v hlavní postavě. Jinak to je o ničem. ()

Reklama

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Herecká kariéra Bruce Willise už nejspíše skončila, herec se už oficiálně vyjádřil a my jen můžeme doufat, že tu s námi bude co nejdéle, ale nikdy neříkej nikdy, a tak věřit, že se na plátno tenhle německý rodák zase vrátí v plné síle, pořád můžu. V 90. letech byl Bruce jednou z největších hereckých hvězd a skoro všechno na co sáhl je buď opravdu kvalitní nebo přinejmenším kultovní podívaná. A jak dokázat, že jste jednou z akčních hvězd? Třeba i tak že si odskočíte k rodinnějšímu žánru což v rozmanitém posledním desetiletí byl takový trend, kdy všichni hráli ty policajty ze školky atd. Takže i Bruce spojil síly s jedním rutinnérem, který měl v porfóliu třeba fajn Kokosy na sněhu a sesmolili spolu tuhle jednohubku. Jak mi to v některých chvílích připomene genialitu Šestého smyslu, tak jindy i všednost ve stylu Kdopak to mluví.. Zajímavá premisa, kdy se setkáte sami se sebou a vaše setkání může ovlivnit spíš než vaše mladší já, tak to starší. Zábava pro celou rodinu, kde tatík pořád čeká, kdy Bruce vezme do ruky kvér... Ale ono to ne a ne přijít, až už jsme na konci filmu. Tuctovější komedie, jaká přesně splňuje co má, jen bychom asi všichni ocenili další Die Hard než tohle.. 55% ()

herák 

všechny recenze uživatele

slušný..docela..a musím zde citovat kousek příspěvku Toma Hardyho, neb bych to nevyjádřil lépe "Škoda, že ke konci je čas na typický disneyovský styl a moralizaci diváka. I tak se však jedná o nápaditý snímeček, který stojí za podívání." akorát místo slova "škoda" bych použil slovního spojení "neskutečně mě sere." ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Nič prevratného, skromný trochu dedinský film o náprave v detstve. Bruce Willis v role, ktorá sa k nemu nehodí, malý chlapec, ktorý mi liezol neustále na nervy, dej a námet ako inak pod záštitou Disney. Turteltaub mal vtedy zvážiť, či vlastne tento film vyjde na svet. Vyšiel, neprekvapil a ani neprekvapuje ( ani nebude). Zlý až tak není, ale dobrý určite nie je. Taká každoročná blbosť z produkcie Disney. 55% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Daniel von Bargen, který ve filmu hraje otce Bruce Willise, je ve skutečnosti jenom o pět starší než on. (HappySmile)
  • Spencer Breslin získal v roce 2011 za roli Rustyho cenu mladého umělce v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu - umělec do deseti let. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama