Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento příběh bude plný dramatických až tragických zvratů... V jednom pražském hotelu se objeví trojice povedených podvodníků, kteří nabízejí výhodnou směnu valut. Na tuto návnadu se jim podaří nachytat nezkušeného číšníka Petra Hastíka (L. Vaculík). Ten si vypůjčí od rodičů kolegyně (M. Hudečková) potřebné peníze. Výměna však proběhne poněkud jinak, než si Petr Hastík představoval. Obálka, ve které měly být marky, je plná nastříhaných papírů, a po podvodnících ani stopy. Hastík se tak rozhodne pátrat na vlastní pěst. Při pronásledování podvodníků je však sražen autem a smrtelně zraněn. Zde začíná případ, jehož vyšetřováním je pověřen za pomoci ostatních Kamil Hamřík (P. Zedníček)... (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl asi jeden z těch nejlepších bych řekla docela. 👏🏻 Zaprvé proto, že tam byl Lukáš Vaculík hrozně hot ❤️ a zadruhé, protože tenhle námět byl v té době aktuální, a tak ho autoři prostě dobře zpracovali. 🤩 Hrozně mě fascinoval ten odposlech těch hlasů a toť asi vše. Jakože měli to fakt pěkně vymyšlený, bavilo mě to a tímto ukončuji svoji rubriku hodnocení každého jednotlivého dílu seriálu, protože to byl fakt debilní nápad. 🙌🏻 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že je tohle poslední díl, tak je to takové prazvláštní rozloučení. Dobrých 20 minut trvá představení samotného případu (Potěší mladí Vaculík a Roden), asi se tvůrci inspirovali v Columbovi nebo co...Samotný případ je pak vyřešen v cuku letu, a řeší se spíš, jak pachatelům dokázat samotný skutek. Nejvíc potěšila exkurze do dalších částí kriminalistické práce, ale jinak nic moc. Na závěr by to chtělo něco velkolepějšího. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jdeme do finále! Poslední díl nás přivede k trojici přičmoudlých „Italů“ – vlastně Turků, kteří kšeftují se zahraničními valutami a jejich obětí se stane bláhový číšník Vaculík, který za to následně zaplatí životem. Dokonce je všechny tři bez problémů zmákne jedna prostitutka, pro kterou to není žádný problém a nechají se tak debilně usvědčit benjamínkem…Průměrnou úroveň si to ale udrželo, to zas ne – až je mi skoro líto, že tahle kriminálka končí… ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Pätnásta, záverečná epizóda nesie názov "Valutová príhoda". Je to záverčená časť tejto televíznej série. Traja prefíkaní Turci sa v Prahe vydávajú za občanov Talianska a ponúkajú ilegálnu výmenu tvrdej zahraničnej meny. Sú to rafinovaní podvodníci. Obeťou ich podvodu sa stane aj mladý čašník Petr Hastík. Keď ich následene vyhľadá a chce konfrontovať zaplatí za to vlastným životom. Objasnením tohto závažného zločinu je poverený súdruh Kamil Hamřík. *** ()

Honza__St. 

všechny recenze uživatele

Víc než dobrý příběh na závěr. Parta jde tentokrát po partě "Taliánů", kteří kšeftujou s valutama (samozřejmě podvodně), a kteří jednoho z podvedených dokonce i zabili. Mimo kriminalistů zde taky exceluje Luky Vaculík, který si vlastně zahrál Lásku z pasáže 2 (včetně závěru), jen jeho kočku tentokrát nehraje Tatiana Kulíšková, ale ještě fešná a štíhlá Martina Hudečková. Grázlové exotického původu též stojí za zmínku - zejména Töpfer (který se po devětaosmdesátém ukázal být grázlem i v reálu), nebo pozdější český hlas Ramba Marek Pavlovský. A ta namachrovaná šlapka, ta by možná zasloužila vlastní seriál. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Termín „valuta“ (italsky „to, co platí“ od valere, platit), jenž v epizodě zazní, je pojem pro peníze zahraničních měn v hotovosti – ve formě mincí nebo bankovek. (sator)
  • Cca ve 40. minutě, když nejvyšší náčelník volá červeným telefonem, je šňůra (kabel) jen mezi přístrojem a sluchátkem, ale samotný telefon nemá kabel do sítě. (Odpor)
  • Číšník Petr (Lukáš Vaculík) říká: „Pět tisíc marek po deseti korunách, obratem je střelím za dvanáct a má výdělek 10 tisíc“. Jenže v té době stála marka na černém trhu mnohem víc, v průměru kolem 20 Kčs, takže výdělek by byl mnohem větší. (sator)

Reklama

Reklama