Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Uprostřed děsivé epidemie, která může zničit veškerou civilizaci, bojuje několik lidí o holé životy. V brutálních podmínkách často není místo pro lásku a lidskost. (Netflix)

Recenze (103)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že zrovna v Rusku vznikne takhle povedenej pandemickej seriál. Do týhle covidovy doby jako dělanej. Každej díl končí parádním twistem, takže nemáš šanci se odtrhnout. Všechny postavy jsou svym způsobem něčím zajímavý, takže si každej oblíbí tu svojí. Člověk by nevěřil kolik se toho dá stihnout během 8 dílů, romantika, sex, dobrodružství, nebezpečná nákaza. Ještě k tomu ta zimní ruská atmosféra plná mrazu a sněhu, to tomu přidává úplně jiný rozměr. Nemůžu se dočkat další série, doufám že bude do roka, protože ten konec slibuje ještě velkej masakr. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

zabavnější maj tu Coronu v Rusku, tenhle serial má všechno co mi v TWD schazi akorát tady nejsou zombie (zatim). Líbí se mi zpusob podání příběhu kde dějová linka občas na uvodní polovinu dílu skáče na vedlejší postavy ktere jsou timhle vtaženy daleko vic do děje, nebere si to servitky ani v kontroverznich tematech. Za mě velice povedený pokus, škoda že zapadni strana planety při tvorbě serialu dnes nepřemýšli podobně ale radši přidaj par černejch a teplejch transgender postav protože to je přece to po čem populace prahne. 4*, těšim se na pokračovani ()

Reklama

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděla takovou kravinu. Výběr herců dobrý a první dvě epizody taky, mělo to šťávu a nápad, ze kterého se mohlo vytěžit a natočit pořádné drama. Jenomže se stal pravý opak a děla se jedna pitomost za druhou, herci, hlavně herečky jenom řvaly(křičely, ječely) a pak drama u roztoužené babušky byl už jen pomyslný hřebík do.....Fakt ne, asi je to jiná mentalita....ale hudba, krajina a krásná ruská zima, to bylo fajn. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruský Netflix epidemický seriál je pro mne trochu zklamáním. Příběh se soustředí na Moskvu, kde vypukne hrozivá epidemie a sledujeme skupinu lidí, kteří se snaží přežít a to je bohužel kámen úrazu. Už od prvního dílu je jasné, že na Zombie zde nedojde, co by se ještě dalo překousnout, kdyby se děj seriálu odehrával ve městě a sledovali by jsme Armádu čistit vesnici od vesnice, ale Rusové raději zvolili komornější formu a udělali ze seriálu spíše road movie, které nefunguje když jsou k dispozici nezajímavé postavy, především ženské postavy jsou nesympatické a otravné až běda ( Ira je na zabití) a většinu času se zde bohužel nic moc neděje. Ve výsledku se ani nedozvíme, jak se daná Epidemie jmenuje a jak v Rusku či ve Světě postoupila a to mě iritovalo. Natočeno je To the Lake obstojně a povedla se i hudba, kde jednak zazní známé Ruské hity a několikrát jsem slyšel Hanse Zimmera, ale raději bych seriál viděl v akčnějším a více hororovějším módu. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď všetkým športovcom z Ruska zakázali športuvac, ich filmová tvorba sa nestiahne z obehu? Respektíve keď si človek pustí niečo Ruské, je stále dostatočne solidárny k Ukrajine, alebo už prekročil medze a stáva sa fašistom? No a môžem teraz napísať aj niečo pozitívne, či by som mal povinne hejtuvať (??) lebo teraz je to v móde, ako zvonové nohavice v 60´rokoch v Londone. Za prvé, všetci “spomalení” čo čakali zombie hrátky, sú fakt legitímne “líznutí” cez gebulu, lebo nikde tu nevidím žiadny, ani len minimálny náznak toho, že by sa malo jednať o tento druh námetu. Ďalšia vec, nevidím dôvod, aby divák neustále sledoval “kvázi” post apokalyptický “film”, ktorý sa bude výsostne odohrávať v meste, ako vo všetkých Jak jednou cicinou robených filmoch z poza mláky. Rusi si v podobe “To The Lake” idú svoje, a treba objektívne dodať, že absolútne zaslúžene, pričom ich zámer sledovať pokles morálky, tolerancie či humanity, je doslova trefou do čierneho. Ľudia sú zveri, keby sa stane niečo obdobné, garantujem Vám, že aj ten najlepší sused, bez mihnutia oka zožerie suseda. Čo mi ale vadí je fakt, že dej je predsa len pomalší, akcie je pomenej, čo zrejme málo kto docení, keďže trpezlivosť je prevažne výsada kráľov. Mladšia generácia nadšená nebude, lebo kde nie sa cecky na celú obrazovku, tam nie je (pre väčšinu) ani len filmová kvalita. Za mňa je “To The Lake” solídnou sondou do duše zúboženej ľudskej mentality. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (19)

  • Žena v baru tančí na píseň „Zhestokaya Lyubov“ od Fillppa Kirkorova. (Duoscop)
  • Ve 32. minutě hraje píseň „Why Can't You Feel It?“ od Gem & The Deadheads. (Duoscop)
  • Když ve 33. minutě vystupuje Pavel (Alexandr Jacenko) ze sanitky, tak za sebou zavře dveře. V dalším střihu jsou ale otevřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama